Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 930 056
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 180
  • София
Кога се очаква да излязат резултатите от останалите проби (освен тези 27)?

# 15 181
Не разбрах какво искате да кажете. Първо пишете, че Китай е супер-подготвен и супер-силен и супер-всичко, а като ви питам дали не искате да въведем същия обществен строй, който е направил от Китай такава суперска държава, вие казвате "Ле ле, де чукаш, къде се пука". Кой бяга от хубавото? Защо да не станем като един мини-Китай?

Съвсем встрани е от темата, но ако беше само до обществен строй, не виждам защо вече не сме една мини-Германия /например/.

И аз се извинявам за "спама", който е малко встрани от темата.
Ами защото потребителката dundi73 не каза, че "Германия се справя супер-добре", а го каза за Китай. И затова питам - понеже явно и харесва как действа Китай, защо да не станем като Китай? На който въпрос тя подскочи като  ужилена. С тоя манталитет - да въздишаме колко е хубаво еди-къде-си и как тамошните граждани и правителства се справят, но да не правим нищо, за да заприличаме на тях - много ще има още да патим.

А що се отнася до "да станем като Германия" - ами то там има капитализъм - и при нас има. Обаче не ставаме като тях. Явно трябва да опитаме нещо друго.

# 15 182
  • София
От какво се страхува Бил Гейтс? Видео от 2015 г. което е интересно да се погледне от днешната ситуация.

https://youtu.be/9AEMKudv5p0

Той не случайно финансира огромна част от проучванията за вируса. Това за наличието на антитела, което постна днес  raptor също е финансирано от неговата фондация.

# 15 183
Не я броя Турция. Няма начин да нямат, така мисля. Пътуват много из цяла Европа, отделно са и туристическа дестинация, просто абсурд да ги е подминало.
Най-лошото е, че ще разнасят. И ще имат туристи. Каквото и да правим.

# 15 184
Не чакайте на топлина.
В Бразилия е топло, и в Доминикана, Малдиви, Перу, Мексико, Коста Рика...

С болни, пристигнали отнякъде заразени. Трябва де се изчака, за да се види дали ще има заразяване на място.

В Южна африка днес нови 4 случая.
Не разчитайте на високите температури. Този вирус е различен. И специалистите го признаха.

# 15 185
  • на пистата
Ама какво се възмущавате всички, че затваряли театрите, пък чалготеките не?!?! Хората са ви го написали, отменят се културно масовите мероприятия. Аз спомен да съм ходила на кръчма и да съм прекарала културно НЯМАМ!!!

# 15 186
Mößbauer-Effekt, стискам палци всичко да е наред.

Прави впечатление, че в Германия има много заразени деца, вече няколко пъти чувам, че се разпространява по училищата. Някой има ли подробна информация за болните по възраст?

# 15 187
Утре към обед ще излязат др 27 проби. "През деня " -така казаха по новините.

# 15 188
Аз знам само, че съобщиха по новините - в Италия всички починали били над 60 г. Не че е успокоително това, ама като такова явно го съобщиха.....

# 15 189
Утре към обед ще излязат др 27 проби. "През деня " -така казаха по новините.
Да. Явно по 3 пъти тестват преди да обявят.

# 15 190
Пробите се обработват изключително бавно Sad

# 15 191
То трябва да си имбецил за да не знаеш какво се влага в призива: Не се събирайте масово 👀
Сериозно ли го мислиш.. и не ти е ясно какво призовават и забраняват?
Наистина си търсиш/те оправдание...аз друго обяснение нямам.

Въздържам се от подобни квалификации - невъзпитани и не на място са.
По цял ден това виждам и това работя- когато администрацията не е на място, не работи професионално, като в случая, обикновеният човек се чуди какво аджеба се иска от него. А неграмотно написани актове се отменят, логично, по тази причина. Като няма задължително тълкуване на даден термин и не си го разяснил, нормално е и акта, в който си го употребил, да не е сам за употреба.
Повече пояснения по работата на нашите администрации няма да давам. И да искат - не могаг да се надскочат. Такъв им е капацитетът, с това разполагат.

# 15 192
  • В.Търново
Кога се очаква да излязат резултатите от останалите проби (освен тези 27)?
Утре по някое време.
При първите заразени обявиха след вторите тестове и потвърдиха след третите.

# 15 193
  • София
Като гледам как се увеличават случаите в Малайзия, няма шанс вируса да изчезне с топлото време.
Не е ясно- направих проверка на летище Техеран- има си полети до Куала Лумпур ... едни от малкото дето не са спряни. Може и всичките да са свързани с пристигнали от другаде и близкото им обкръжение.

тук си правят труда всеки ден да ъпдейтват кой случай е "екваториален" и кой свързан с пристигане от друга климатична зона.
 Мисля се вижда, че растежа на случаите в летни държави е нищожен в сравнение с този в зимни.
 Не че няма случаи- растежа обаче не е експоненциален.
 За момента изглежда като да се влияе лошо вируса от жегата ...

# 15 194
Не са ги почвали. Досега/днес/ са обработвали пробите на пациенти , приети във ВМА.

Общи условия

Активация на акаунт