Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 624
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 420
  • на пъпа на Златията
С П Р Е Т Е   С    П А Н И К А Т А   !!!
Това е нарочно подклаждана паника .
Хората работят и локализират огнища .

# 21 421
Мисля, че Мутафчийски е обединителят на народа в тази свръхнеестествена ситуация!

# 21 422
  • Варна
Смятам, че Мутафчийски говореше като човек, в този момент. Не като политик, дори не и като лекар, просто като човек.

Днес цял ден си мисля, че мерките трябва да се затегнат, защото наистина ние от дума не разбираме.

На мен лично ми стана обидно, че се налага изобщо да се обясняват подобни неща. Заради фризури и маникюри. И оставам с впечатление, че не хората, работещи това, а ползвателите на услугите им са по-притеснени. Пълна тъпотия!
Не съм гледала за ходилите на пазар в Одрин, но макар да съм част от любителите на това упражнение, съм удивена и отвратена и от тази необяснима глупост.

Скрит текст:
Двама от на-близките ми хора - ММ и сестра ми, ще продължат да работят, защото са в обекти, които и тези мерки не обхващат... Рабоят с хора, постоянно... Бог да ги пази!

Бог да пази всички ни!

# 21 423
Прочетох ето тук речта. https://m.24chasa.bg/novini/article/8301530

Много съм съгласна - хранителни магазини и аптеки. Другите да затварят. Хората да си стоят по домовете. Който може да работи от вкъщи, да работи. Училища и градини да се затварят и за Бога, не давайте децата на бабите и дядовците да ги пазят! Пощадете старите хора, те са най-уязвими. В България има много стари хора и те ще са първата голяма жертва.

# 21 424
Много е сладък Мутафчийски.
Много ми е интересно защо Ломбардия гори направо, а съседните области са с по сто о няколко заразени

# 21 425
Какво точно каза генералът?
'Днес бройката на заболелилите се увеличи, мерките които въведохме вчера следобяд, не допринесоха да се предотврати това!'
Обаче има тотален нонсенс, защото симптоми не се развиват за часове, а от 2 до 14 дни по-късно...

# 21 426
Подготвенният и информиран човек не изпада в паника.

По принцип е добре сега да не се разболяваме - няма значение от какво! Капацитетът в здравната сфера не е на сто процента, за да имат резерви, ако се заразят лекари. Оставете короната, за всички други неща се отнася.

Стойте си повече вкъщи, избягвайте физически контакт, мийте си ръцете със сапун, избягвайте места, на които има много хора. Мерките са простички, но ефикасни. Нищо няма да се случи, ако се видите с роднините след една седмица или две. Има интернет, има телефони... Всичко това ще отмине, но трябва време и разумен подход.

# 21 427
Англия -1140 заразени, 21 смъртни случаи.
Дано затворят училищата.

За Англия съобщиха за заразено новородено, вярно ли е? Сега разследвали, дали е било заразено от персонала.
[/quot] Да бе, майката ще е заразена също, пък ще търсят вина у персонала.

# 21 428
  • София
Какво означава да затворим градовете? Примерно затваряме София? Как ще се прецени кой да влезе и кой не?
Как да дойдат доставките от с. Равно поле /където с складовете на Лидл/ Всеки ден зареждат пресни зеленчуци от Пловдивско, мляко от други места - вижте опаковките какво пише за производител.

# 21 429
В Италия, който е от там, моля да сподели, има ли още, и към моментаподобни видеа (като на Пламен пасков) и други, които да обясняват, че корона вируса е като грип, не е грип, но е с такива симптоми, и ако не се беше създаала изкуствена истерия, нямаше да мине толко забележимо (за икономиката и пр)?
Не.

# 21 430
Едва ли пътникът от Милано ще тръгне да прави ремонт или да се подстригва.
Дано спрат полетите от и за рисковите държави.

# 21 431
  • На топло
Във Франция затварят всички кафета, ресторанти, кина и дискотеки.

# 21 432
Какво означава да затворим градовете? Примерно затваряме София? Как ще се прецени кой да влезе и кой не?
Как да дойдат доставките от с. Равно поле /където с складовете на Лидл/ Всеки ден зареждат пресни зеленчуци от Пловдивско, мляко от други места - вижте опаковките какво пише за производител.
само храни се доставят с пълна дезинфекция на камионите. Как как? Кппта на изходите.Просто е

# 21 433
  • Пловдив
Какво точно каза генералът?
'Днес бройката на заболелилите се увеличи, мерките които въведохме вчера следобяд, не допринесоха да се предотврати това!'
Обаче има тотален нонсенс, защото симптоми не се развиват за часове, а от 2 до 14 дни по-късно...
аз също мисля, че ще свърши тоя месец и тогава ще лъсне истината ... дано не съм права!

# 21 434
Генералът какво се ядосва на народа. Заповедта беше изключитешно половинчато написана и спусната в 16:20 в петък. Като ще обявяваш нещо, го изпипай.
А акцента не са Фризьорките, а масовата бутаница по веригите.

Общи условия

Активация на акаунт