Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 399
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 800
  • София
Някой може ли да ми каже до кога няма да учат учениците в София? Около 13.30 четох, че Фандъкова обяви още една седмица. После имах служебна среща и изтървах развоя, освободих се чак за обявените мерки от здравния министър и останах с впечатление, че до 29.03.2020 всичко затваря с изключение на аптеки, хранителни магазини, дрогерии и бензиностанции.

# 19 801
Някой може ли да ми каже до кога няма да учат учениците в София? Около 13.30 четох, че Фандъкова обяви още една седмица. После имах служебна среща и изтървах развоя, освободих се чак за обявените мерки от здравния министър и останах с впечатление, че до 29.03.2020 всичко затваря с изключение на аптеки, хранителни магазини, дрогерии и бензиностанции.
И аз това се чудя цял ден, така и не разбрах
.

# 19 802
  • София
И аз не мога да го разбера това - за по-малко от 12 часа се извъртя. И аз като се прибрах останах ужасно неприятно изненадана, че всичко затваря, освен хранителните магазини и аптеките и дрогериите (но половината аптеки са и дрогерии).
И аз се притесних за банките дали ще работят, после прочетох, че да. Надявам се банкоматите да ги зареждат. Помислих си, че добре, че платих всички сметки, поне с това да не се занимавам. Не ми се мисли утре какво ме чака в магазина, отсега всичко живо се е панирало явно. Ужасно гадно, така изведнъж като направиха, всички се паникьосват, ако ще всички браншове да се изредят.  И аз започвам да се паникьосвам, само да два часа всичко се промени.

# 19 803
  • на земята
Искам да похваля кмета на Стара Загора. Винаги реагира изключително бързо и адекватно. Направо ми иде да се преместя Simple Smile
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10216728758358905&id=1460261622
Да така е!Имаме кмет за пример, наистина е така.Сега остава да спазваме ние хората в града необходимото и нещата смятам,че ще бъдат наред.Дай боже за всички това по скоро да премине с наша помощ и да се върнем към нормалния си живот живи и здрави!Пътуванията няма да ни избягат,нека бъдем разумни!

# 19 804
  • София
А градският транспорт в София как ще се движи, там има ли промени?

# 19 805
А градският транспорт в София как ще се движи, там има ли промени?

Ще се движи, спират нощни те автобуси

# 19 806
И аз не мога да го разбера това - за по-малко от 12 часа се извъртя.
И аз се притесних за банките дали ще работят, после прочетох, че да. Надявам се банкоматите да ги зареждат. Помислих си, че добре, че платих всички сметки, поне с това да не се занимавам.

Вие се радвайте, ама горките банкови служители, които всеки ден работят, както с пари, така и с всякакви кашлящи и сополиви?

# 19 807
Тази вечер в 17:15 трябваше да мине инкасатора за студената вода, но така и не мина. Предполагам, че са им забранили да влизат в домовете на хората.
Та мисълта ми се, че е крайно време там, където все още не са въведени дистанционни опции за отчитане на топломери и водомери, най-после да се  въведат.
Ами защо просто сами не си записвате водомерите и не ги слагате на вратата? Нашата инкасаторка пък е раздала на всички от входа по едно листче с телефонен номер и ние просто си снимаме водомерите, и ги пращаме по вайбър. Така изобщо не се налага да влиза по домовете.

# 19 808
  • Буркина Фасо
слушай новините. обстановката се променя всекидневно.

# 19 809
  • София
Към кого се обръщаме, ако работодателят има възможност да пусне служителите да работят от вкъщи, но не го прави?

# 19 810
Аз се притеснявам, че покрай другите много новини абсолютно нищо не казват днес за резултати от нови проби - нито за отрицателни, нито за положителни! Не е добре това, все едно първо искат да ни подготвят, че са взимат мерки, за да можем след това по-спокойно да приемаме лошите новини!? Дано не се окажа права..

# 19 811
  • София
Шефката на Софийския инспекторат е изпратила до директорите на училищата заповедта на здравния министър, така че последната заповед е 29 март.

# 19 812
  • Буркина Фасо
Към кого се обръщаме, ако работодателят има възможност да пусне служителите да работят от вкъщи, но не го прави?
работодателят не може ли да прецени естеството на работата си, та други ще му го казват ?

# 19 813
Тази вечер в 17:15 трябваше да мине инкасатора за студената вода, но така и не мина. Предполагам, че са им забранили да влизат в домовете на хората.
Та мисълта ми се, че е крайно време там, където все още не са въведени дистанционни опции за отчитане на топломери и водомери, най-после да се  въведат.
Ами защо просто сами не си записвате водомерите и не ги слагате на вратата? Нашата инкасаторка пък е раздала на всички от входа по едно листче с телефонен номер и ние просто си снимаме водомерите, и ги пращаме по вайбър. Така изобщо не се налага да влиза по домовете.

Разбира се, че мога и листче да й оставя и в сайта им да си подам показанията. Просто се изненадах, че изобщо не дойде. Явно във ВиК са им въвели извънредни мерки. Simple Smile
В интерес на истината, преди да стане 17:00 размишлявах, дали е редно да пуснеш в дома си човек, който току що е обиколил още 100 апартамента и се е срещнал със 100 човека в тясно и влажно помещение, като баня например, където най-често се намират водомерите.

# 19 814
ЦГМ със зоните ще работи ли?

Общи условия

Активация на акаунт