Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 292
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 320
Дамата в Габрово не е пътувала. Защо е тествана? Нали тестват само пътувалите, а тя уж е добре???
Oт два дни тестват в болниците. Разшириха кръга.

# 13 321

Защото до вчера тестваха само влизащите от чужбина със симптоми.

Гениално! Откъде са взели тази идея?
Всички така правят. Виенчани така си откриха първия случай, след като човекът е бил две седмици в болница. И досега не знаят как се е заразил.

# 13 322
Преди да намираме косури - не знаете какво е навън . Ирландия - казват веднъж във вторник. Не казват къде са случаите пазят тайна. Не спирят масовите събирания. Нашите имат много трески за дялане , но сегашната им реакция е адекватна в сравнение с това , което се случва в къде по уж демократични държави.

Ирландия не е единственото "навън", нито е известно да е развита държава и нечий пример за подражание.

Някъде да видя да съм написала, че е развита държава - не. Написах къде уж по демокрации. Ако толкоз се пениш прочети малко какво се случва в Америка, че нито се правят тестове нито се изследва масово.

# 13 323
Сетили се те...от 3ти седи там пациентката!

# 13 324
Два пъти положителен резултат излиза и пак не са сигурни. Още веднъж ще тестват. Що за чудо е това? А ако излезе положителен и после отрицателен е ОК. Фалшиво положителен бил. Това въобще не го разбирам. Другите държави стотиците хиляди проби по три пъти ли ги търкалят? Фалшиво положителни и други такива неща... голям цирк ми е и на мене.
Имат два положителни и по един отрицателен на тестове, произведени в различни държави. Те казват, че се доверяват на положителните, но ще правят и други, за да е сигурно, но нормално при един отрицателен да не могат да кажат на 100%,не е професионално.

Използват, че хората нямат медицински знания за това как протича тестването. Ако наистина са направили тест, спрямо препоръките на СЗО, то това би било следвало да е PCR с цел доказването на генетичен материал от вируса в организма на пациента. В сайта на СЗО има списък с държави, които са предоставили протоколите за начина на провеждане на изследването в лаборатория, има и данни за реактивите (т.нар праймъри). Англия и Испания не са в този списък. Това ме навява на мисълта, че от там са купени друг тип тестове - на базата на антитела, които обаче се изграждат доста по-късно от началото на заразата, затова и не е учудващо, че единият е положителен, а другият не. Още по-интересното е, че тези комплекти бяха пуснати тази седмица на пазара (поне в Германия).

Да, казаха че тези на СЗО и Англия са положителни, а испанския бил отрицателен. И затова сега пак ще тестват. Майкооооооо!

# 13 325
Използват, че хората нямат медицински знания за това как протича тестването. Ако наистина са направили тест, спрямо препоръките на СЗО, то това би било следвало да е PCR с цел доказването на генетичен материал от вируса в организма на пациента. В сайта на СЗО има списък с държави, които са предоставили протоколите за начина на провеждане на изследването в лаборатория, има и данни за реактивите (т.нар праймъри). Англия и Испания не са в този списък. Това ме навява на мисълта, че от там са купени друг тип тестове - на базата на антитела, които обаче се изграждат доста по-късно от началото на заразата, затова и не е учудващо, че единият е положителен, а другият не. Още по-интересното е, че тези комплекти бяха пуснати тази седмица на пазара (поне в Германия).

Няма никаква логика да са правили трите теста едновременно.. най-вероятно са направили английския, излязъл е положителен, после испанския за потвърждение е бил отрицателен и ги е разколебал. Накрая са потвърдили с PCR-a на СЗО. Така ги виждам аз нещата.. от там и 3-4 дни забавяне..

# 13 326
Те ако на всяко тестване повтарят по 4-5 пъти да са сигурни, вече са опукали повечето от тия 3000 теста...

# 13 327
Първи смъртен случай в Аржентина. Първи за Южна Америка.

Сега би трябвало да сме много доволни за мерките за училищата, университетите и др. Сега е време всички вече да го вземат насериозно, ако трябва и още мерки да се въведат.

# 13 328
Всички така правят. Виенчани така си откриха първия случай, след като човекът е бил две седмици в болница. И досега не знаят как се е заразил.

Не, не правят всички така. Ако правеха така вече 70% поне щяхме да сме заразени.

# 13 329
За Ирландия се знае къде са случаите. Имам роднини там, семейство на 15 км. от тяхното село е сред заразените.

Цялата информация се събира по социалните мрежи и вестниците. Официалното им изявление е случай на мъж в източната част на страната - така горе долу обявяват и кой е спечелил лотарията.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 00:54 от Lilie

# 13 330
Чак пък хиляди случаи в България...едва ли. Във Франция са близо 67 милиона, а има 700  заразени. В другите държави е подобно положението.

Държавата ни е така устроена, че за нула време може да се разпространи. Половината държава е в София, а събота и неделя масово се връщат по родните градове. В понеделник пак. Не че в другите държави не се пътува, но никъде не е цяла държава да се изсипва в един град и да се изнася за уикендите.

# 13 331
Преди да намираме косури - не знаете какво е навън . Ирландия - казват веднъж във вторник. Не казват къде са случаите пазят тайна. Не спирят масовите събирания. Нашите имат много трески за дялане , но сегашната им реакция е адекватна в сравнение с това , което се случва в къде по уж демократични държави.

Ирландия не е единственото "навън", нито е известно да е развита държава и нечий пример за подражание.

Развита си е. Макар, че ирландците имат тежка история, сега си вървят смело напред. Просто са малко като население, но са предимно млади хора. След време и немците може да издухат, не знам какво е това подценяване към тази държава, успяла с борба и смърт да се отскубне от лапите на Англия.

# 13 332
И аз съм съгласна засега. Ще видим в бъдеще дали ще излезе така и дали са пропуснали много заразени.
Поне обявиха грипна ваканция навреме. Дано я продължат.

Според мен доста се закъсня с грипната ваканция.
Мисля си, щом е в 2 различни града, не е само един нулев пациент. За да се стигне до възрастна жена, без контакти, приета още на 3-ти в болница, това не ми харесва...
А и всичките съмнения, които  бяха изказани тук за тази много силна грипна вълна... Нищо чудно сега да започнат да откриват и на доста други места.

Ето защо Кантарджиев вчера ми изглеждаше доста притеснен на брифинга в 5 ч.

# 13 333
Тя е била гледана от гледачка, значи тази жена или съседка, то няма кой друг да я зарази.

# 13 334

Няма никаква логика да са правили трите теста едновременно.. най-вероятно са направили английския, излязъл е положителен, после испанския за потвърждение е бил отрицателен и ги е разколебал. Накрая са потвърдили с PCR-a на СЗО. Така ги виждам аз нещата.. от там и 3-4 дни забавяне..

Това също е възможно. Звучи и логично, освен изкавзването, че още не са сигурни. Ако PCR е положително в комбинация с положителни антитела... то какво повече има за чудене?

Общи условия

Активация на акаунт