Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 349
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 540
Какво да мислят хората, като до преди две седмици тези от щаба, раздрънкваха пред националните медии как имало повече починали от грип отколкото от коронавирус. Объркаха населението, а сега да ги видим как ще въвеждат дисциплина.

# 15 541
Китай само 44 нови от вчера, Южна Корея също видимо овладяха ситуацията.
Италия +1800 и най-накрая драконовски мерки за ограничаване на заразата.

При нас 8 съмнителни теста ще бъдат повторени преди да съобщят резултати т.е. имаме потенциално още 8.

Сега е момента за ограничение на контактите - всеки ден е ценен. В топлите в момента страни разпространението определено е доста по-малко и не е експоненциално.

Овладяха я, но с цената на хиляди тестове. А ние ..

Права сте обаче от тук натам всеки ден е ценен.

# 15 542
Повишила се е епидемичната стойност в София, ден за ден се решава и не е изключено да се удължи ваканцията и в столицата, допълни министърът. От изток на запад се повишавали стойностите на заболеваемостта.

# 15 543
Боко Тиквата и той много курназ , и той се тупа в гърдите я па ме вижте мене....нямало да има удължаване на ваканцията. Ми до петък я пусни поне бе...
Аз моето в четвъртък няма да го пускам на училище. Втори клас е, преспокойно може да учи вкъщи по учебника-правили сме го вече когато съм го спирала покрай другия грип.

# 15 544
  • Пловдив
rorik, супер грубо. Младежът е пътувал до държави, които не са обявени за рискови. През две страници някой изригва по този груб начин. И момчето не е виновно за положението на болниците ни. Всички сме виновни, защото си мълчим и оставяме да се краде безогледно от собствените ни осигуровки. При нас няма контрол, никъде и за нищо.
Защо да си плаща престоя, ако си е платило осигуровките?
И да, икономическият спад е нещо много притеснително, ще е трудно да се балансира в тази ситуация. Много хора ще пострадат, да не кажа всички. И не само от това, че всички ще го преболедуваме този вирус.
В главата ми се въртят всякакви мисли. Първо как ще се опазим от заразата, аз, детето, майка ми, близките ми. Второ как ще се отрази рецесията на работата ми. Ами ако остана без работа? Не съм първа младост, ще е трудно да си намеря нова работа. Имам абитуриент тази година. Как ще се отрази на завършването, на кандидатстването, ако щеш и на бала, за който се готвим. Важни моменти в живота на един млад човек, ама на, вирус има. И не споделям вкъщи какви са ми терзанията, за да не притеснявам другите. Само опявам кой как да се пази. 

# 15 545
Голям процент от хората никога няма да го приемат сериозно вируса. За съжаление.
И с нищо не помагат на властите и тежките решения, които се налага да взимат.
Каквито и ограничения да правят, докато има такива лумпени по разни смърф фестивали за които това е просто грип не виждам оправия.
Младите хора не виждам шанс да го вземат сериозно, а и не само те за съжаление. Дискотеките и кръчмите ще са все така пълни. И голям праз, че се затварят стадиони и културни мероприятия.
Все си мисля, че тези, които не взимат на сериозно вируса е по-вероятно да отидат на някой мач или кино, отколкото на дискотека. Все пак на повечето културни мероприятия седиш и мируваш...

# 15 546
Ключова мярка в момента е МОН да удължат ваканцията. Румъния, Албания и Гърция не са на училище. Няма логика да се забраняват масови мероприятия, а в четвъртък всички деца да са на училище. Няма кой друг да го направи, защото регионалните рзи гледат местните статистики на сезонния грип. Ако те не проявят здрав разум в момента, каквото и да правим ние, отделните единици, е капка в морето.

# 15 547
  • Насред хаоса
Ситуацията, специално в Европа, се усложни заради глупостта, нехайството и стремежа на всяка цена да се пазят парите. Правеха си сметката, че няма нужда да налагат ограничения, защото ще има отражения върху икономиката и така или иначе ще има загуби. Свободите на движение са много важни. В резултат сега загубите ще са много повече и по-големи, отколкото показваха кривите сметки, които си правеха. И тия в СЗО с какво са полезни в момента? Има епидемия, няма епидемия. Има пандемия, няма пандемия. А имаше ли Гюро глава или нямаше?! За какво са там?!

# 15 548
Какво да мислят хората, като до преди две седмици тези от щаба, раздрънкваха пред националните медии как имало повече починали от грип отколкото от коронавирус. Объркаха населението, а сега да ги видим как ще въвеждат дисциплина.

Ще ти кажа аз какво мисля за такива: балами.

# 15 549
Голям процент от хората никога няма да го приемат сериозно вируса. За съжаление.
И с нищо не помагат на властите и тежките решения, които се налага да взимат.
Каквито и ограничения да правят, докато има такива лумпени по разни смърф фестивали за които това е просто грип не виждам оправия.
Младите хора не виждам шанс да го вземат сериозно, а и не само те за съжаление. Дискотеките и кръчмите ще са все така пълни. И голям праз, че се затварят стадиони и културни мероприятия.
Все си мисля, че тези, които не взимат на сериозно вируса е по-вероятно да отидат на някой мач или кино, отколкото на дискотека. Все пак на повечето културни мероприятия седиш и мируваш...

И някой до теб кихне културно.

# 15 550
fentiss права си. Лошото, е че не си даваха сметка какво предтой. Още по-лошото е това, че има хора на които това им е работата.
При темповете на разпространение в България цялото население /теоретично/ ще бъде заразено след около 36 дни.
Лошо е и заради структурата по възраст на обществото ни. Масово икономиката ни се крепи на хора над 40 години, да не кажа и повече. Лекари, медицински сетри, преподавтели в училища и университети...
Линка е за възрастовата структура.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D1%8A%D0%B7%D1%80%D0%B0%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 09:21 от valeriq.k

# 15 551
  • София
За мен най-неадекватната мярка е прекратяването на ваканцията.

Направо не знам какво да правя, питах личната лекарка дали не може да ми даде бележка за две седмици карантина, тя каза че трябвало да има доказан контакт с носител на вируса. Само, ако сме били в контакт с някой завърнал се от Италия /хипотетично/-не можело.

# 15 552
"Максимум 10%  от цялото население на България ще бъде заразено с коронавирус. Те биха имали симптоми – температура, кашлица. Другите ще го изкарат на крак и няма да разберат“.
"Вирусът е изключително чувствителен на всички фактори. Казано по друг начин вирусът живее изключително малко време – минути, не повече“, коментира още доц. д-р Андрей Чорбанов.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Docent-ot-BAN-kaza-kolk … oronavirus-942931

това са нашите специалисти.

# 15 553
Ами ... в Италия тук някой пусна статистики за тестовете- в Ломбардия от 20 000 теста 25% са положителни. В Корея има- няма 5% пък карат по веригата на някаква църква. И после имало било в Италия 9 000 случая- да да ама не ... 100 000 са явно. А смъртността пък в такъв контекст не е кой знае колко висока ...
 Та някой на моя възраст (още не съм навършил 50) така или иначе шанса да умре е 1:500 пък и 1:200 да е пак е нисък. Диабет и други такива болести нямам. В болницата обаче "здравейте вътреболнични инфекции" щото повечето няма да идат в инфекциозна клиника на ВМА.
 Разболея ли се (ако вече не е минало и заминало, че съмненията ми за много случаи с познати през февруари са свързани с ... Плевен) ще разчитам на този шанс. Все пак в подобен случай две седмици няма да напускаме дома. Лошото е че другите и за това няма да им пука и ще си излизат.

Аз след 10 дни ще навърша 56 и съм хронична, но пък имам друго да споделя по повод на възрастта и болестите.
Скрит текст:
Чак когато се разболях, разбрах доста неща за странностите на човешката биология, за които дори не съм се сещала да се замисля. Помня, че когато ме диагностицираха , ми огледаха съседните органи в какво състояние са. Казаха, че имам шанс, защото са в добро състояние и ще издържат лечението. Важни са свързаните органи с прицелния(този, който ще бъде атакуван). Тук това е сърцето на първо място. Второто важно нещо е как организма понася лекарства и как реагира на тях. Понякога млади и здрави организми отхвърлят лекарствата или не реагират. Нещо такова: органа има нужда от подкрепа, но когато му я дават, не я приема. Или пък реагира лошо на едно определено лекарство, другите обаче ги приема. Разни такива странности, които никой лекар още не може да ги разбере. Затова опитват всичко и при едни хора действа, при други не. Към това може да се добавят и още един куп неща. Например тревожно ми се вижда състоянието на много млади момчета, които се занимават активно с фитнес, бодибилдъри и други, дето взимат стимуланти и организма им е яко наситен. Много народ зоби разни боклуци и сега това ще виси над главите им.Също и активните спортисти, които се поддържат с такива неща. Не случайно спортистка на 23 г беше сред жертвите в Иран. Затова за мен много хора са застрашени и може да има големи трагедии, ако стане положението като в Италия и Китай. Та възрастните ще ни се видят песен, ама..... нали като са рекли: просто грип, бро.....И правителствените идиоти много ме ядосват: не е страшно, някои може да не усетят, че са боледували. Това потиква безмозъчните да правят каквото им текне, после да се оплакват на арменския поп.

# 15 554
  • на пъпа на Златията
Само за тестването на един човек  са 1000 лева.
Смятайте.
Само за един ден 340 теста по 1000 лева.

Общи условия

Активация на акаунт