Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 503
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 105
От Италия май няма новини?

# 15 106
Какво стана с втория немски случай?

# 15 107
  • на пистата
Вие нима вярвате на корона-вируса?
Преди месец четох че от грип в Гърция са умрели над 200 души.
Да ви питам защо не се уплашихте от грипа, така както от короната?
Съвсем сериозно питам.
Защото грипната вълна преминава за месец, а това вече четвърти месец не може да бъде спряно. Достатъчно ли е?

Грипа е всяка година, а коронавируса го чакаме вече четвърти месец. Достатъчно ли е?
Именно, всяка година има грип и знаем какво е, но КВ е за първи път и не може да бъде овладян. Това е разликата.
Ти трол и тролче си?
Не,той/тя са безсмъртни 😉

# 15 108
Аз се дразня как цената на маските лети и държавата нищо не прави. Това е ....нямам думи.
Не знам...няма ли механизъм някакъв...че те и 100 лв могат да я направят.
По новатв сега даваха че произвеждаме маски, но извън тези за болниците сме ги изнасяли, следваше някакво официално лице което вдига рамене и казва "като имат договори какво да правят?"

Идиоти. Как какво да правите? Да се събере на спешно заседание и да забраните износа на маски (и други съществени за борбата стоки, защитни костюми, дезинфектанти). Освен това да криминализирате веднага спекулата с тези стоки и да фиксирате цената им в аптеките.

# 15 109
Аз се дразня как цената на маските лети и държавата нищо не прави. Това е ....нямам думи.
Не знам...няма ли механизъм някакъв...че те и 100 лв могат да я направят.
По новатв сега даваха че произвеждаме маски, но извън тези за болниците сме ги изнасяли, следваше някакво официално лице което вдига рамене и казва "като имат договори какво да правят?"

В Германия забраниха експорта на маски вече, кой с кого имал договори, никой не го е грижа. Поне в някои отношения действат адекватно, ако не друго. Бързо могат да се променят закони и наредби в кризисни ситуации, по-леки режими на други и т.н.
Добре е да се приеме, сериозността на ситуацията и малко по-бързичко да се действа. Не само от правителството, но и от обществото.

# 15 110
Точно...жива спекула си е това. А Боковите се провят че не я виждат...това ме ядосва мен. Не им дреме за хората...

# 15 111
Вие нима вярвате на корона-вируса?
Преди месец четох че от грип в Гърция са умрели над 200 души.
Да ви питам защо не се уплашихте от грипа, така както от короната?
Съвсем сериозно питам.
напротив, уплашихме се достатъчно и от грипа, ама четене с разбиране трябва. Ако бяхте чел/а темата отначало и бяхте наясно със случилото се в Китай, нямаше да задавате този въпрос. Нещо истерично ми звучите.

# 15 112
Добре де, нали забраниха износа на извънредното заседание на МС. Сега какви договори ги гонят? Форсмажор и точка. По това личи колко им пука за населението въобще.

# 15 113
Авиокомпаниите вероятно си летят празни, защото все още им се връзва разхода спрямо продадените билети, ако анулират полетите ще трябва да връщат пари на многото хора, които се отказват да пътуват.

Не. Летят празни, за да си запазят ценните слотовете по летищата, иначе може да ги загубят.

# 15 114
Сега актьорите се бунтуват срещу мерките. Сърдят се, че хората не купували билети и за следващия месец.
Ще правят онлайн представления. Супер! Дори да има някакво заплащане - повече хора могат да ги гледат, докато скучаят.

# 15 115
  • на пъпа на Златията
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/romi-okupiraha-bolnicata-asenovgrad

Прави бяхте вчера че ме овикахте .
Нали няма да пострадат деца?
Та да ви припомня . Миналата година мисля че имаше един скандал за починало дете във Варна  от пневмония . Преди около месец , пак из София дето родителите си разнасяха  2 дни детето по болниците  и то почина . . 
Ми то е само грип, нали !

Предполагам че и обикновенния грип  прави вирусна пневмония . А тя май е заразна ?
Така че внимавайте с децата си . А и пазете семейството си  при проблем

# 15 116
Семейство с дете от Разложко със съмнение за коронавирус:

https://nova.bg/news/view/2020/03/09/280628/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D … 1%80%D1%83%D1%81/

Питам се кой е за бой?! Бащата, ГКПП-то или майката...

# 15 117
Италия +1,797 нови случая,97 смъртни.

# 15 118
Как се отнасяте към грипната ваканция?
Смятате ли да пускате децата си на училище след като я отменят?

# 15 119
Семейство с дете от Разложко със съмнение за коронавирус:

https://nova.bg/news/view/2020/03/09/280628/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D … 1%80%D1%83%D1%81/

Питам се кой е за бой?! Бащата, ГКПП-то или майката...
Бащата.

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 20:50 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт