Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 807
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 310
  • София
Абе хора, вие сериозно ли?
Ок, разбирам ''предимствата'' но знаете ли колко хора ще измрат? И повярвайте ми ще има и млади и здрави, па макар и нищожен процент. Толкова ли са цинични някои политици, че ей така да пожертват хиляди възрастни хорица? Това са вашите баби и дядовци, които са ви отгледали, които цял живот са работили за държавата, която сега ги приема само за някаква незначителна статистика?
Не, не и не.
Вариант 1- Covid 19  е точно толкова смъртоносен колкото виждаме в Китай- 4.7% в Хубей и ... 0.7 извън Хубей (крайно въпросително разминаване). Не е толкова ефективен в разпространението като грипа. Развива се в Швеция и ги води до катастрофа включително спиране на тока, транспорта, огромна смъртност и крах на държавата.
 Вариант 2- Covid 19 e MНОГО по-ефективен от грипа и всъщност виждаме само върха на айсберга. Смъртността всъщност е по-ниска от тази на грипа, епидемията в Швеция за няколко седмици ще стигне до пик и бързо ще стихне и накрая жертвите ще са колкото от сезонен грип или дори по-малко. Швеция си запазва икономическата мощ, останалите в рамките на тия няколко седмици гледаме какво става и после вдигаме всякакви ограничения .... и се ядосваме на глупостта си.
Твърде многото заразили се известни личности могат да говорят и за много много по-голямо разпространение от това дето виждаме като тествани и вариант 2 почва да изглежда все по-възможен.
 Е поне ако вариант 2 е верен бързо ще се разбере.

# 20 311
Аз ги разбирам Шведите идеално. Методът не е хуманен, но нашият е хуманен само привидно, защото ако не премине до месец, ще срине отрасли.
Да не каже някой, че не правят нищо нашите управници, затова се налагат ограниченията.
Само че който иска да си наложи карантина, не е нужно да чака да му го спуснат отгоре.
В Италия се вижда нагледно какво се случва без мерки. Като са по болниците и умират, пак нямат доходи и се сриват отрасли. Да не говорим колко средства са нужни за лечение.
Дано не съм права и шведите се разминат.

# 20 312
Не всички скандинавски държави го следват. А дали е умен ще се разбере след време, когато затихне короната и се направи равносметка.

Всъщност от скандинавските държави само Швеция се цепи от колектива. Днес след като Дания обяви, че затваря границите, дори и границата с Швеция, та държавният шведски епидемиолог се изцепи, цитирам: "Напълно безмислено действие от страна на Дания. В исторически план ще се окаже напълно безсмислена мярка". Triumph

В шведския форум ври и кипи, над 1000 изписани страници за последните 24 часа, хората са гневни, ядосани, паникьосани. Всеки се моли да попадне в онези 80% с леките симптоми, защото легла и респиратори няма да има за всички. А сега и като спряха да тестват, тъмнината в статистиката ще е пълна. Реално и смъртни случаи ще прикриват, така поне мислят шведите във форума.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 01:30 от Анонимен

# 20 313
  • София
А сега и като спряха да тестват, тъмнината в статистиката ще е пълна. Реално и смъртни случаи ще прикриват, така поне мислят шведите във форума.
Ако моят вариант е верен, накрая съвсем сериозно там ще стигне до пълен хаос и ще избесят политиците.

# 20 314
  • София
raptor, съгласна за вариант 2. От известно време мисля, че най-точни ще излязат Южна Корея. Масово тестване+много добра здравна грижа и става ясно, че усложненията и смъртността може да не са толкова плашещ процент в крайна сметка. Но малко държави имат капацитета на южнокорейците, макар да си мислим по типично западен образец, че сме все най-първи във всичко.

# 20 315
В Италия се вижда нагледно какво се случва без мерки. Като са по болниците и умират, пак нямат доходи и се сриват отрасли. Да не говорим колко средства са нужни за лечение.
Дано не съм права и шведите се разминат.

Къде е Италия, къде е Швеция. В икономиката имам предвид. Аз гладни шведски имигранти никъде не съм виждала, но италиански колкото искаш. Италия е зле от много години, нищо че на българи и румънци там им е малко по-добре, отколкото в родните държави.

# 20 316
  • София
raptor, съгласна за вариант 2. От известно време мисля, че най-точни ще излязат Южна Корея. Масово тестване+много добра здравна грижа и става ясно, че усложненията и смъртността може да не са толкова плашещ процент в крайна сметка. Но малко държави имат капацитета на южнокорейците, макар да си мислим по типично западен образец, че сме все най-първи във всичко.
E то в Корея % не е много малък- гони 1% и ще нарастне и отгоре. От друга страна и Корейците не си знаят общият брой заразени т.е. колко по 7000 са всъщност. Ама така или иначе случаите им вече намаляват и са минали пика.
 ... обаче ако е нещо между вариант 2 или вариант 1 в Швеция може да се стигне и до някоя революция.

# 20 317
PURE, в такъв случай, за какво им е въобще на шведите държавен епидемиолог?!

# 20 318
  • София
Ние сме хоум офис от понеделник. Грабнахме си само служебните телефони Confused

# 20 319
Според мен, реалната смъртност е между 0,5 и 0,7%. Смъртността в Ухан е по-висока, защото там много време се развиваше точно worst case scenario. А и здравеопазването е доста по-лошо отколкото в Европа.  Много важно е какви новини ще дойдат след седмица от втория санитарен кордон в Италия.
Жалко, че едва ли много хора четат немски, защото в техническия университет във Виена има разработен много интересен математически модел, за който казват, че е убедил австрийското правителство да вземат такива строги мерки. Та според модела, смъртността се покачва рязко в един момент и става нетипична за вируса, заради срива в здравната система.

# 20 320
Това за стадния имунитет е пясък в очите, на шведите с какво ли не им тъпчат главите от малки, истината е доста по-цинична и ужасяваща за средностатистическия южняк, дето сервира коктейли на шведски войнстващи феминистки, батик вещици и всякакви странни индивиди,  не бих се изненадала, ако са решили набързо да се отърват от пенсионерите с високи пенсии, за да продължат да поддържат някакъв си висок стандарт на живот. Що за живот, изключително материален , лишен от елементарна емпатия и разум. Горките шведи, те отдавна май са в друг филм.

# 20 321
Борис Бракалов-треньор на деца и юноши по баскетбол е осмият заразен ....От Испания

# 20 322
Къде е Италия, къде е Швеция...
Вирусът не избира по финансово състояние и положение.

# 20 323
  • тук и там
Да,явно Дания е затворила заради шведите-за да не им го внасят. Беше ми странно като четох днес за това,но  сега от тук научих за "шведския подход"..
В края на краищата-всички мерки може да са напразни,и накрая да се окажем   в същото положение като Англия и Швеция..Но поне  ще сме опитали ..Да оставиш нещата на естествения им ход и който оцелее,без да правиш нищо-заради икономиката,не е човешко просто..

# 20 324
Не можах да проследя цялата тема, не знам дали се е обсъждало, но днес на връщане от работа видях, че в центъра на София купона тече с пълна сила, заведенията фул, Витошка беше една голяма фиеста. Хората си бяха взели биричка и я пийваха по улицата, демек на тях заведения не им трябват. Вярно, че ще се разваля времето, ама нали идеята е да се изолираме. Малко се отчаях, чудя се аз ли съм луда, параноичка ли съм?

Поддала си се на паниката, това е нормално. Отвсякъде ни заливат с коронаворуса, пуснеш телевизора - корона, интернет - корона, в магазина - корона. Само от кенефа не е излязла короната още, ама очаквайте скоро! Медиите всяват страх и паника у населението, така хората биват управлявани по-лесно и по-лесно се отказват от правата си в лицето на предполагаемата опасност.

Общи условия

Активация на акаунт