Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 867
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 14 895
Цитат
Кое е смешното на това, че ако човек не се чувства добре, трябва да си стои вкъщи?
Питай някое детенце. Да не го обясняваме тук възрастни хора. Мен ме е срам, че се налага.
Вчера ме схвана кръстът - не бях добре. Днес не съм добре, защото не се наспах.

# 14 896
  • на пистата
За Пловдив писах..чакаме, явно по-късно ще е официално съобщено за ваканцията.
За Пловдив е удължена,100% достоверно,Дани Каназирева вече го обяви.

# 14 897
  • Terra incognita
Четох гневния призив на една италианка, която призовава хората да си стоят по домовете. Майка й страда белодробен тумор, който дава метастази в мозъка. Операцията й най- вероятно ще бъде отменена, заради извънредната ситуация. Не само заразените са засегнати. Много планови операции биват отменяни. Тъжно е.

# 14 898
# 14 899
Проф. Игнасио Лопес-Гони: Десет успокояващи факти за коронавируса:
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/prof-ignasio-lopes-g … i-za-koronavirusa

# 14 900
Цитат
Цитат на: Кура булгара в пн, 09 мар 2020, 10:17
Цитат на: LillyM в пн, 09 мар 2020, 10:04
Проф. Генчо Начев: смъртността от коронавирус е около 3,2%, а от грип е 5%
https://m.24chasa.bg/novini/article/827695
Това наистина ли го е казал този професор или са журналистите от 24 часа?
Професорът си го каза тази сутрин съвсем ясно - грипът според него е с 2 пъти по-голяма смъртност от короната.
Нали е професор - трябва да му вярваме. Ако на професорите не вярваме - на кого тогава?
Какви ли не идиоти продължават да твърдят това в медиите.Защо тогава непрекъснато ни говорят за корона вируса?!Да се спрат вече щом не е ''толкова опасен''.Не знам дали ще удължат грипната ваканция.Сигурно се чудят кога ще е следващата за вируса и пак-неучебни дни,пропуснат материал.Британското кралското семейство няма да отлага посещения заради вируса,въпреки,че пикът щял да бъде през м.май.Аз очаквам у нас да е около Великден.Тъкмо ще спестят още една грипно-вирусна ваканция с регламентираната пролетна.Те и без това сляха традиционната пролетна с Великденска,какво толкова се губи?

# 14 901
Има нещо специфично около тоя вирус - в момента из нета се цензурират всякакви изказвания от типа, че е създаден или модифициран от човека. Да се чуди човек при такава обстановка, някой нарочно полага усилия да нарича всички подобни статии фейк новини и пропаганда. Даже почвам да вярвам повече в конспирацията, че е създаден от човека и оттам идва част от паниката - някой е казал действайте, че изпуснахме нещо много страшно.

Или е било преднамерено да е средно-страшен вирус, но с много строги мерки към обществото. Да свиква с идеята...

# 14 902
Цитат
Кое е смешното на това, че ако човек не се чувства добре, трябва да си стои вкъщи?
Питай някое детенце. Да не го обясняваме тук възрастни хора. Мен ме е срам, че се налага.
Вчера ме схвана кръстът - не бях добре. Днес не съм добре, защото не се наспах.

Ставаше дума ако не ти е добре от ИНФЕКЦИОЗНО заболяване /болен си от нещо заразно-вирусно/, а не просто защото си махмурлия, да си останеш вкъщи.

Апропо - аз също не виждам нищо смешно в това - когато си заразно болен, да си останеш вкъщи.

# 14 903
  • Terra incognita
Аз също вярвам, че е модифициран от човешка ръка. Несучайно щади децата, което много озадачава учените и неслучайно още не могат да му хванат спатиите.

# 14 904
Няма как да знам дали не ми е добре точно от такова заболяване, ако иде реч, както вече писах изрично, за покашляне сутринта и духане на носа през деня.
Обяснихме пространно,че у нас рядко се правят изследвания и се пишат диагнози по окомерен преглед. Затова и най-често човек идея няма, че е заразоносител или дори когато се чувства не съвсем наред - че пак е такъв. Ако бе нужно и възможно да се изследва всеки с гърлобол, касата щеше да фалира. Не само нашата.
Затова изрично питах - кой и къде поставя границата на нормалното.
Залита се много в крайности. И няма точна мяра кога трябва човеук да си остане вкъщи и кога - не. За всеки случай не може всяко неразположение да води до там. Трябва тутакси или до седмица да затворим държавата.

# 14 905
Цитат
Даже почвам да вярвам повече в конспирацията, че е създаден от човека и оттам идва част от паниката - някой е казал действайте, че изпуснахме нещо много страшно.
И аз така.Вече ми е интересно какъв ще е следващият вирус догодина?Пак нов щам,лекарства,ваксина.Колелото се върти.

# 14 906
  • Bulgaria
"Премиерът Бойко Борисов предлага грипната ваканция да не се удължава след сряда, защото няма смисъл от дълги прекъсвания на учебния процес".

Тук може да видите видео от видеоконференцията с премиери на други страни по темата за коронавируса:

https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2696459007248819/

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 14:56 от MK_

# 14 907
Ох, боже....много сте курназ - когато вдигнеш Т и имаш вид на парцал, кому е нужно да ходиш по улиците и да пръскаш бацили, кажи ми? Няма да я затворят държавата, спокойно.

# 14 908
Каква температура?
Говорехме си за кашлица и хрема до тук.
Не случайно се питахме днес на няколко пъти тук докъде е нормално човек да спазва изисквания за престой вкъщи и изолация и откъде почва параноята и хипохондрията. Защото обобщения от типа "Като не ти е добре си стой вкъщи и ходи с маска" избиват във втората крайност.

# 14 909
В Асеновград е починало 3 годишно ромче, от предполагаемо възпаление на белите дробове. Шефът на болницата: ""Едва ли е коронавирус, при децата той не е разпространен".

Добре де, може ли такъв коментар?? Тези не им ли пуснаха от министерството материали да се образоват кое може и кое не може, от сутринта само лаишки мнения на шефове на болници чета! Това че няма смъртност за сега във възрастовата група до 10 години не значи, че никой от тази група не боледува. Едва ли.... ще си караме явно на предположения до края. От това ме е страх повече, отколкото от самия вирус!

Общи условия

Активация на акаунт