Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 24

• 65 361
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • В царството на игрите:)

Банички

Нещо като фритата. Направиих малко, за да пробвам, но определено ще повторя.

Пуешко месо с кисело зеле. Най - добрият начин за приготвяне на пуешкото /според мен Simple Smile /

# 406
Зелена салата

Пълнени чушки с кайма и ориз

Скрит текст:

Купени скалички

# 407
# 408
Дълъг отчет от мен
Свинско печено с тъмна бира в плик, пилаф и картофи соте

За децата - панирано пилешко филе, млечно чеснов сос

За мен - панирано пилешко филе пълнено със синьо сирене, сотиран спанак с чесън, гъби

Зелена салата

Хлебна баница

Свинско със зеле

Пепи, в събота и ние бяхме на банички от бутер тесто в гофретника

И с шоколад
Пиле, картофи, гъби, бира

Дребната гледа разни клипчета в ютуб....резултата - сорбе, скрежина, запазен портокалов сок - едно от всичко изброено 🙃
Лека нощ

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:58 от Не се сърди, човече

# 409
  • Mediterraneo

Bacalao в доматен сос( мисля, че на бг рибата е треска, хич ме няма по названията на рибите). Една от любимите ми риби.

# 410
  • Sofia
Добрутрото е от пак от мен! Simple Smile

Крем супа "Хумус с патладжан" и шишчета с крутони и патладжан;
Салата - жълта ряпа, целина и дюла със семена и лимонов дресинг
Сурово барче за след обяда;  грозде с английско сирене с червени боровинки за между храненията

# 411
# 412
  • Sofia
infiniТy, днешното е от Лидл, но от Фантастико съм купувала. Тези са ми удобните магазини просто, вероятно и другаде го има.

# 413
Хапването от тия дни Simple Smile

Любими пърленки с мая, с пълнеж сирене и в компанията на сладко от смокини и айрян; баница + айрянче

Разядка "Хайдари" / изобщо не ми хареса/- ако беше без запръжка с джоджен или мента, щеше да е екстра
Шницели от смляно телешко+свинско

Най-често правената салата: домати, зелена пиперка, червен лук, козе сирене, риган и зехтин; любимите панирани картофени кюфтета, свинска вратна пържолка с кост

Салата "Цезар" + пилешко; пиле с ориз; сборна чинийка с останали пърленки, шницели, бекон на хапки, бъркани яйца, картофки

# 414
  • ВАРНА
Мадлени

# 415
  • В царството на игрите:)

Тортичка за почерпка в работата

И разрез

# 416
Еспресо крем от Домашни вкусотии.
Нямах истинско еспресо кафе, но пак се получи, щом ММ излапа 2 крема наведнъж.

http://domashnivkusotii.com/2019/11/blog-post-65.html

Салата-  по-малко, което беше останало в хладилника./ маруля,настъргани моркови, мариновано цвекло, яйце, маслини/.

Запеканка- картофи, кайма и заливка.

# 417
Запеканка вика, това е модерна мОсака. Joy Шегувам се, всичко е прекрасно, ама като каза картофи, кайма и заливка и нарече ястието "запеканка", не можах да се сдържа. Hug Wink

Пп Признавам си, че и аз имам идея за такъв тип запеканка или вариация на тема "мусака"!. Grinning

# 418
Джаста Праста, ами така се получи, защото бях решила да готвя мусака. Simple Smile        
Скрит текст:
Не ми се занимаваше да режа картофче по картофче и тогава сварих наведнъж всички картофи, намачках ги и се получи картофено пюре. Добавих яйце и малко прясно мляко. Разделих сместа на две и между тях разпределих каймата. Каймата разредих предварително с малко доматен сок до готовност, на дрожди да се получи. Заливката- кисело мляко, 2 яйца и 1-2 с.л брашно. И запекох.
В последно време го давам лежерно....
Често правя запеканката на Лабрекс, особено ако има останало месо или нещо друго....
КАРТОФЕНО-ГЪБЕНА ЗАПЕКАНКА
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg13040591#msg13040591

Последна редакция: чт, 20 фев 2020, 13:45 от doroty3

# 419
Дороти,
Скрит текст:
нали не съм те засегнала с коментара си, беше добронамерена шегичка, а и аз имам такива идеи като твоите за картофено-месни вариации. Много ти благодаря за споделената рецепта. Мисля скоро да я пробвам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт