Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 130
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 210
  • Варна
Ние сме даже по-зле от Великобритания в момента, ето сметката - на 1 починал от вируса съответсват около 45 заразени и ние сме минимум 10 пъти по-малко като население
Въпроса ми е Великобритания в какъв етап е и кога се очаква пика там /според статистиците в темата/. Не как са, спрямо България. Ако може коментар в тази връзка.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 17:07 от Не се сърди, човече

# 18 211
Който желае да си рискува здравето на децата, вероятно ще си намери детски центрове и подобни, където да му ги гледат
По медицински причини съм спирала моите за по година от градина, справихме се. Като има риск за здравето, всичко друго ми е смешно, но явно съм само аз

Аз също съм спирала дете година от детска градина. По медицински показания. Справя се човек, желание да има и да може да прецени кое е по-важно за него.
...
За да не си говорим общи приказки моля тези, които твърдят, че в дадена страна е забранено със закон дете-ученик да стои само вкъщи, да постнат препратка. За да не се губим в излишни приказки и спорове, защото твърденията са си такива.
За у нас, конкретно, което ни интересува, няма забрана.
Не съотнасяйте и неотносими случаи към темата, както, например, бебето в Германия. Там причините са коренно различни. /А май го и върнаха това бебе./ Разводнявате излишно темата с подобни примери.

# 18 212
Който желае да си рискува здравето на децата, вероятно ще си намери детски центрове и подобни, където да му ги гледат
По медицински причини съм спирала моите за по година от градина, справихме се. Като има риск за здравето, всичко друго ми е смешно, но явно съм само аз
Е нали това питам...Как точно го организирате?

# 18 213

Решението масово ще е децата при дядо и баба, пък ако те се заразят... е, на кой каквото му е писано. Искам да кажа, че ще се наложи да избирате между много по-малкия риск за здравето на децата и стократно по-големия за здравето на родителите си.

ПП: Каква е разликата между училище и детски център от епидемиологична гледна точка?

# 18 214
  • София
Някъде срещнах за Гърция, че единият родител ще остане вкъщи, докато училищата са затворени и държавата ще подпомогне тези семейства. Май и за Италия видях нещо подобно.
Ферибот с 400 човека е блокиран на Лимнос, заради човек с подозрителни симптоми.

# 18 215
# 18 216
Въпроса ми е Великобритания в какъв етап е и кога се очаква пика там /според статистиците в темата/. Не как са, спрямо България. Ако може коментар в тази връзка.
Около 40-50 дена с мерките към днешна дата според модела.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 17:08 от Не се сърди, човече

# 18 217
Хеликаза, конкретно - аз съм плащала на жена понякога и сме се редували с мъжа ми да си гледаме децата. Гледали са ги спорадично и дядо им и баба им. От първи клас не е имало пречка да си седят вкъщи сами. Както съм стояла аз и моят брат, например.
Други хора други неща конкретно правят.
Важно е да се прецени правилно коя е по-голямата опасност. Не се мисли за удобство, а за спасение на живот и здраве.
Кажи и ти - ако нещата станат като в Италия, как ще се организираш тогава?
Целта е да не става като в Италия. Повтарям. Защото пак ще ти се наложи да се организираш, но нещата са отишли на ... си вече.

# 18 218
Някъде срещнах за Гърция, че единият родител ще остане вкъщи, докато училищата са затворени и държавата ще подпомогне тези семейства. Май и за Италия видях нещо подобно.
Ферибот с 400 човека е блокиран на Лимнос, заради човек с подозрителни симптоми.
А ако и двамата са лекари? А ако става дума за самотен родител?

# 18 219
Да вземе България да организа производства  на РЕСПИРАТУРИ-апарати за обдишване.

# 18 220
Хеликаза, конкретно - аз съм плащала на жена понякога и сме се редували с мъжа ми да си гледаме децата. Гледали са ги спорадично и дядо им и баба им. От първи клас не е имало пречка да си седят вкъщи сами. Както съм стояла аз и моят брат, например.
Други хора други неща конкретно правят.
Животът в западна Европа е организиран по съвсем друг начин. Първо тук е ЗАБРАНЕНО да си оставяме децата сами. Второ, в момента е безумие да пратиш дете при баба и дядо, а и не е като цяло опция. Някои хора пък нямат въобще на кого да разчитат. Хората си казаха, че вероятно и до там ще се стигне, да затворят училищата, но колко можем да караме така?
На третия ден половин Виена ще си легне гладна и затънала в мръсотия.

# 18 221
Бразилският правителствен говорител, който се е срещнал с Тръмп миналата седмица е болен от коронавирус. Снимка на която са заедно с Тръмп.

BREAKING: Brazilian government spokesman who met with President Trump last weekend and was pictured standing next to him has tested positive for coronavirus - Folha
https://twitter.com/BNODesk/status/1238115796758519808?s=19

# 18 222
  • София

А ако и двамата са лекари? А ако става дума за самотен родител?
И за такива случаи пишеше назад (Австрия, Швеция?) - За тези деца ще има изолирани центрове, които да посещават.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 17:46 от bubanka

# 18 223
Още 9 положителни проби в България, София.

# 18 224
За у нас, конкретно, което ни интересува, няма забрана.
Не съотнасяйте и неотносими случаи към темата, както, например, бебето в Германия. Там причините са коренно различни. /А май го и върнаха това бебе./ Разводнявате излишно темата с подобни примери.

Грижи, възпитание и надзор на децата

Чл. 125. (1) Родителят има право и задължение да се грижи за физическото, умственото, нравственото и социалното развитие на детето, за неговото образование и за неговите лични и имуществени интереси.
(2) Родителят отглежда детето, формира възгледите му и осигурява образованието му съобразно възможностите си и в съответствие с нуждите и наклонностите на детето и с цел израстването му като самостоятелна и отговорна личност. Родителят няма право да използва насилие, както и методи на възпитание, които уронват достойнството на детето.
(3) Родителят осигурява постоянен надзор по отношение на малолетното си дете и подходящ контрол на поведението на непълнолетното дете.

Повече по темата няма да пиша, направете си изводите сами. Закон има, това че тук сте решили, че няма си е изцяло Ваша отговорност. Все пак говорим за Вашите деца. Аз не бих си оставила детето 8 часа само да си прави каквото иска, поне до навършване на 12 години.

Общи условия

Активация на акаунт