Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 775
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 800
Жената е приета в болницата на 3ти,което значи, че е заразена поне от 1ви март. Ако тръгнем по пътя на логиката, който е доказан и се наблюдава и в други държави, а именно двойно увеличение на заразените на ден, т.е. първо има 1 заразен, на втория ден са двама, на третия четири, на четвъртия осем и прочие И ако приемем, че има 0лев пациент в България поне от 1ви март (в най-добрия възможен случай), то значи към момента имаме мимимум 128 недоказани, но заразени хора.
Личното ми мнение е, че са повече и че вероятно 0левия пациент не е само един,а са много (предвид притока на хора) в различни градове.

Не е двойно на ден.. срока е между 2.5 и 3 дни..

# 13 801
Кашлица и висока Т ли са са сигурните симптоми?
Лл не ми вдига, а съм притеснена. За сега съм само със запушен нос, който пооправих с капки и физ.р-р. Около мен всички за сега са Ок.
Препоръчвам ти да не четеш за короната. Запушен нос и звъниш на личната?? Остани си утре вкъщи, пий много топъл чай и повечко витамин С.
Вкъщи дъщеря ми се разболя първо с хрема, болки в гърлото и лека отпадналост. После прихвана мъжът ми. Има такъв вирус в момента. И на двамата давах Авирон рапид и Геломиртол. Аз пих Авирон по профилактичната схема.

# 13 802
Бойко е бясен, бил прегръщал 10 000 души вчера. Хахаха. Вируса не подбира, вика.
Еле пък как кашляше, имаше и още някой. Трябваше обаче да се съгласи да ги затворят онези райони.

# 13 803
Бойко е бясен, бил прегръщал 10 000 души вчера. Хахаха. Вируса не подбира, вика.
Той през цялото време подкашляше.

# 13 804
  • Пловдив
Много ми е странен профилът на диагностицираните. Как изобщо се сетиха точно тях да изследват. Изобщо не влизат в рисков контингент.

# 13 805
Много ми е странен профилът на диагностицираните. Как изобщо се сетиха точно тях да изследват. Изобщо не влизат в рисков контингент.
Беше разпоредено да се иЗследват лежащите с пневмонии. Едва ли всички са изследвани.

# 13 806
Били са с пневмония, явно затова.

# 13 807

Мисля, че за жената съобщиха на случаен принцип. Казаха, че ще разширят тестването и са го направили сред тези с пневмонии в болници на случаен принцип.

# 13 808
Мангъров днес оръси в три телевизии и то само глупости. Рядко злобен човек, не се ли усеща, че и той не е първа младост...

Не съм съгласна. Прочетох интервюто, изключително точно е и адекватно. https://www.mediapool.bg/dots-mangarov-pri-epidemiyata-ot-covid- … i-news304321.html
Не забравяй, че лекарите от ВМА имат и допълнителна квалификация за действия при бедствия, война и т.н.

За момчето разбрах поне аз, че е лежало в една стая с един човек и той е далият положителна проба, на 61 г ., ако правилно съм запомнила.
Скрит текст:
Във фейсбук в италианската тема, хора споделят, че много българи са се върнали от Ломбардия, като е станало напечено. На нашата граница са лъгали , че пристигат от Германия. Самите наши там го споделят, като разбраха снощи за положителните проби у нас.

И аз така разбрах, че са в една стая. Чудя ле как и другият мъж не е дал положителна проба още в началото?!  Разбрах, че лежат в пулмология. Там слагат пневмониите в една стая, белодробните емболии са отделно. За да са в една стая двамата, значи и двамата са с пневмонии и би трябвало да са тествани , когато разшириха обхвата за всички с пневмонии.

Последна редакция: нд, 08 мар 2020, 13:19 от Diorela

# 13 809
  • град-държава
Кашлица и висока Т ли са са сигурните симптоми?
Лл не ми вдига, а съм притеснена. За сега съм само със запушен нос, който пооправих с капки и физ.р-р. Около мен всички за сега са Ок.
Препоръчвам ти да не четеш за короната. Запушен нос и звъниш на личната?? Остани си утре вкъщи, пий много топъл чай и повечко витамин С.
Чай и витамини пия постоянно. Принципно не звъня на лл за запушен нос, а веднага ходя на лекар, предвид че си имам проблеми. Просто не знам как да реагирам в тази ситуация и за какво да следя. Мъжът ми работи с чужденци и сме потенциално рискови. Факт - паникьосана съм.

# 13 810
  • на пъпа на Златията
Така и очаквах . Да тръгне от болниците . Някой забранил  ли е на мед. персонал да носят маски??
Възрастната жена го е хванала от  мед. персонал , който пък го е хванал от някой по лек случай , който е минал и си е заминал .
Ми това е лечението на пневмонията е с антибиотици.
Един , после друг , ... и ще се оправи . Тя пневмонията  по принцип бавно се лекува.
И в крайна сметка може да почине от инсулт ако има високо кръвно .

Тъй като в последните години се грижих за майка ми ,  видях че    хората най много умират април , май  и ноември декември . Тогава времето е променливо , пролетта  е след "пролетната умора:  и зимните настинки , а есента при първите застудявания .
Така че  пика на умиранията предстоят . Просто трябва да  се видят  на колко от тях  е повлияла короната . .
А и да не бързат да изписват "безнадежните " за да не им пишат черни точки  а да ги изследват за да помогнат на науката .

# 13 811
И на двамата давах Авирон рапид и Геломиртол. Аз пих Авирон по профилактичната схема.
Звучи много научно Laughing. И ефекта е ?

# 13 812
При смъртност 3% този вирус е някъде в опашката на биологичните рискове за човечеството.

Този вирус е начело на биологичните рискове за човечеството защото при смъртност 3% и при заразност близка, че и по-голяма от тази на грипа потенциалните жертви са от порядъка на стотици милиони. Вирусът на бяса има смъртност 100%, но той нито може да предизвика пандемия, нито може да убие толкова много хора, по принцип колкото по-смъртноносен е един вирус, толкова по-трудно се предава. Ковид19 има потенциал да нанесе максимум щета в случая.

Иначе, благодаря, че ме успокои. Тъкмо се бях засилила да грабя, да мародерствам, да лягам и да умирам и да срина световната икономика и сега се успокоих че "само" 3% ще умрат (в най-добрия случай).

# 13 813
  • София
Наистина ли от щаба грам недопускат, че се вихри от месеци в страната!?
Aбе допускат ама не си го казват ...
 Аз дето съм никой забелязах че:
-доста народ се ваксинира покрай мен за грип
-някои от същите развиха пневмонии след подобно на грип заболяване, но без бурно начало като на грипа  (двама ако трябва да сме точни)
-минали зими нямах познати и колеги с пневмонии, тази зима твърде много случаи в обкръжението ми. В това число съпругата ми (оправи се за щастие). Аз бухах една седмица ама температура не вдигнах и не ходих на лекар- поседях си в къщи. То всичките тези случаи може да нямат никаква връзка ама все пак от години никой в най-близките ми 100 човека познати и роднини, тая зима .... и все се касае за някакви случаи дето почват бавно, мачка ги постепенно, после болница после се оправят. Сигурно доста други вируси са подобни и все пак ... дано имат някъде статистика за броя пневмонии та да се види дали е имало някакво необичайно увеличение.

# 13 814
Не искам да обидя никой и да бъда разбрана погрешно, но някак нямам вяра на нашите лекари (не на всички, но..)
Последният месец доста обикалях по болници за мой близък, имам колеги с деца и мъже лекари, съседи и къде видя и знам някой да е мед. служител или има връзка с такъв семейно съм питала. Просто от любопитство, а и заради очакванията, ставащото и т.н.
Да споделя само, че нито един, ама нито един от поне 30 лекари у нас и то в София не смятаха този вирус за заплаха и нещо сериозно. В болниците не бяха с маски, не спазваха никакви мерки по-строги, нямаше нищо да показва, че сме пред нещо непознато и сериозно.
Само, като си помисля с каква техника разполагаме, брой легла, медикаменти, облекло, маски и т.н. ми става поне на мен, която няма нищо общо с медицина, биология и т.н. , че нещата са зле.
Харесва ми, че се оптиват нещо да направят, щабът уж гледа сериозно на нещата, но те нямат възможностите на другите страни и да искат да сме като тях. Остава сами да помогнем с разбиране и съобразяване , да се пазим взаимно и да си помагаме при нужда.

Това, че нашите лекари масово, ама масово подчертавам не смятаха този вирус за опасен ме вбесява. Дори на семействата си бяха казали, че не е страшен и било грип. Дали са ме излъгали тези хора , че това са им казали не знам, но в работата ми се смееха и не го взимаха на сериозно, дори си мълчах , че бях странна.
Всеки казваше, ама то е за старите и болните, дето каквото и да хванат са пътници. Не си пазят децата, не ги ограничават, те самите не са поне малко впечатлени от ставащото. Как тогава ще се пазим и предпазваме. На какво се разчита, като нямаме и наличности , като в другите страни.
Напротив, паникьор съм вече от това, което знам и виждам. Не може самите лекари да го неглижират и да искаме да се мисли пред какво сме изправени. Не са само старите и хронично болните хора. Никой не е предпазен, дори и да си 1 на 1000 от младите и засегнатите, ако е детето ти, мъжа ти, самият ти този процент.
Не виждам как ще ни лекуват, честно го пиша.
Това последния месец имам наблюдения, не преди и когато беше в Китай. Тогава и аз бях от хората над нещата.
Не мислете, че у нас ще мине по-добре. Просто, не сме нивото на една Италия, Германия и дори Франция. Там разполагат с доста апаратура, имат подготвени специалисти, могат да си позволят някои свободи, защото имат наличности. Ние нямаме нищо, ако нещо ни спаси е да се самоопазваме и съобразяваме с указанията, ама и това се видя , че не можем (в темата дори тук е показателно).

Общи условия

Активация на акаунт