Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 937 381
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 18 885
Тези журналисти как прекъсваха Томислав Дончев, направо беше мъка да слушам какво иска (и не успява) да каже.

# 18 886
  • Вече в моята си приказка...
Попитаха Томислав Дончев конкретно за утре за тези училища, които не са затворени и той отговори, че утре децата в тях са на училище.
Този е луд!

# 18 887
Извънредното положение не означава спиране на стопанският стокооборот и не означава ограничаване на граждански права, (да не се правят спекулации), единствено ще се ограничи правото на свободно придвижване по очевидни причини. Не може да се позволи на безотговорни хора да не спазват карантина и да разпространяват заразата. Няма място за паника. (Т.Дончев).

# 18 888
  • Ispania
Днес в Испания съобщиха че затварят училища/детски градини и университети до 31 март, или без срок(в различните автономни области , различно). Но все още има автономни области в които децата ще си ходят на училище .
Затварят се също : кина, театри, всякакви културни мероприятия , както и спортни. Лигата също. Старчески домове и клубове на пенсионери. 
Имаме вече няколко заразени депутата, а на кралското семейство също са направени проби , защото са били с много заразени на едно място.
Магазини се празнят все едно свършва света , тоалетна хартия се купува като за последно... и така. От властите нон-стоп призовават за спокойствие и най-вече за здрав разум, като това да си стоиш във вкъщи, и да излизаш САМо в краен случай, както и пътуванията да бъдат намалени/отменени. Ако си болен трябва да звъниш по телефона , a не да ходиш в болница.
Хората минават сериозно на хоум офис, или фирмите (не всички!) дават възможност за неплатена отпуска (за неопределен период, докато няма училища) или заплащат часовете в които не си работил , но после ги дължиш на фирмата.
(Обсъжда се също внасяне на извънредно положение !!!)

# 18 889
Дончев не беше подготвен за въпроса за учениците, а журналистите са много прости и заядливи, с извинение. Аз не бих си пуснала детето на училище, не виждам защо някой трябва да го прави.

# 18 890
Ще се ограничат пътуванията на българските граждани към държави засегнати от вируса както и ще се ограничат пътуванията на техни граждани към нас, по очевидни причини (Т.Дончев). Ще търсят баланса между нужните мерки да се спре разпространението но и да се съхрани стопанският живот.
“Засегнати държави” - кои? Да кажат, не да да гледаме сайта на външно и препоръки. И какво значи ограничат? Забрана ли, намаляване ли, какво?
Някой знае ли кой следи за карантините и кой приема сигнали? Защото, ако е РЗИ, май много не следят.

# 18 891
Ограничителният режим за влизане и излизане от страната ще бъде въведен до края на седмицата. Това според мен значи край на екскурзиите което отдавна трябваше да стане. Иначе стоки и бизнеси ще могат да функционират, да са спокойни притесняващите се за икономиката. Но просто гъз път да види се прекратява.

# 18 892
Вярно, че е важно, но стига вече с това ще затварят ли училищата.
Нищо няма да се случи, ако не си пратите децата на училище някой и друг ден, докато се реши въпроса.

Спазването на карантина, наличието на предпазни средства са къде по-важни въпроси.
Стига измествахте темата.

# 18 893
Тесла, Бояна, дано да сте прави и излишно да се притеснявам, че може да има злоупотреби.

Границите няма да затварят, стокообмен ще има. Така че да не хукваме утре за тоалетна хартия Wink

# 18 894
Аз също харесвам Мутафчийски. Даже май само него от целия щаб.
Изглежда много стабилен, интелигентен и осъзнаващ ситуацията човек. Напоследък все по-тъжен и разтревожен. Да е жив и здрав!
Не знам изобщо кога спи и почива този човек и понякога ми е жал, когато гледам как Борисов се държи с него.

# 18 895
А тоалетната хартия ще свърши - неизбежно е.

# 18 896
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Добре де,защо официално чакате училищата да затворят?Става въпрос за вашите деца,не ги пускате на училище и толкова.
Ще чакам аз Пенчо и Генчо да ми решават бъдещето на моето дете....Едно да иде болно и цялото училище с децата и персонала ще пламне.

# 18 897
И него, и Томислав, харесвам. Останалите са ми невзрачни, или поне гледат да си мълчат

# 18 898
Ние не можем да понесем една дълга карантина като в Италия и Ухан и предполагам, че в един близък момент ще се реши кое е по-важно - икономиката и добруването на повечето или живота на единици.
Даже съм сигурна, че и Италия скоро ще се изправи пред подобно решение.
Единици?! Гледаш ли какво се случва наоколо?

Да, гледам, 23 - 230 - 500 - 1000, 10000 нищо не е на фона на останалите милиони, колкото и гадно да звучи. Без значение дали съм аз, ти, наши близки или непознати.

# 18 899
Цитат
“Засегнати държави” - кои? Да кажат, не да да гледаме сайта на външно и препоръки. И какво значи ограничат?
Каза че тепърва ще се изготвят текстовете и не може да каже всичко в аванс, но едно е ясно, ще има ограничителен режим, за излизане ако не е свързано с бизнес, работа или нещо подобно, аз така го разбирам затова е ограничителен режим а не пълно затваряне на границите. Гъз път да види не може да преминава, бизнесът обаче ще могат, да са спокойни всички да не хукнат утре да изкупят магазините, нищо няма да изчезне или да свърши.

Общи условия

Активация на акаунт