Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 201
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 13 830
Бихте ли се сърдили на някой познат, ако ви зарази с корона вирус?
Ако е неумишлено, как да му се разсърдиш. То и ти несъзнателно можеш да станеш преносител.

Обаче винаги съм считала за редно, че, ако някой кашля и киха, е редно да ме уведоми преди срещата ни, а не в момента, в който влезе у нас. Имаме възрастни роднини, едната става на 90, да ние  жива и здрава; а едното ми дете прихващаше всичко, когато беше малко.. Просто не е коректно да си болен и да ходиш по гости. Не е редно и за болния да не си почива в такъв период. Пак казвам, че няма значение корона или друго. Ако не си здрав, избягвай срещи максимално.
В момента и да не киха и да не кашля, пак трябва да се спазва дистанция, защото може и да е безсимптомен. Откачам от всички, които ми се навират в лицето, щото "не били болни".

# 13 831
  • Варна
Tedros Adhanom Ghebreyesus

@DrTedros
The government & the people of IT are taking bold, courageous steps aimed at slowing the spread of the #coronavirus & protecting their country & 🌍. They are making genuine sacrifices. @WHO stands in solidarity with 🇮🇹 & is here to continue supporting you.http://www.governo.it/it/articolo/coronavirus-firmato-il-dpcm-8-marzo-2020/14266

Тедрос, който не направи нищо, когато все още можеше да се вземат адекватни мерки за забавяне на инфекцията, сега подкрепял италианците. Ти да видиш, колко лицемерно Close

# 13 832
  • София
Мангъров каза, че Ковид-19 е неразличим от грип симптоматично, но тук се знае. Нито пък е задължително останалите в семейството да развият симптоми. Ако мъжа ми е болен и е от рисковия контингент- ще си наложим карантина. Ако се влоши. ще потърся лекар. Това съветват.

# 13 833
Салвадор забранява достъпа на чужденци, идващи от Франция и Германия. Техни граждани, които пристигат от тези държави, ще бъдат под задължителна 30 дневна карантина.

NEW: El Salvador will deny entry to foreigners coming from France or Germany due to coronavirus, president says; citizens coming from those countries will be quarantined for 30 days

По този повод африканци в Туитър вчера се смееха, че заради коронавируса Сомалия издава предупреждения за пътуване до САЩ, Франция, Германия, Италия. То не че и те са цъфнали и при тях може да има нещо скрито, но представям си как изглежда в момента ситуацията в Европа отвън. Shitshow.

# 13 834
Честит 8 март на всички дами четящи и пишещи в темата. Аз лично я следя от първия и ден, но едва днес след избълваните от Мангъров простотии реших да пиша. Откакто стана ясно, че нещо става в Китай следя много внимателно всичко, което се пише и изнася в чуждестранните медии. Сори бът нот сори, българските не са ми достоверен източник. Първото е, че това НЕ Е ГРИП. Колкото и да се опитват да ни замажат очите с това, че е нищо повече от разновидност на грипа, просто не бил още познат и изучен да си ги пробутват на някой друг. Второ няма как човек и да иска да се опази на 100 процента, защото сме заобиколени от други хора и независещи от нас и нашия контрол неща. Лично за себе си правя каквото мога, за да опазя близките си. Дезинфекцията вкъщи стана по-честа и стриктна, често миене на ръце, избягване струпване на хора, отмяна на екскурзията ми в чужбина и т.н. За 8-ми март също пропуснах вчера събирането, ще пропусна и днес. Не смятам, че е чак толкова голяма драма ако не отида на кръчма на един 8-ми Март или пък само и само да не изгоря с едно капаро да рискувам не само моя, но и на всички хора около мен живота. Не съм нито паникьосана, нито шокирана, вземам разумни предпазни мерки доколкото мога. Вируса се очакваше да плъзне навсякъде с този пътнико поток и това безкрайно повтаряне, спокойно грип е. Младите ще сме ок, възрастните  - естествен подбор. Отвратена съм. И стигаме да финалното гениално изказане на Мангъров, че мерките му се виждали прекали. Ало всезнащия, я малко по-сериозно. Изправил си се пред екрана и се лендзиш, че било прекалено. Напратив смятам, че Правителството е напълно адекватно в тази ситуация, такива калинки като този Мангъров да вземат да се скрият и да не се показват и да дават мнения, защото е повече от очевидно, че ако тръгнем да ги слушаме сме заникъде. В заключение съм оптимист и все си мисля, че до лятото това нещо ще отшуми, виж финансовата криза, която ще се стовари върху света е нещо друго и там вече съм дълбоко притеснена.

# 13 835
Аз нещо не съм убедена, че у нас новооткритите случаи с коронавирус са преболедували....нещо смотаха там на въпросите на репортерите. Не казват в прав текст - преболедували имаме и те са добре. Ама такова отваряне на отделения за болни от респираторни инфекции аз не помня да е имало. И ме е страх, да. Особено като виждам, че благоприятните прогнози, изказани от специалисти не се сбъдват, напротив.

# 13 836
# 13 837
  • Пловдив
Не съм виждала плевенската болница. Извинявам се. Но съм виждала двете пловдивски университетски. Ако е също толкова абсурдна, на вид и размер, хич не е добре......То е ясно, че се престрашиха да пуснат духа от бутилката. Броенето започва сега.

# 13 838
  • София
fanfanito, просто имате различни възприятия за нещата. Повечето лекари още при следването си дават сметка, че ще са изложени на много опасности от заразяване без значение дали има епидемия или не. Нормално е за тях да не изглежда апокалиптично, всеки ден се подлагат на този риск. Повечето са добре информирани, преживявали са и други кризисни ситуации.

# 13 839
  • на пъпа на Златията
Някъде бях чела че пиенето на витамини на хапчета  не се усвоява от организма . Даже имаше нещо от рода че за да се усвояват трябва да се  взема и още нещо .
Хапчетата водят до пренасищане на организма  но някак си не се усвояват . По знаещите да кажат .

# 13 840
Голям зор беше, докато намерят Короната...дали е вярно или не, като гледам какво напъване падна, едва ли не от улицата щяха да хващат хора само и само и в България да се намери вирусът.

Днес гледах "Извънредния брифинг в Министерски съвет". И протече по следния начин...дъ уинър из....дъ уинър из....дъ уинър из....дааа! Имаме положителни проби!

То бива бива глупости, но чак толкова не бива. Медиен шум, алабализми, пачки се просят, мъка, мъка.....

# 13 841
''Пиша ви от Белгия. Просто за да споделя моите усещания с вас. Тук броя заразени се увеличава стремително, епидемията едва започва, а Белгия вече издиша. Изпитваме голяма липса на тестове и лабораториите тестват само най-спешните случаи. Личните лекари са ядосани, защото са безсилни. Това ще рече, че има хора преносители на вируса, които не са идентифицирани, нито изолирани, нито лекувани. Освен най-влошените случаи. Това ще рече, че официалните цифри са много под реалните. Публичните събирания не са отменени, правителството си зарява главата в пясъка. Страната ни съседка - Люксембург, е в още по-лошо положение. Болниците не обявяват официалните случаи на зараза. Една приятелка, която работи в люксембургска болница ми каза, че в статистиката случаите на Covid-19 са обявени като просто грип. Официално Люксембург е обявила 3 случая. Не съм в паника, но разбирам едно нещо: хората са сами срещу тази епидемия. Политическите и икономически интереси винаги ще са на първо място.''

Може и да не е МНОГО по-смъртносен от грип, но определно е в пъти по-заразен, откъдето идва целият проблем. В някоя страна (май Испания беше) 60 души са се заразили на погребение. Това звучи притеснително.

# 13 842
Не, имаше още по-голяма простотия, изречена от Катранджиев. "Дъ уинър из....осми март сме - жена"! По-дебилно изказване не бях слушала скоро

# 13 843
Не, имаше още по-голяма простотия, изречена от Катранджиев. "Дъ уинър из....осми март сме - жена"! По-дебилно изказване не бях слушала скоро

А ако беше на 1 юни ....

# 13 844
Новини от Плевен:
Учебните занятия в университета, училищата както и посещенията в детските градини ще бъдат спрени с удължаване на грипната ваканция. Докога точно - това ще се реши по компетентност.

Общи условия

Активация на акаунт