Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 136
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 15 855
  • Sandanski
Момичета, а как е положението в Германия?

# 15 856
Е това вече с кината и театрите...не могат да въведат никакви мерки за нищо. Вярно, че има хора губещи пари , а може би и работни места, но...други ще загубят много повече. Щом и за това се отметнаха, вече само с молитвите ни останаха...
Много, много тъпо решение!
Още като ги чух вчера и днес актьорите как нервничат по телевизията и се притесних да не вземат да ги послушат.
Един особено в такава истерия беше, крещя на министъра, че спрял всичко без да има план и дори не бил казал за колко време ще е това!!!
То не бяха подигравки, смях днес по сутрешния блок...

Щом не им пука за опасността и здравето на зрителите, а само за загубата на средства, решила съм за себе си, че на театър няма да ходя никога повече.

# 15 857
  • София
Аз имам син 7 клас и каквото и решение да вземат няма да го пусна на училище. Не виждам кой знае какъв проблем, ако не въведът онлайн обучението да загуби годината и догодина пак да е 7 клас. Предполагам, че масово ще се взимат бележки от личните лекари. Според мене е въпрос на време да пламене епидемия.
Винаги като е бил болен и моят-също е седми клас сега го оставям вкъщи ,лекувам и пускам здрав на училище ,защото мисля,че не е редно детето ми като е болно да зарази другите здрави.Но това само аз го правя.всички се влачат болни и ръсят зарази,накрая щеше да се явява на изпити заради много извинени отсъствия.Тази година пак същата работа и съм на кантар дали да го оставя четвъртък и петък вкъщи.Нещастниците няма да им продължат грипната в София.Он-лайн забрави да въведат.....
А в София гаранция има коронавирус,просто не са ги изследвали и си мислят хората ,че карат грип,докато не се влоши.

Или са забравили да го обявят.

# 15 858
От снощи съм болна, днес личната наистина ме консултира по телефона и каза да не ходя.
Ами ако ти трябват болнични как ще ти ги напише - по телефона ли?

# 15 859
papi6, отдавна съм разбрала, че на никой за никого не му пука...Сами трябва да се грижим за себе си. Всичко останало е една лицемерна демонстрация на хуманност.
Струва ми се, че във Варна няма да удължат грипната ваканция и децата ще са си на училище в четвъртък,  щом Бойко вчера каза, че няма нужда от повече ваканция...

# 15 860
Генералът поздрави капките, че са имали снощи предаване без публика.
Боко обаче действа обратно .
Такова пълно разминаване - безумно е просто. Айде решете как ще действате и каква линия ще държите, че ми омръзна да ни люшкате ха така, ха онака...утре пак ха така....смешници.

# 15 861
От снощи съм болна, днес личната наистина ме консултира по телефона и каза да не ходя. Засега се успокоявам, че в Пловдив има грип тип Б и може би е това. Маски търсих вчера в две аптеки, няма. Сега ако се наложи да ида все пак до лекар, явно с шала на уста...

Че той грип Б също е опасен. Как ще се лекуваш ако не знаеш какво ти има. Моята лична пък като разбра, че кашлям, веднага ме извика да ми види гърлото и да ме преслуша....Съответно ми изписа и лекарства за грипа...

# 15 862
Добре де, гледам данните за Китай и там вече се стабилизират. Не е ли време да кажат - шегувахме се Grin Щото наистина заради техните мерки цял свят сега е на стоп кадър...
Също така мисля, че София умишлено се крият случаи, защото трябва да спре да работи държавата , ако се обяви тук случай.

# 15 863
  • Пловдив
От снощи съм болна, днес личната наистина ме консултира по телефона и каза да не ходя.
Трябват ми, да. Тя ще го пусне днес, ще го взема в петък или понеделник.
Явно са приели сериозно препоръката да не събират пред кабинета грипави и хронично болни. Според мен е правилно.

# 15 864
  • на пъпа на Златията
==
Винаги наивно се надявам да ме изненадат и никога не се получава. Как пък веднъж не застанаха зад решенията си, плашеща липса на отговорност.
==
Ами на всеки отделно някой да е забранил да взема решения ??
Преди ме пращаха в психиятрията , сега ми говорят да си мълча за да съм по малко глупава .

Ми да върви който където си иска . Едни заминаха за Айфеловата кула да си усвояват бонусите , фруги довечера да идат на театър , щото ще останат гладни за "култура" . Ми да върви кой където иска .
Господ дава на човека глава на раменете му  и право на избор .

# 15 865
  • София

Възможно е, той през системата се подава към НОИ. Вече зависи от работодателя, моите приемат и снимка да им се прати и да се представи в оригинал, когато е възможно.

# 15 866
Защо се плямпа нещо, което нямаме капацитета да се осигури...Не е ли това изкуствено създаване на напрежение?!..Значи ще изкараме и без това недостатъчните лекарски екипи от болниците да мерят температури в държавните учреждения Stuck Out Tongue Winking Eye

Защитни маски и мерене на температура за всеки, който влиза в болница или учреждение

# 15 867
  • София
https://nova.bg/news/view/2020/03/10/280782/

Ето нещо ново. Интересно пак грип Б

# 15 868
Правилното решение е пред очите ви. По възможност - пийте си витамините, дръжте се на половин метър разстояние и си мийте ръцете. И продъжавайте да си вършите работата. В противен случай много скоро няма да може да задавате никакви въпроси, нито тук, нито където и да било другаде. Simple Smile
Т.е. предлагате да не правим нищо. Работим и всичко, както обикновено. А, плюс витамините.
Това мнение вече сме го чували от един известен.

И това как помага за спирането на вируса? Всъщност каква трябва да е борбата с вируса?

Много се радвам за намаляването на случаите в затворената зона в Италия. Дано много бързо започнат да падат случаите и в цялата страна, както стана изведнъж и в Китай.

Какво точно искате да правим? А, да, забравих, че вие сте нобелов лауреат по биология и ей сегинка ще да създадете ваксина срещу короната. Simple Smile

Интересен човек сте. Искате хем нищо да не правим (да се затворят всички учреждания и да си стоим вкъщи), хем пък много неща да направим. Simple Smile

# 15 869
Тука в България на корона вируса така му викат - грип тип Б. Чиста работа.

Общи условия

Активация на акаунт