Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 928 898
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 16 245
Новината вече и в статия: https://btvnovinite.bg/bulgaria/borisov-oshte-dve-polozhitelni-p … mwQ1uZwhKynK-cXEs

Мисля, че целият Илиенци е пламнал. Там има много китайци и виетнамци. От там - Свобода, Толстой. Покрай тях - детски градини, училища, работни места.. Да не казвам голяма дума, ама м* си е*

# 16 246
  • Варна
Притеснително за мен е, че около 30% от анкетираните б-ри, няма да предприемат мерки срещу грипа. Такива хора са безотговорни по принцип. Работят болни, не спазват превантивни мерки и не им пука за останалите.

# 16 247
Сега така са казали, утре ще кажат друго.

# 16 248
Щом са заразени от сина им, защо случаите не са 3?
Изследвали са само болните, засега предполагат, че е от сина.

# 16 249
Борисов каза, че 11 специалисти щели да мислят и до понеделник да кажат какво да се прави. Един от колегите му от Европа казал, че и други вируси е имало и са минали. Аз го разбрах все едно, че нищо няма да се прави. Каквото стане.

# 16 250
Бойко каза, че децата трябва да си ходят на училище, щото не те били застрашени, а възрастните и аз съм сигурна, че утре ще решат, че ваканцията приключва, поне във Варна.
Другото, което ме жегна е парите, които ще се отпускат за "аспиратори" как ще се наместят.
На тава акцентирам, понеже не се учудих хич, че има 2 нови случая. Около тях има и още много други, логично е, но явно хората са на крак.

# 16 251
Притеснително за мен е, че около 30% от анкетирани б-ри няма да предприемат мерки срещу грипа. Такива хора са безотговорни по принцип. Работят болни, не спазват превантивни мерки и не им пука за останалите.

И така е всяка година. Даже като говорят и плюят лекинко, и това също не ги притеснява.

# 16 252
  • забравих си мисълта...
Не разбирам, как някои вземат проблемът с коронавирус на шега. Бих искала да ги попитам ако те самите или близките им, не дай Боже децата им се разболея, пак ли така ще се смеят. Разбира се, човек трябва да се стреми да запази спокойствие и да мисли трезво, но когато толкова хора около нас или близо до нас се разболяват, е трудно човек да не се безпокои.
Както вече споменах, Австрия затвори границата си към Италия. Връщането на австрийските граждани ще се организира и те трябва да останат по домовете си под карантина. До 3 април се отменят големи събития oт какъвто и да е род. Спортните събития може да се провеждат без зрители, каза канцлерът Курц. Събирания на хора над 500 човека на открито и над 100 човека на закрито се отменят. Една мярка, която нe беше обявена днес10.03.2020, но е обещана в близко бъдеще, е затварянето на училищата. Основната група, която предава вируса са хора на възраст между 14 и 30 години, така че първата стъпка в тази група е намаляване на социалните контакти. Затварянето на училищата зависи от развитието на броя заболели, каза канцлерът. Утре сряда 11.03.2020 ще се проведе конференция със партньори от социалното право. Канцлерът пледира гражданите да се отнесат съвестно към настоящата ситуация и да намалят социалните си контакти до минимум. Да се разговаря с децата и да им се обясни, защо трябва сега да са повече вкъщи и да избягват срещи със свои приятели.  Децата се определят като едни от най-честите приносители на вируса по простата причина, че те имат много повече социални контакти.

# 16 253
  • София
Един въпрос, сигурно тъп, но: Нали сме европейски съюз, вместо едно държава днес да обявява едномесечена карантина, утре друга, след трета, после четвърта, няма ли възможност целият ЕС - заедно с държавите кандидат-членки, като Македония, Сърбия, Албания и пр.,  да обяви, подобно на Италия, 1-месечна карантина. Даааа, шокът няма да е малък, но ще е наведнъж. Ето ти авиокомпаниите - те само от янкоко държави изпаднаха в мощен шок. Да, за месец за целия ЕС - ще е огромен шок, но после ще се мине в режим възстановяване. А да пържиш всички отрасли бавно, но сигурно по-добре ли е.....

# 16 254
  • София
https://www.peticiq.com/253742

--------------------------
По текста на петицията  - това измъдрих. Съжалявам, но не съм много добре с писането, зная.
Така че ще се радвам на всякакви идеи, "забележки" и поправки. Където трябва ще редактиранм петицията.
"Със заключенията," "опасността", защото "опасен," а не "опастен".

Около мен хора се връщат от чужбина без да се замислят въобще. Не знам как ще се опазим от близките си.

# 16 255
Йорданка Фандъкова е издала заповед, с която временно се преустановява приемното време на общинските администрации, считано от 11.03.

# 16 256
Аз се притесних от изказването на генерал Мутафчийски, че досега никоя държава освен Китай не е предприела мерки, които да дадат резултат. И от прогнозата, че около 60 или 70% от населението ще го изкарат това нещо. И то от екрана на БНТ, не от някой измислен сайт.

# 16 257
Аз не мога да повярвам, че журналистите питат за Радев.....

Може и да греша,но гласът не беше ли на Беновска ( пита).

Кога ще спрат и чужденците от Италия, Германия, Испания, Франция?

# 16 258
Ще се попетя и пошестя и т.н., но контрол над чужденците няма. Циркулират всякакви чуждестранни тълпи навсякъде. Със сигурност циркулират и такива, дето не смятат, че е необходимо да си стоят в къщи завърнали се от страни, в които има зараза.
Ами те и в Плевен си циркулират от месеци италианците, последните 20 броя дошли на 08.03. и никаква карантина не са ги карали да спазват. Карантината явно е само за българи, идващи от Италия, но не и за пристигащи италианци.

# 16 259
Йорданка Фандъкова е издала заповед, с която временно се преустановява приемното време на общинските администрации, считано от 11.03.
Ама децата на училище. На Бойко внуците ще ходят ли на градина ?

Общи условия

Активация на акаунт