Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 557
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 570
Не ми пречат децата, просто не го намирам за нормално в това положение. Същото е и с майките с деца днес по парковете......
Какво лошо има в това, децата да се извеждат на въздух и да се спазва дистанция?  Който иска да се заключва и да не излиза. Аз ще продължа да извеждам детето си, далеч от други хоа, докато е разрешено.

# 21 571
  • София
Каквото и да кажат сега някои, вече е късно - утре ще върнат старата заповед и ще стане още по-тягостно. Заради разни...

# 21 572
В парка не си сам. Минал някой, кихнал, те ти вирус. Сам си на село в двора.

# 21 573
Може ли да ми припомните от кого се беше заразила първата възрастна жена в Габрово?  Имала контакт само с 1 лице и била настанена в дом за възрастни с 21 отрицателни проби там.

# 21 574
Трите най-типични симптома на корона вируса: Висока температура, задух и суха кашлица (сухо гърло). Ако имате поне два от трите, вземете съответните изолационни мерки.
Само че днес лекар от ВМА каза, че температурата не е висока, а между 37,2 и 38 градуса. Това са данни от техните наблюдения до сега.

Информацията ми е от лекарите в Норвегия, които лекуват настанените в интензивните отделения. Те препоръчват хората с поне два от трите симптома да са изолирани и да се обадят на корона телефона (специална телефонна линия) и да съобщят. Не знам за каква температура става дума като цифра, само за това, че е висока.

# 21 575
Ами ББ днес каза 'излизайте със семейството' на разходка...ама да си координира щаба ако обича

# 21 576
Чудя се ва какво се дължи ниската смъртност в Германия  при положение че имат заразени колкото във Франция. Дали нямат  лекарство което крият или лекуват с по различен способ. Дали няма някаква информация за това?
На добро здравеопазване и много изследвания.

# 21 577
  • София
Аз също излизам с децата и ще го правя, докато е разрешено, но не в парка, на площадката и т.н. Разхождаме се сами, без игри с други деца. Днес си прекарахме много приятно, аз по принцип предпочитам така да ги паса, вместо да вися до люлката или в пясъчника.

# 21 578
Лошото е, че още върлува и грип Б, много ще е сложно с това да се разбере лой от какво е болен ..

# 21 579
  • София
Не ми пречат децата, просто не го намирам за нормално в това положение. Същото е и с майките с деца днес по парковете......
Какво лошо има в това, децата да се извеждат на въздух и да се спазва дистанция?  Който иска да се заключва и да не излиза. Аз ще продължа да извеждам детето си, далеч от други хоа, докато е разрешено.

Да, трябва да се заключите и да не излизате. Как не го разбрахте бе?

# 21 580
Така. Сега говорих с моя най-сигурен източник не-доктор във Франция, образовал се по принуда - живее с хронично болен. Майка ми.
Всякакви противовъзпалителни, ибупрофен, аспирин, кортизон, не се изписват отдавна при вирусни инфекции. По принцип и при бактериални ги избягвали. Водели до бурно размножаване на микроорганизмите, няма значение вируси или бактерии Flushed. Дори при вадене на зъб не препоръчвали Нурофен. От преди десет години го знае, когато мъжът ѝ беше с Херпес Зостер. От начало по-младите лекари при тях го знаели, постепенно и старата генерация почнала да ги избягва.
От два дена го говорели по телевизията.

Тете, сетих се за тебе, душо! От теб и аз почнах да си го набавям редовно нурофена.

Сега пък се сетих, че лично Мангъров е предписвал ибупрофен в ударни дози при инфекции. А сега, де.

Дописвам. Сетих се, че и диклофенак е в тази група.

ибупрофен и доклофенак стават за възпалителни заболявания, които не се дължат на бактерии и вируси

# 21 581
Очаквах нещо подобно като двата разказа, но не ми се искаше да е реалност. Стой си вкъщи, вече почва да звучи, като не искаме да ни влезеш в статистиката.

# 21 582
  • На топло
При нас казаха, че от 300 много тежко болни в момента, 50% са възрастни, другата половина са под 60 год.
Още една заразена в правителството, кара лека форма.

# 21 583
А само задух, без друго, дали е симптом?
Въобще май.ще се окаже мит, това, че, ако имаш съмнения звъниш на ЛЛ и той организира линейка да ти вземе проба от дома.

# 21 584
Трите най-типични симптома на корона вируса: Висока температура, задух и суха кашлица (сухо гърло). Ако имате поне два от трите, вземете съответните изолационни мерки.

Това е при развита вече белодробна пневмония.
Днес доц. Попов, шефа на инфекциозната на ВМА, съобщи, че първоначално симптомите са силно зачервено гърло, умерено гранулирано и не много висока температура - 37. 6 , 37.8, макс. до 38.
Тези симптоми се отнасят и за хората, които го карат леко, но сеят зараза.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/kak-proticha-bolestta-pri-pacien … irus-vav-vma.html - около 28 сек.

Едната жена във ВМА е с интерстициална пневмония.
https://inspiro-bg.com/ostrata-interstitsialna-pnevmoniya-v-dalgo-prenebregvana/

Последна редакция: сб, 14 мар 2020, 22:07 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт