Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 325
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 20 520
Ако човек е бил в контакт с болен от вируса, но тестът му е отрицателен, той продължава ли да бъде под карантина или може да излиза за малко навън, без да се среща с хора за следващите две седмици?
Колко и къде се правят тестове хора ? Вие видяли ли сте ? На колко хора са направени ? Вчера покрай мен не видях човек който да не подсмърча.Ако тръгнат наред с тестовете ще ви падне шапката.

# 20 521
Цитат
Другото ми притеснение е Африка. Там никой не знае какво се случва. Може би там ще видим най-лошия сценарий.
Като гледам стат. не е изключено. Имаме държави които директно са се разписали със смъртен случай а не с болен (Судан, Гвияна). Това значи 2 неща. 1-во че в Африка изобщо май няма да се борят с вируса. Те просто нямат никакви възможности. Как да се борят Судан и Гвияна. Те са бедни държави, нямат пари сигурно дори за тестове, хазмат костюми, и т.н. затова и няма нито да търсят болни нито да ги ограничават, нито нищо. Затова и започват директно със смъртните случаи. Спомням си коя друга страна се разписа директно със смъртни случаи в стат.....Иран. Спомням си и математическото изследване в момента на 1-вият смъртен случай колко реално има заразени в този момент при 1% смъртност (оптимистичният според учените заради безсимптомните) във времевото разположение на мат. прогресия при 1-вият смъртен случай: около 500 до 800 (800 при липса на всякакви мерки за спиране на вируса) (а не 100, както би трябвало при 1% смъртност защо:

Броят на реалните случаи на заболели от коронавирус в даден регион значително превишава броя на диагностицираните случаи поради късната поява на симптомите. Наличието на 1 смъртен случай по всяка вероятност означава между 500 и 800 болни. (според математическият модел).
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-w … -die-f4d3d9cd99ca

Това се дължи на факта, че средният брой дни между датата на заразяване и датата на (евентуалната) смърт е 17.3 дни, т.е. пациентът, починал днес, се е заразил преди около 17 дни. Допускайки 1% смъртност стигаме до извода, че преди 17 дни е имало още 99 заразени. При положение че средното време, необходимо за удвояване на случаите при липса на контрол над заразата е 6 дни, (проследени са тези математически данни в разпространението в различните държави) на 17-я ден броят на заболелите е около 8 пъти по-голям, т.е. -- около 800 души.) Това важи както за Судан и Гвияна, така и за България, защото матаматиката е еднаква за всички. Можете да си дадете сметка че в момента в България има около 800 болни, защото до вчера никакви истински мерки не бяха взети. От тия 800 които са в момента (а те ще се разрастват ако правителството продължава да си играе на иди ми дойде ми с мерките), 400 ние никога няма да ги открием защото те са безсимптомни,  никога няма да влязат в стат. дори няма и да разберат че носят вируса (кораба категорично доказа че поне половината болни са безсимптомни) но за сметка на това активно ще заразяват други хора ако мерките наложени от държавата не почнат да се спазват. А от другите 400 за момента ние сме открили едва 31. Това е истинското положение в момента в България. Но понеже тръгнах да говоря за Африка, но ме разбрахте какво казвам. В държави в които положението е 1 болен 1 починал, всъщност положението е много зле. Защото и в Иран в началото беше така, започнаха директно със смъртните случаи и няколко седмици по късно там вече е апокалипсис, от всички държави засегнати от вируса из планетата положението в момента е най тежко на Иран. Понеже аз смятам че топлото време играе роля в разпространеието на вируса, и точно по тази причина пред Африка тежкото и страшното тепърва предстои защото дните там се изравняват и скоро нещата ще се обърнат лятото ще дойде при нас а там ще застудее, и това ще се хареса на вируса.

Затова и можете да се досетите защо вчера Мутафчийски каза че ние сме в началото на кривата. Защото той си дава сметка че в момента има около 800 носители на вируса в България от които симптомите ще проявят макс.400 а те са открили едва 31. А те няма дълго да бъдат 800 и 400 които ще развият симптоми а ще се увеличават ако не се вземат мерки. Затова от щаба поискаха извънредното положение, защото от всички които носят вируса 1% умират.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 09:31 от Анонимен

# 20 522
Вижте колко е просто, но не знам дали е вярно.

Как да разберем дали сме заразени с корона вирус?

Вдъхнете дълбоко и задръжте дъха си за 10 секунди. Ако се постигне, без кашлица, без затруднения и/или чувство на потискане и т.н., това показва, че няма фиброза в белите дробове, което показва липсата на инфекция.

От Милано, близък сътрудник на неправителствена организация, посветена на разпространението на здравни съвети, предава препоръките на д-р Лидия Рота Вендер, хематолог и президент на ALT (Асоциация срещу тромбозата и сърдечно-съдовите заболявания) в Италия, която от години работи доброволно с тази нестопанска институция и обяснява какво представлява Коронавирусът и как да се процедира в случай на възможна зараза, пише 24rodopi.com.

Публикацията е споделена от д-р Галина Ненова с апел: Моля, прочетете, обмислете и приложете:

„Вирус не се спира с паника, а с интелигентност. От млад изследовател, който от кантон Шенжен, Китай беше преместен в Ухан, за да си сътрудничи с Целевата група, която се бори с коронавирусната епидемия, ние с ентусиазъм получаваме и предаваме тази ясна, проста и достъпна информация за всички, като точно описват как вирусът се предава от един човек на друг и как може да бъде неутрализиран в ежедневието ни.

Коронавирусната инфекция не причинява простуден нос или кашлица със настинка, а суха и груба кашлица, това е най-простото за разграничаване.

Вирусът не издържа на топлина и умира, ако е изложен на температури по-високи от 26-27 градуса, поради което горещите напитки като инфузии, бульони или просто гореща вода трябва да се консумират обилно през деня.

Тези горещи течности неутрализират вируса и са лесни и приятни за поглъщане. Избягвайте да пиете ледена вода или напитки с лед (кубчета) или сняг за тези в планината (деца). За тези, които могат, слънчеви бани.

Коронавирусът е с голям размер (диаметър 400-500 нанометра), така че всеки плат може да го спре, не са необходими специални маски в ежедневния живот.
Различно е положението на лекарите и здравните работници, които са изложени на тежки товари на вируса и те трябва да използват специално оборудване.

Когато вирусът е на метални повърхности, той оцелява около 12 часа, поради което при докосване на метални повърхности като врати, уреди, транспортни парапети и др., ръцете трябва да се измият старателно и да се дезинфекцират с алкохолен гел по възможност.
Вирусът може да живее вложен в дрехи и тъкани между 6 и 12 часа, обикновените детергенти могат да го унищожат, препоръчва се елементи, които не могат да се мият всеки ден, да бъдат изложени на слънце и вирусът ще умре.
http://onovini.eu/2020/03/%D0%B4-%D1%80-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B8 … UggCkQ4pucCh-x8-0

# 20 523
Прекалено голяма е истерията , която се бълва от медиите, от там напред народа е прост и започва свободни съчинения!!!

Колко по важно и умно би било медиите, да започнат на всеки час да излъчват ограмотителни заставки.  с картинки и статистики.

За да може този полудял масово народ да се ИНФОРМИРА.

За пример : Изваждат графиките има ги свободно правят ги ясно разбираеми за всички и ги въртят постоянно!

https://www.healthline.com/health-news/how-deadly-is-the-coronav … 1N1)-flu-pandemic

За този КОВИД може да се каже че , най опасен е за хора над 70+ години !!!
Няма никаква опасност за малки деца и т.н.
ето ви един световен сайт където се обновява постоянно има по години /държави/ и т.н.
Защо Телвизите не се включат активно, вместо да паникьосват с тъпи репортажи !!
Защо не кажат веднъж заразен и оздравял , можеш ли отново да се заразиш или организма изгражда имунитет...какви са симптомите за които да следят хората,,,

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Спирам..много ми дойде тъпоумието ...

Не знам дали тъпоумието не включва и неинформираност. Има ужасно много умрели в Италия на възраст между 30 и 40. Твоето обяснение на този феномен?

# 20 524
Трябваше да прекратят влизанията в страната. Да останат само доставките на продукти и каквото е нужно за производството, за да не става бой по магазините.
И какво български граждани да не могат да се приберат, така ли?
Да.
Какво да? Ще оставят хората на пътя?

# 20 525
Ами аз не съм хипохондричка, при положение, че много рядко водя децата на лекар, вирусите ги карат на крак, почти без лекарства и без усложнения, водя ги единствено при лоша кашлица да им преслушат гърдите или някакво по-необичайно заболяване. Децата са изключително здрави за възрастта си като се има предвид, че имаха много лош старт в живота. За повечето от смелчаците в темата искам да кажа, че ако бяхте видяли интубирано миниатурно човешко същество, целият ви непукизъм, типичен за младостта и чувството за безсмъртност, може много бързо да се изпари.
Сега залагам на превенция. Над каквото имам контрол и мога да го предотвратя го правя, каквото не мога да контролирам, не го мисля толкова.

# 20 526
  • Варна
Трима заразени тираджии ( под карантина) са открити в заведение. Новини на нац.радио. Не ги мислете болните....
Кантарджиев се озвери, че не било нужно всички болни да са в болница. Щели да сринат системата. Защо? Нали са само около 20 ?Явно заразоносителите са повече или болниците не са подготвени.
Сега здравите да стоим в изолация, докато болните купонясват.

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 10:30 от Viviana91

# 20 527
Двама заразени тираджии ( под карантина) са открити в заведение. Новини на нац.радио. Не ги мислете болните....
Кантарджиев се озвери, че не било нужно всички болни да са в болница. Щели да сринат системата. Защо? Нали са само около 20 ?Явно заразоносителите са повече или болниците не са подготвени.

Заразени или под карантина?

# 20 528
Почиствате ли по някакъв начин направените покупки и дрехите след като се приберете отвън?

# 20 529
  • Бургас
Ако влезем в магазин с мъжа и голямото дете ще ни изгоните. Големия е асматик и кашля когато е влажно, мъжа е с ХОББ, аз съм с алергичен ринит от цъфтеж. Чудна картинка сме.

Маски имам още от грипа. Бях взела ffp2,M3, ако се наложи да ходим по лекари. Минахме леко тази година. Голямото седмица, малкото 4 дни и без много разходки по болници. Та маски има.

Дезинфектантите ми са само алкохолни, заради хлора. Имам и хлорхексидинови, но нали не вършат работа ще си седят.

Та понеже съм половин Монк, сега ми е един вид по - лесно.

Притеснявам се само за храните на малкото - безмлечни, без глутен, без яйца и т.н В нормални условия има липси, та се надявам да не я закъсаме.

Няма как всички под карантина да са по болниците, но усещам, че ако продължават да се правят на безсмъртни ще ги изпозатворят по определени места, под надзор. Няма полицията да пази отделни къщи на сто адреса, ще пази определени сгради на един адрес. Дано не се налага, но подозирам, че ще.

# 20 530
Двама заразени тираджии ( под карантина) са открити в заведение. Новини на нац.радио. Не ги мислете болните....
Точно така става: здравите които съзнават опасността са си сложили самички карантина

# 20 531
Сега ИП е виновно, че ще фалират фирми в  туризма и ресторантьорството. Ако нямаше ИП щеше ли да имат клиенти? Нямаше ли да фалират? Като им знам цените и надценките и обслужването и заплатите на персонала им и.... ми идва да не стъпя повече в такова заведение, не се напечелиха...
Все някой им е виновен на малките магазинчета и ресторанти и хотели.
@ pinko виж история за две 29 годишни млади и здрави и силни
https://www.nytimes.com/interactive/2020/03/13/world/asia/corona … s-death-life.html
За UK и Швеция - те там така си практикуват. Хрема, кихане лека температурка не ги плаши и не ги лекуват... Моя позната с родилни болки на термина са я върнали в Лондон, щото няма достатъчно разкритие. Не е като тук всяка родилка на ръце да я носят и да ѝ се кланят и да ѝ се молят, и всеки с 37° да получава болнични.

# 20 532
Как може да си облъчвате децата, да ги стресирате и да вторачвате вниманието им в болести?! Хипохондрици ли се надявате да станат??
Аз моите ги изведох навън! На слънце! И на открито в заведение седнахме, убийте ме!
Това вторачване в болести, тръшкане и истерия са тооолкова пагубни за организма, че идея си нямате!
Изобщо не. Моите ги уча да бъдат отговорни.
След като искат да са големи (говоря за тийновете), трябва не само ползите, ами и отговорностите с това да си поемат. И това не става за 1 ден.
Прост пример - и на двамата правя кутии с храна за училище - дала съм мокри кърпи и гелове, че в тоалетните нямат сапун (това не от сега, по принцип) - никой от класа не си мие ръцете или поне да ги забърше с мокри кърпи. Дъщера ми (1 клас) давала и на приятелка, защотото я помолила - дадох и на другото дете да занесе мокри кърпи. Еми елементарни неща.. Как после няма да ни учат по новините да си мием ръцете.

Ще ги водя след малко на планина в дивото, да подишат. Без хора и вируси Simple Smile Не по заведения или детски площадки.

# 20 533
За този КОВИД може да се каже че , най опасен е за хора над 70+ години !!!
Няма никаква опасност за малки деца и т.н.
Спирам..много ми дойде тъпоумието ...
Айде стига вече с тези свободни съчинения! Толкова официална статистика се изписа..
И на мен вече ми идва много тъпоумието!

# 20 534
Ебола може да се разпространява с всички телесни течности, не само с кръвта.
Отидохме към 8.30ч. до кварталния Lidl, опашката преполовяваше паркинга.
В магазинчето за плод и зеленчук си беше нормално.
Маски са пуснали в емаг по 6.60лв. Обикновени парчета плат с ластици.

Общи условия

Активация на акаунт