Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 724
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 570
И според мен ресурси за тестове вече са безмислени. Пари ще трябват за поддържаща терапия от тук насетне. Дано размислят до понеделник за децата.

# 15 571
Баавно и славно някой ще се сети кои са най-големите бациларници. Сега ако стигнат до извода и за градините...

# 15 572
Ако нямаше такова подценяване и глупости на квадрат в името на парите, сега нямаше да сме в ситуация да избираме кой да живее и кой да умре. Сега хем ще загубим много пари, хем и много животи. Ако го бяхме забавили този вирус с няколко месеца, дотогава вече можехме да имаме лекарства.

Лили, и сега за нас не е късно. Има какво да се направи. Достатъчен е само 1 месец и ще се спре лавината, преди да ни е заляла. Кураж, воля и мозък няма.

И аз смятам, че не е късно, стига да се вземат адекватни мерки. Тези дето влизат на територията на РБългария под карантина, ако трябва да са си у тях, то цялото семейство. Затваряне на свободното предвижване, само за спешни случаи, затваряне на заведения, ресторанти и магазини, само хранителните да работят и то с пропусквателен режим. Вярно ще има загуби и на хора, и икономически, но иначе ще стане много по-зле. Имайте впредвид, че българският народ е много болен, по принцип.

# 15 573
Смъртността е 30 пъти по-висока от грипа.
Ако обичате дайте достоверен линк подкрепящ това твърдение.
Световната здравна организация достатъчно достоверна ли е?
https://www.sciencealert.com/covid-19-s-death-rate-is-higher-tha … ut-it-should-drop
На пресконференция генералният директор на СЗО, Tedros Adhanom Ghebreyesus отбеляза, че смъртността от новият корона вирус е 3,4%, сравнено в грипа при които смъртността е 0,1% от всички заболели.
Ако той не е достатъчен те съветвам да се върнеш в темата и да четеш изследвания, които доста хора превеждаме още от месец януари.
Да, това са последните констатации, съгласна съм, но всичко е толкова субективно че просто няма накъде, и някои заинтересовани хора правят прочит на нещата както дяволът евангелието.  В момента реалната смъртност в Китай от короната е 0,2% , докато в Ухан е достигaла 5% в пика. Доколкото си спомням и нашите вирусолози ни поднасяха цифри от смъртност при грип от 1-2 процента и незначително по висока при Covid ! ? Тия проценти господата ги извличат от броя заболели конкретно, защо не погледнете броя на заболелите и починали от  грип .Ето ти линк например за ситуацията в САЩ през 2018 година.
http://www.bulgariasega.com/usa_canada_bulgari/usa-central/41978.html.

# 15 574
Защото това не е тема за грипа. Този вирус не е грип.
Който желае и се чувства толкова застрашен, колкото от короната - нека си направи нова тема.

Казаха 8 положителни проби, които ги повтарят.

# 15 575
  • София
Баавно и славно някой ще се сети кои са най-големите бациларници. Сега ако стигнат до извода и за градините...
Френски професор по кризисна медицина вчера обясняваше защо детските градини и училищата непременно трябва да се затворят – децата просто не могат да спазват дистанция и да поддържат нужната хигиена цял ден. Просто е невероятно, че трябва да се обяснява това изобщо.
Испанците, които бяха много ербап и неделя гърмяха как децата от кралското семейство в понеделник ще са си на училище, макар в училището им да има случай на коронавирус, снощи затвориха всички учебни заведения в Мадрид. Явно навсякъде борбата е с общественото мнение, защото ще избухнат протести, бунтове, а в Щатите и избори ще се изгубят.

# 15 576
  • Пловдив
Скрит текст:
Е и само 10% да са, това от близо 7 милиона, прави 70 000. От които в началото смъртността ще е около 1% и постепенно, когато се напълнят болниците ще скочи на 4-5 сигурно. А останалите болни, за които няма да има кой да се грижи? И там ще има скок в смъртността. Въобще не разбирам защо се дава трибуна на такива хора. Сега вече има причина за паника. Щом нашите експерти се излагат така нещата ще идат на зле.
А това за защитните костюми на лекарите просто е шах с пешката вече. За кво да ги пазим, нека да мрът.
Като страничен въпрос, защо БАН не се включва във изследвания на вируса?

Защото изследвания се правят с техника и хора. А най-дорите биотехнолози отдавна се преселиха по белия свят да работят за разни френски, немски и американски фармацефтични гиганти.

# 15 577
С тези "експерти" затова сега сме на този хал. Толкова лъжи накуп не бях чувала  през живота ми дори по тоталитарно време. Чернобил пасти да яде. А допускам, че са лъжи, защото не мога да повярвам, че са некомпетентни.

Ън, има шансове, само ако положим усилия. Все повече се надигат мнения, че няма смисъл от мерки и да го прекарваме по-бързо, за да не вредим на икономиката и т.н.

# 15 578
  • на пъпа на Златията
==
Е и само 10% да са, това от близо 7 Мин, прави 70 000.
==
И то пенсионери . При които  смъртността е 20 процента . Махете от тях  двама от наше село . Единия вече умря   от рак , другия е в болница с операция от рак ,  а е със зах . болест .

Хайде да видим кого ще хване вируса . То в България  няма старци вече .

# 15 579
С тези "експерти" затова сега сме на този хал. Толкова лъжи накуп не бях чувала  през живота ми дори по тоталитарно време. Чернобил пасти да яде. А допускам, че са лъжи, защото не мога да повярвам, че са некомпетентни.

Ън, има шансове, само ако положим усилия. Все повече се надигат мнения, че няма смисъл от мерки и да го прекарваме по-бързо, за да не вредим на икономиката и т.н.

Е кой ще я движи тая икономика, за България конкретно? То и сега има недостиг на хора. Има безработица, защото ги мързи да работят.

# 15 580
  • тук и там
Във България поне има грипна ваканция-пак правят нещо по въпроса.Във Белгия,училището със заразения ученик така и не го затвориха.Има случай на заразено  дете в едно от Европейските училища,поне него затвориха за два дни, а ако докажат че детето е заразило  и други ученици или персонал от училището-ще удължат най-вероятно..
Италия трябваше да я затворят отдавна. Дори и италианските лекари коментират,че мярката е закъсняла вече.
То май само за  Северна Италия  даже са само ограниченията..
И във Белгия резултатите от тестовете излизат след два дни поне..

# 15 581
  • В полите на Пирин планина
Казаха 8 съмнителни проби за вируса. Това сутринта от Щаба.

# 15 582
Все повече се надигат мнения, че няма смисъл от мерки и да го прекарваме по-бързо, за да не вредим на икономиката и т.н.
Това кой го е изпляскал?

# 15 583
Нещо не мога да схавана.  Уж бяха казали, че при липса на симптоми тестовете ще са отрицателни, защо тестват контактните лица на вече болните без симптоми?

# 15 584
  • София
Прочетох постовете от снощи, вечер явно се дава воля на страховата невроза и тя превзема темата. Някои от мненията си бяха откровено смешни вече.

Не знам докога ще се смята, че като си информиран трябва да си тотален параноик или си в другата крайност - пълен непукист. Щеше ми се да има повече хора тук, които взимат ситуацията насериозно, но и трезво оценяват нещата. Щях да имам повече надежда за развитието на ситуацията.
Добре, че писа потребителката, която работи в болница - ето там хората са наистина информирани и очевидно не в паника, така трябва да се процедира.

"Блогърската глупост" както я наричате носи доста смисъл и няма нищо смешно в нея. Почти всички от познатите ми медицински специалисти са я споделили Simple Smile А пък абсолютно всички не са притеснени, защото не е първата епидемия от вирусно заболяване все пак.
Стресът намалява имунитета и се подлагате на сериозна опасност. Ситуацията може да се посрещне сериозно и без да изпадаме в такива крайности. Добре е ако изпадате чак в такива състояния да си потърсите други занимания и да си изместите фокуса от тази тема, иначе само си вредите.

Syros, благодаря за пожеланието, да ви се връща!

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 10:29 от Meredith_Grey

Общи условия

Активация на акаунт