Майчинството счетоводно-84

• 35 545
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Привет, един въпрос за бащинството. От кога започва - от деня на изписването или от деня след изписването.
Мерси

# 391
Привет, един въпрос за бащинството. От кога започва - от деня на изписването или от деня след изписването.
Мерси
От деня на изписването

# 392
Здравейте! Искам да попитам има ли вариант за болничен веднага след + тест?

# 393
А таткото може ли да не ползва всичките 15 дни, примерно ако иска да ползва само 5,или са си фиксирани

# 394
  • Пловдив
Здравейте. Можете ли да ме насочите за втората година майчинство Приложения 7 и 11 ли трябва да попълня като СОЛ? Също има ли друга опция за подаване на документите освен на място в НОИ ако нямам електронен подпис? :/ Опитвам да се свърза втори ден с тях, но безуспешно.

Последна редакция: ср, 01 апр 2020, 00:53 от Happy_life

# 395
Добър вечер, може да е глупав въпрос, но понеже не съм съвсем наясно реших да попитам. В болничен в 8ми месец съм и ми предстои още едно ЛКК. Майчинството как се изплаща? Изцяло от работодателя ли, или те плащат само осигуровки? В сайта на НОЙ нищо не мога да разбера от членове и алинеи. Благодаря ви предварително! Blush

# 396
Мaйчинcтвото cе плaщa от Нои, зa оcигуровките не cъм cигурнa, мaй cе плaщaт от рaботодaтел

# 397
Имa ли рaботодaтеля прaво дa ме уволни по член 71, aл. 1 aко cъм в отпуcк по мaйчинcтво, но cъм в изпитaтелен cрок. Cъщо тaкa могa ли дa получaвaм едновременно обезщетение от борcaтa по трудa и мaйчинcките?
Може. Няма закрила, когато си в изпитателен срок.
Две обезщетения едновременно не може да получаваш.

# 398
  • София-Младост
А таткото може ли да не ползва всичките 15 дни, примерно ако иска да ползва само 5,или са си фиксирани
Може, но ще получи обезщетение само за работните дни от тези 5. Останалите се губят, а той трябва да се върне на работа.

Добър вечер, може да е глупав въпрос, но понеже не съм съвсем наясно реших да попитам. В болничен в 8ми месец съм и ми предстои още едно ЛКК. Майчинството как се изплаща? Изцяло от работодателя ли, или те плащат само осигуровки? В сайта на НОЙ нищо не мога да разбера от членове и алинеи. Благодаря ви предварително! Blush
По време на болничен се плаща само здравна осигуровка от работодателя. Болничния (без 3 работни дни от работодателя) се изплаща от НОИ, ако отговаряте на условията за получаване на обезщетение.

Също има ли друга опция за подаване на документите освен на място в НОИ ако нямам електронен подпис? :/ Опитвам да се свърза втори ден с тях, но безуспешно.
Май няма друга опция
т. 3
https://www.nssi.bg/forusers/procedures/241-procesbenefits

Здравейте! Искам да попитам има ли вариант за болничен веднага след + тест?
Ако лекар прецени, че е нужно, няма пречка.

# 399
Ала Бала здравей,
Едно питане ако в удбно.

Това ми е болничния от 04.03 до 02.04,като днес излезна информация че 20те дни за март щв ги платят утре 02.04. Тези двата работни дни за април още не излиза за тях инфо и според мен ще има плащане другата седмица за тях нали?

# 400
Ала Бала здравей,
Едно питане ако в удбно.

Това ми е болничния от 04.03 до 02.04,като днес излезна информация че 20те дни за март щв ги платят утре 02.04. Тези двата работни дни за април още не излиза за тях инфо и според мен ще има плащане другата седмица за тях нали?

Не съм Ала Бала, но да, до 5 работни дни след края на болничния ще ги платят.

# 401
Ала Бала здравей,
Едно питане ако в удбно.

Не съм Ала Бала, но да, до 5 работни дни след края на болничния ще ги платят.

Благодаря много😁🙏

# 402
  • София-Младост
Ала Бала здравей,
Едно питане ако в удбно.

Скрит текст:
https://www.noi.bg/component/banners/click/22
Обезщетенията за болест и майчинство се изплащат до 10 работни дни след постъпването в НОИ на коректни данни от лекарите и от осигурителите. Обезщетенията, отнасящи се за периоди по-дълги от един месец, се изплащат до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят.

# 403
Здравейте, от днес НОИ приемат и електронни заявления за получаване на ПИК код на НОИ. https://www.noi.bg/newsbg/5895-piconline2020
Никой успя ли да заяви? Аз не мога да се ориентирам как точно става. Ще съм благодарна, ако някок опише стъпките след регистрацията.

# 404
Не можах да разбера,  след края на болничния или след края на месеца ,в който изтича.
Защото на 10.03 си получих парите и за февруари и за март в един ден. Работодателя пак беше подал на 26 число болничния.
За април са 2 дни, т.е към 10.04 или в края ня април ще де платят?

Общи условия

Активация на акаунт