Частни училища - информативно-дискусионна тема 36

• 28 590
  • 781
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Никой не говори за намаляване на таксите, говорим за 40% увеличение, че не е ОК. Темповете са важни.. не може да започнеш с една такса и след 4-5 години бааам 40% увеличение. Казвам, че следващото такова ще срине и ако таксите хвръкнат към 6-7К евро има голям шанс много хора да търсят алтернативи. Умните ще се замислят дали да го  направят, като проучат нещата. Фенси много добре е направила сметката, но уви е занижила нещата.

Ежко, аман от VMWare-аджии беее... различно е при вас, споко.

Пипи, може и да се познаваме, ама да не знаем. Аз така разбрах близка приятелка, че е бременна от форума, като преди това даже се сдърпахме по темите. Беше за кратко изпляскала линк към FB профила са си.

# 721
  • София
Много хубава рецепта имам за пастет. Само казвам.
Аз с пилешки дробчета го правя, защото моите деца не го ядат иначе, ама оригинала е със свински дроб. ако някой се интересува, да ми пише на лс Simple Smile

# 722
  • в страната на чудесата
Онна, публикувай в темата - да сме подготвени Simple Smile

# 723
И аз, и детето обичаме и нагъваме филии с пастет, но това не ми е помогнало по никакъв начин за таксата за ЧУ.

П.П. И Ежко, и Попея много ме дразнят.

# 724
Споко, сега до края на учебната година като минем на онлайн обучение от дивана в хола заради вируса, ЧУ-тата ще върнат от парите за транспорт.

# 725
Все пак това не са университети, това са просто едни начални и основни училища, и после като ти гледат CV-то, абсолютно никой не се интересува кой в кое основно училище е учил, дори и гимназията няма никакво значение.
Само с това ти изречение не мога да се съглася. Гимназията е много важна. В много случаи СМГ или ТУЕС тежат повече от ВУЗ. Основното може да не ти го пише в CV- то, но неслучайно е основно - прави основата, без която трудно се надгражда.

# 726
  • София
Нотарис, майтап, майтап, но вярно вече чувам от тук от там слухове за нова извънредна ваканция.
Иначе, аз не съм чула за някакви мерки по-специални по училищата. (Това в отговор на питането на Лейка).

# 727
Гимназията е важна, но никой не се интересува в коя гимназия си бил, и аз познавам много успешно реализирани хора, завършили примерно техникума по облекло. А СМГ е безплатна, за което иде реч.

# 728
не е нужно нещо да впечатлява в СВ-то, за да си струва парите. Ако става въпрос, и детската градина не я пишем никъде, ама не е като да не е важно като я избираме за децата си.

Иначе и аз си мислех днес, дали не ни очаква нова грипна ваканция?

# 729
Гимназията е важна, но никой не се интересува в коя гимназия си бил, и аз познавам много успешно реализирани хора, завършили примерно техникума по облекло. А СМГ е безплатна, за което иде реч.
Не е вярно. Работодателите се интересуват от гимназиите. Може би не всички, но определено има значение. Е, не ти искат копия от платежните да видят колко пари са вложени в средното... 😉

# 730
  • София
Абе, айде сега, техникум по облекло, пък гениЙ във физиката! Разбира се, че има значение в коя гимназия си бил! В едно СВ или само в небрежен разговор като се спомене името на завършената гимназия, вече това е визитна картичка, зад която стои по подразбиране някакво ниво, което хората очакват. От випускниците на гимназиите с имена се очаква също да са на ниво.

# 731
  • Отвъд алеята зад шкафа
По света със сигурност има гимназии, които са "забележими" в СV-то, ама в България...чак пък толкова. Аз много се разочаровах като видях една стюардеса, с кисела физиономия и джуки, в стил "чалга клуб" с пръстен от моята гимназия. Паднало е нивото явно.

# 732
В България има "забележими" гимназии. Повечето са държавни. От частните може би само АК има значение.

# 733
  • София
Ние като 4-членно семейство сме харчили средно по 3100 на месец без никакви лишения и тогава като пушачи. Е, да, с почивка на бунгало. По желание, не по принуда. 37к значи всички разходи (с школи, уж истинско месо, всичко), айде 38 да закръглим.
Скрит текст:
Аз пък 2014-2015 някъде за малко да напусна. Вдигнаха ми заплатата с 90%, за да остана 😂 Но тя беше сравнително ниска преди това..

# 734
  • София
Хайде, сега, ще търсим забележимите по света ли! Питай в твоята фирма как ще се отнесат още на ниво СV към кандидат, завършил някоя от най-желаните гимназии и как някое СОУ, да видим какви ще са отзивите. Ако иска, стюардесата и звънци ще си сложи, ако дрескодът на работата й го позволява, това си е нейна работа. Не намесвай личните избори за външен вид с качеството на обучението.

Общи условия

Активация на акаунт