Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 232
  • 21 677
  •   4
Отговори
# 20 880
На замръзване как се държи вирусът, знаете ли, не ми е попадала информация?

# 20 881
  • София
Бяха писали по-горе, че в 14 часа ще има.
При положение, че в Хубей са в локдаун от 21-23.01 от къде излизат тези нови случаи?

Този въпрос и на мен ми е много интересен!

# 20 882
  • Mediterraneo
Ето как изглеждат детските площадки и плажовете, затворени също от снощи.

# 20 883
По Тв Европа е на живо от МС .

# 20 884
  • 1st floor
И по БТВ

# 20 885
Почна по канал 3 брифинга

# 20 886
  • София
Видях един пост из групите във ФБ на снимки на празни пътища и забележителности с надпис "Майката Земя си взе почивка". Ами... така е...

# 20 887
Ето каква беше ситуацията при нас вчера, това е т.нар. английска зона в града, където живея. Слава богу, че се затвориха всички барове и ресторанти! Жална им майка на персонала по хотелите, не ми се мисли с всичкия този народ, който няма къде да излезе да пие, а в същото време не си тръгва за Англия.

Скрит текст:

И после испанците и италианците били недисциплинирани.

# 20 888
Струва ми се, че сякаш едва покрай коронавируса много хора осъзнаха, че са смъртни, че близките им са смъртни, че всички ще умрем. И настана колосална паника от това простичко прозрение.

Това не идва от прозрението, че ние и близките ни сме смъртни. Паниката е от прозрението, че както върви, ще стане едновременно, а не когато на всеки му е времето.

Ако някой изпитва успокоение да прави постоянно забележки за хората, които се запасяват с лекарства, хляб, тоалетна хартия, бисквити, бонбони и т.н., нека продължава да го прави. Ако не му носи успокоение, просто няма нужда да се повтаря постоянно. Хората са различни, но май в целия свят реагират по еднакъв начин. Явно си има обяснение.
Осъзнаването на голямата опасност от контакти между хората ще спре масовото купуване.

# 20 889
Относно теста ... моля ви правете разлика мажду тест за бременност, който се прави с пишкане и кръвен тест за антитела. Вторите винаги са си били по около 100лв.

но пък има отделни тестове за Хепатит А за прекарана и активна инфекция, и са по около 20 лв всеки; точно сега това трябва да стане приоритет, за да могат заразените със съвест да пазят останалите, дори ако са безсимптомни

# 20 890
"Майката Земя си взе почивка"
Дали?
Скрит текст:

# 20 891
  • София
Това с безсимптомното протичане хич не мога да си го обясня. Това е вирус.
Aз не съм биолог, но за полиомиелита например дават, че при 90-95% симптоми не са възниквали а при малко хора много много тежки. При западнонилската треска (предизвиква се от ухапване от тигров комар) 80% нямат никакви симптоми, 19% леки на нещо като настинка, 1%- менингит и енцефалит и от тях 10-20% умират. Тестват вероятно само този 1% и лесно може да се направи извода, че западнонилската треска е ужасна болест с 10-20% смъртност и да почне паника от комари. Всъщност 99% не разбират че са били инфектирани. Мен ме е хапал тигров комар- видях го, наду се и даже после ме цепи глава няколко дни- значи съм бил в 19-те процента с леки симптоми ... ухапаните имат имунитет за цял живот.
 Ето че не е нищо необичайно да има хора без симптоми ....

# 20 892
Веригите за техника могат да работят , ако осигурят да няма струпване на касите.

Бойко дава семействата да ходят на разходка.

# 20 893
Колежка на зет ми в Англия е болна от вторник - температура, кашлица + трудно си поемала въздух. Ходила е линейка у тях, но не са я изследвали. Правили го само при хора, които са пътували или са имали контакт с болен. До тук с официалната статистика. Няма тест - няма заразени.

# 20 894
Според мен магазините са виновни за истерията с презапасяването. Не трябва да се допускат празни рафтове - щом има наличности, веднага трябва да се попълват. Хората като видят празни рафтове и откачат. От там тръгна тази истерия! От една страна правителството казва, че храна има, от друга - рафтовете празни. Еми на кой да повярваш - на правителството или на очите си? Нормално.

Общи условия

Активация на акаунт