Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 474
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 430
Чета новините от Норвегия. Арестуван е мъж, който е знаел, че е заразен с вируса, но е пътувал във влак и е кашлял по пътниците във вагона нарочно. Нападнал полицаите с пожарогасител. Сега всички пътници от вагона са под домашна карантина. Такива не знам какво да се правят, но каквото и да е, ще им е малко.
Навсякъде по света ги има такива. Не си спомням в коя държава беше но имаше такъв случай на някакъв дето облизваше нарочно опаковки в магазина за да зарази и други хора.

# 20 431
Иване, нервничиш като някоя нетърпелива булка, хем се беше кротнал Simple Smile

Стой мирен.
Вирусът е напомняне, че човек се е разсеял твърде много от природата си. На мен спиране на мачове, затваряне на магазини и т.н. започват да ми влияят добре и отпускащо.
 Намаля и помията като цяло - Азис, гейове, Биг Брадъри - всички се покриха вдън земя.

Имам чувството, че този вирус чисти засяга главно един неприятен контингент от хора, които не спазват социални норми и не са много умни.
Повече от невероятно е, че пази децата и бременните.
Взех да го уважавам този вирус.

# 20 432

Стой мирен.
Вирусът е напомняне, че човек се е разсеял твърде много от природата си. На мен спиране на мачове, затваряне на магазини и т.н. започват да ми влияят добре и отпускащо.
 Намаля и помията като цяло - Азис, гейове, Биг Брадъри - всички се покриха вдън земя.

Имам чувството, че този вирус чисти засяга главно един неприятен контингент от хора, които не спазват социални норми и не са много умни.

Братане, така е , съгласен съм. По други причини съм изнервен, и това е само като "бонус".

Иначе за брадърите , инфлуенсъри , и хай лайф " звезди" вярно вдън земя потънаха. Определено има полза от едно отрезвяване и подреждане на приоритетите в световен мащаб.

# 20 433
В нашата провинция затварят училища и градини във вторник за 5 седмици.  Спряха концерти, събития, фестивали, конференции. Затвориха басейни, барове,  музеи, театри, кина, локали и подобни. Призоваха работодатели да пускат служителите в хоум офис. Пенсионираните медицински кадри са в положение на готовност да бъдат извикани на работа. Призовават да пазим възрастните и болните. Образуват се групи за съседска взаимопомощ. Постоянно напомнят децата да не се гледат от бабите и дядовците, ще има спешни занимални за тези, чиито родители не работят вкъщи. Правителството предложи пакет мерки за засегнатите фирми и работниците,  които ще пострадат финансово.
Болниците спират планов прием, ще работят само със спешни пациенти и корона пациенти.  Болнични се издават дистанционно.

# 20 434

Стой мирен.

Братане, така е , съгласен съм. По други причини съм изнервен, и това е само като "бонус".

Иначе за брадърите , инфлуенсъри , и хай лайф " звезди" вярно вдън земя потънаха. Определено има полза от едно отрезвяване и подреждане на приоритетите в световен мащаб.

И други плюсове.

Докато сте вкъщи през повечето време, каквато е препоръката, ще имаш възможност да опознаеш жена си, да научите нови кулирани рецепти, някоя нова поза, а без мачове може и да прочетеш някоя хубава книга и да  помислиш над смисъла на живота. Ако пък ви се излиза - някоя безлюдна романтична полянка извън града ще замести миризливите барове и шумните кафета.

Не знам дали аз съм някакъв краен оптимист, но засега по голямата картинка виждам само плюсове от този вирус. Особено сега хората ще разберат, че не са своята работа, бизнес или пари и ще си спомнят, че не са безсмъртни.

# 20 435
bratan, за съжаление, все още повечето хора това не го осъзнават.

# 20 436
Според мен скорострелно ще изникнат всички инфлуенсъри, чалгаджии, рапЕри и т.н да се изказват за вируса, смисъла на живота и т.н., просто да отмине първоначалния шок от извънредните мерки.

# 20 437
За Великобритания очаквано, за Швеция шокиращо, за да го направят явно самите им общества са такива и приемат, че ще жертват някакъв процент от населението, за да им работят икономиките на макс. А може би планират възрастните и рисковите групи да ги изолират и имат такива възможности, те си знаят.

И тук нашите ми се струва, че бяха на крачка от такова нещо, но народът едва ли ще го приеме толкова лесно, освен това в останалата част на Европа въведоха мерки.

Аз в моя живот съм видяла и две и двеста, знам какво е и бедност и изобилие, знам също така и че ако нямаш здраве, нямаш нищо, а без нас хората, останалото няма смисъл.

# 20 438
"Предупреждение за вируса от 1981-ва.
Двама автори предупреждават за коронавируса десетилетия преди епидемията.
Трилърът на Дийн Кунц 'Очите на мрака', публикуван през 1981-ва, разказва историята на смъртоносен изкуствено създаден вирус в Ухан - същия китайски град, откъдето коронавирусът започна.
Друго плашещо съвпадение е открито в книгата на американския медуим Силвия Браун - 'Краят на дните', публикувана през 2008-ма, което предвижда, че ще има глобална пандемия от пневмония през 2020-та.

# 20 439
Еконт са обявили, че продължават да работят (за форумката с орхидеите) Simple Smile

# 20 440
Да, работят
Здравният министър си промени снощи заповедта

# 20 441
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Има толкова хубави книги, които чакат да бъдат прочетени, а все не ни е достигало времето за тях.

Времето в последните години все не ни достига, дори и когато го имаме... някак не можем да се отдадем пълноценно на миговете щастие, които са си дар откъдето и да го погледнеш. Все сме в трепетно очакване на следващото нещо, което ни се иска да имаме...

Бъдете здрави, хора - вие, и тези, които обичате.

# 20 442
Да, работят
Здравният министър си промени снощи заповедта

На практика всеки, който желае да работи може да работи, при строги мерки за дезинфекция. Останах с впечатлението, че само в МОЛ-овете ще бъдат затворени всички търговски обекти, освен аптеки, банкови офиси и магазини за хранителни стоки.
Т.е. всички останали магазини извън МОЛ-овете и всякакви фирми предоставящи услуги ще работят. Ако  искат, разбира се.
Интересно как при тази ситуация всички институции, които са на държавна или общинска издръжка спират да работят -- съдилища отлагат дела с един месец, Инспекция по труда е затворена и работят само онлайн, НАП призовават за използване само на електронните им услуги, ...... а в частния сектор настроенията са корено противоположни - ето примера с ЕКОНТ, които няма да затворят офисите си.

# 20 443
  • 1st floor
Позната, която работи в нехранителен магазин (за мебели и аксесоари), вчера каза, че затварят. Обаче късно вечерта им звъннали, че ще работят. Сега последно отменя ли се тази заповед?! Нищо не се разбира така,  както са го написали.

# 20 444
Една напред, две назад. Пак ги натиснаха. Тъкмо се успокои човек, че се действа адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт