Парфюмни размисли и страсти - 236

• 62 969
  • 739
  •   1
Отговори
# 255

Къде го намери за проба?

# 256
Момичета, кой е този нов Coach? Искам да го проверя какъв е, понеже имам добри спомени за него. Миналата година в Douglas ми го препоръчаха и ми дадоха някакъв с аромат на праскова и страшно ми хареса, но го подминах защото бях скептична, понеже името е нечувано за мен, а и си бях навила на пръста, че ще взема Chloe EDP, което не изтърпях и продадох в крайна сметка.
Пощурях нещо, по цял ден чета за парфюми и искам да си взема нещо дребно за чантата, но все се колебая. Просто много ми липсват Dior Addict 2 и Miss Dior EDT 2012. Само те ми бяха на сърце. Харесвам и морско-цветни, но не зная към кой да се насоча. Сега четох, че един от най - добрите бил Kenzo L'Eau par. Намерих го в един сайт за 38 лв за 30 мл и не знам добра оферта ли е. Намирам го и с две опаковки - едната с бяло цвете, а надписа на шишето е вертикален, а другата по-не хващаща окото с хоризонтален надпис с печатни букви и се чудя има ли разлика. Аз си търся онзи с цветето на кутията.
Кои са любимите ви парфюми? Все не мога да реша дали харесвам повече аромати тип море или цветни? Все още не съм открила signature scent. В главата ми все се върти като перфектен шипрово-цветен Miss Dior 2012. Просто бях влюбена, но в EDT, беше по-флорално от EDP. Това си спомням.

Интересен е този Tuscan Soul. Сега ще го разуча аз.

Момичета, в www.elinor.bg има промоция с код inlove
Сега ще позяпам аз там.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 08:48 от FragranceAddict07

# 257
  • Пловдив
Аз много харесвам Kenzo L'Eau par за лятото, но съм го имала преди 10+ години и не помня какви бяха надписите.

Новите ми придобивки тази година са Armani Si EDP, MJ Decadence EDP и форумната лудост Cloe Nomade Absolu EDP. Много се ядосвам на себе си, че така се колебах за него. Бях сигурна, че няма да ми хареса. А то какво стана?!? Направо се пристрастих! Колкото повече го нося, толкова повече ми харесва.  Напомня ми за мама. 😍 Мисля, че е перфектен за пролетта и с удоволствие ще си го нося. Благодаря на дамата, която го показа. Със сигурност, ако не беше тя, нямаше да се докосна до тази красота, защото този бранд никога не ме е привличал.

# 258
Сега се зачудих дали да си взема този на Kenzo Leau Par. Или пък Miss Dior 2017, Но не знам да не е сладникав и с много роза. Не мога да реша. Не знам вие така ли сте, но искам да имам всички, ужас.

# 259
  • Sofia
Аз бих взела Диора. В Кензо воднистата нота ме дразни.

# 260
  • Велико Търново
Шоколадена, Bois d Iris на Van Cleef & Arpels е един от малкото парфюми, които поддържам налични вече години, много ми е любим Heartbeat  Ирисът го усещам сух, чудесно си прави компания с тамяна/който не надделява/, класен и стилен е за мен. Вярно, че и аз съм пристрастна по отношение на Колекцията Wink Аз поне нямам друг парфюм, който да му е подобен.

# 261
Между другото, Deziderata много вярно отбеляза приликата на Delina с Miss Dior 2017 EDP. Тествах го, 90 % сходство. За феновете на Делина, които не искат да дават толкова пари, го препоръчвам за тест.

И аз обожавам Bois D'Iris VCl&A и го усещам точно като Бисквитка - сух, тамянен ирис. На мен ми пасва най-много в топлите сезони.

# 262
Collection Extraordinaire Van Cleef & Arpels май няма празно. Страхотни аромати, но само при мен ли стоят толкова близо до кожата/дрехите? Твърде прибрани, докато пръсна, точно ми отворят сетивата, започна да се радвам и заглъхват мигновено. А са толкова красиви, иска ми се еднааа идея да ги усещам по-добре. Продължавам да ги заобикалям и съм само на ниво тестове там, а вероятно до покупка така и няма да стигна.

По темата. Благодаря за темата, Денси! Flowers Tulip
Последните нови попълнения при мен са:
Guerlain Mon Guerlain Florale – каня му се от половин година. Любимецът ми сред фланкърите на Mon (е, може би са на кантар с Mon Guerlain Eau de Parfum Intense, който ми идва по-плътен, сладък, накъртващ, но чудесен за хладно време). Докато Florale е сладък, но без да натежава, цветен без да е типичния цветен аромат, носи лекота, свежест и лично на мен оптимистично настроение. Има нишка пудреност в него. Та реших, че за идните пролет/лято ще е чудесно попълнение.
Nomade Absolu de Parfum Chloé – станалият форумен хит (Кристалче, благодаря за навременното инфо), който се оказа за мен тотално откритие. Много различен, много нежен, прекрасно бленднат, страхотен. Не подозирах, че сладко-киселата джанка може да се представи толкова красиво. Simple Smile
Florence Amber Roberto Cavalli – топъл, женствен, плътен, богат и ароматен. За мен също откритие, тъй като първообраза Florence така и не ми хареса. Този е уютен, съблазняващ, мирише на жена, както казваше един познат.
Le Parfum Royal Elie Saab – другият форумен хит. Свежо пачули с пияна роза, интересен състав и отлично изпълнение. Перфектен за зимата.
Narciso Narciso Rodriguez или бялото кубче – класика, която е позната – изчистена, елегантна бяла кремообразност на мускус и гардения с плътна дървесна подложка. Аз го възприемам като must-have при ароматите (Денси, ето идея за следваща тема – must-have списък с парфюми).
– познатият ми и желан от дълго време L’Ange Noir Givenchy – особен и красиво странен с този бадем. Хладен красавец, въпреки сладко-горчивия бадем, който много харесвам!
– още една класика Insolence Eau de Parfum Guerlain – там теменужената доминация е ясна, а аз много харесвам шлейфа му след няколко часа.

# 263
Чудесно ревю!

Значиии, отказахте ме от Кензото. Ами Диор си е класика, винаги ме тегли натам. Ама доста са скъпички. Какво мислите за о, фреш. Имах го преди доста години, но е спрян и сега виждам това, дали са го пуснали пак или се бъркам?
https://elinor.bg/product/christian-dior-miss-dior

Кой мис диор най-много наподобява този от 2012, знаете ли? Не искам да е сладникав и с твърде много роза и божури.

# 264
  • Велико Търново
При мен Ириса и Роуз Руж от Колекцията са доста трайни, усещам ги цял ден, а върху шал - с дни. По-прибрани са ми Ванилиите.
Ако някой мерне новият Bois d’Amande из сайтовете, да пише - при нас, в реален магазин няма да го намеря.

# 265
Чудесно ревю!

Значиии, отказахте ме от Кензото. Ами Диор си е класика, винаги ме тегли натам. Ама доста са скъпички. Какво мислите за о, фреш. Имах го преди доста години, но е спрян и сега виждам това, дали са го пуснали пак или се бъркам?
https://elinor.bg/product/christian-dior-miss-dior

Кой мис диор най-много наподобява този от 2012, знаете ли? Не искам да е сладникав и с твърде много роза и божури.

Не се влияй от чужди мнения. Тествай, купи си мостри, отливки, разносвай.
Определи си и бюджет.
Все тая дали на каките им харесва, ти ще носиш тези парфюми.

Тествах Mandarine Sultane. Страхотни мандарини с карамел и шоколад (това май ще е от официалната комбинация амбра, праскова и ром ?), със щипка екзотични подправки.
Праскови в парфюм не нося, обикновено ги избягвам. Тук не ги усещам. Амбра също не нося, но тук всичо има различна трактовка. Портокаловият цвят е много красив, и точно по мой вкус. Излъчва много добре и май ще оставя сериозна диря. Намерих си аромат за морската ваканция. 😍
Бутилката е кошмар и позор.
Май ще го купя и пресипвам в Юли флакон....

Беше ме страх да пробвам останалите заради шишетата, но май ще си струва усилието. Парфюмната ми страст се разпали. ❤
Следващият за проба ще е Виолетката.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 10:11 от Deziderata

# 266
На мен ми харесва бутилката, парфюма също много.

# 267
  • София
И двете са ми на кантар. Ще пресипвам и аз за да го нося. Това е от новите придобивки. Благодаря, на дамата която ми отстъпи Номад. Сега се радва на ски и сняг и ми е добре в неговата компания.

# 268
От колекцията на Ван Клииф и аз съм много доволна. Абсолютен фаворит ми е Bois d' Iris. Не съм попадала на подобен аромат. Велурената роза е по - прибрана, а Moonlight patchouli, първо беше по - прибран, колкото повече стои, става по - траен. Миналата седмица го носих, без да подновявам се усеща отчетливо 12 - 13 часа. Много се чудя на гарденията - моля, който я има да сподели - при носене развива ли сапунени нотки, аз само на ръката съм си пръскала, а не е същото, като при истинско носене.

# 269
Звучи интересно.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 14:55 от FragranceAddict07

Общи условия

Активация на акаунт