Октомврийче смее се със глас, пролетта посреща във захлас! - 2019 -Тема 4

• 17 565
  • 764
  •   1
Отговори
# 255
Затова попитайте директно-ок ли ще е да вземам това, ако не това, изпишете ми друго, и тук трябва малко да ги побутваш.

# 256
Винаги съм си мислела, че в БГ е зле здравеопазването, ама вече толкова приятели ми разказваха истории, че се радвам, че родих тук. В Белгия и една вода от аптеката не можеш да си купиш без рецепта, пълна лудост! Да не говорим, че те оставят така на самотек - ако ти мине - мине, ако ли не - за тях проблем няма...

Иначе за бебешкия запек, както и за всичко друго, всеки педиатър си има мнение. Това, което на мен ми каза гастроентерологът, при когото водих малкия е че е хубаво на 1-2 дни да се изхождат. На бебоците още не йм е оформена храносмилателната система и като не се изхождали редовно и образували много газове и още повече се затормозявала работата й. Той ме посъветва всеки ден масажи на коремчето и сгъване на краченцата. При нас това не помага особено и на своя глава му взех Омни Биотик Панда и още от първия прием има резултат.

Аз след като родих пих БиоГайа за възрастни, че покрай секциото ми сложиха хиляди неща. Чувствах се добре и смятам ако се наложи пак него да го взема. Също знам и че пробиотикът на Джеймисън е добър и става за кърмачки.

# 257
Относно готвенето ще си призная, че не знам как щях да се справя, ако не беше свекърва ми. Преместихме се при нея малко преди да се роди бебчо (който  днес също става на 4 месеца), защото с двете дечица щеше да ни е много трудно. Само тя готви, което много ни помага. Иначе когато каката беше бебе и си бяхме трима, готвех предимно вечер по-късничко, когато таткото наглеждаше бебка, за да има ядене за другия ден. Понякога той готвеше (добре се справя). Избирах прости рецепти, изискващи по-кратко време за приготвяне - картофени манджи, разновидности на ориз, месото на оребрен тиган или зарязано в бавна фурна, супички, спагети, мекички (тестото в машина за хляб), зеленчуците на салатка и така. От време на време нещо вредничко полу-готово без угризения Simple Smile

# 258
Аз не готвя, ям каквото има,  майка ми идва првз 4 дни и сготвя нещо за два дни и после още два ям каквото има в хладиника, предимно мюсли.
Мразя готвенето и не мога, добре че бебето яде кърма, а после пюрета, след това ще му мисля.

Аз за запека намерих страхотен лек, пия боза от ръж и на следващият ден веднага ака.

И моят мъж не го държи и не се занимава, но аз започнах да ходя на народни танци /защото ми е най близко/ и вече два пъти му го оставям за по един час. Не знам какво го прави, като се прибера бебето не плаче, значи го гледа някак....

# 259
И aз не могa хич дa готвя, aмa лекa по-лекa ще cе учa, и ще готвя нa беби, нямa къде дa ходя.  Зa cегa мм ни готви, и aз от време нa време изпържa яйцa или cвaря ориз, и кaртофи могa дa вaря без проблем 😀😀😀

# 260
Здравейте мами, отдавна ви чета , но до момента не съм се включвала. Моят син е роден на 09.10.2019. Искам да попитам вие по колко капки вигантол давате? Има ли бебче , което е с малка фонтанела, а в същото време меки кости отзад на тила ? Бебчо е така и нашият педиатър ( на детската консултация )му увеличи капките на 4. В същото време преди два дни ходих при доктора, при който си ходя на частно отдавна с големия ми син и на който имам голямо доверие да види малкия. Та той ми каза, че това е голяма доза за него, защото може да затвори фонтанелата, което не е много ок и ми ги намали на 1капка един ден, на следващия 2 и така да редувам като включа к калциев клюконат инжекционни ампули - по половин амп. на ден да пие за 20 дни. Тъй като четох различни неща съм вече пред дилема кой точно да слушам и в понеделник ще го водя при трети - много добър неонатолог в нашия град, да видим той какво ще каже. Има ли някой с подобен проблем?

# 261
Въпреки че нашият бебко расте по-бързичко, лекарката не посмя да му предпише повече от 1 капка вигантол сутрин на гладно. Засега така, ако се наложи, сигурно ще увеличи на 2, но 4 ми се струват много (нямам познания в областта, само предполагам). Поради специфичността на вашия случай може би трето мнение би те успокоило, Bebe Max?

# 262
Килимчето на ИКЕА дебело ли е? Нещо повечето, които съм виждала да много тънки. И играчките по него са музикални ли?

# 263
И ние даваме 4 капки. На всяко ходене му ги увеличава.

# 264
Килимчето на ИКЕА дебело ли е? Нещо повечето, които съм виждала да много тънки. И играчките по него са музикални ли?
Тази вечер ще го отворя. Бяхме на почивка и сега се прибираме.

# 265
И при нас от миналата седмица нещо се случи със съня и почна много често да се буди, а от два дни става на всеки час. После успиване един час и пак след половин час е станал какво се случва незнам. Регресията я минахме и се чудя дали не е в скок надявам се бързо да отмине че непомня кога съм спала за повече от час

# 266
Моите още са на по една капка. Ще го питам другия път като идва дали трябва да ги увеличаваме.
За готвенето-гледам обикновено да направя по-голямо количество,за два дни да има. Simple Smile

# 267
А защо не го заведете на ортопед, не виждам смисъл от мнението на няколко педиатъра. Най- добре ще прецени специалист в определената област. Може пък вашият да има наистина нуждна от повече, но трябва адекватен лекар да прецени. На моят фонтанелата си е голяма, сякаш съвсем малко се е затворила от раждането досега.

Аз давам по една, понякога ако не уцеля точно устата и капне по самите устни му давам още една вътре.

# 268
А защо не го заведете на ортопед, не виждам смисъл от мнението на няколко педиатъра. Най- добре ще прецени специалист в определената област. Може пък вашият да има наистина нуждна от повече, но трябва адекватен лекар да прецени. На моят фонтанелата си е голяма, сякаш съвсем малко се е затворила от раждането досега.

Аз давам по една, понякога ако не уцеля точно устата и капне по самите устни му давам още една вътре.
Казаха ми, че това не е в компетентността на ортопеда. Така или иначе ще ходим на ортопед за профилактичен преглед на крачетата. Той ни се полага по здравна каса и там ще питам.

# 269
  • Пловдив
В австрия се дават 2 капки по начало. Чух , че в англия 4 или 6. Заради липсата на слънце. Не знаех , че чак можело да затворят фонтанелата. Не знаех и че се дават сутрин....аз капя директно в устата

Общи условия

Активация на акаунт