Аз, априлче съм голямо, хапвам двойно вече, мамо.

• 9 785
  • 312
  •   1
Отговори
# 30
  • София
по едно подаръче за всички празнуващи и специално за ПРЕСИЛ  Hug

ако спи не я будим за къпанеиначе е в 23 часа, следва последно хранене, със шампоан не по-често от веднъж седмично

мамо мецо я кажи каква е количката и за колко я взе че и аз си мислех за такава тип "чадър" и да ти е честита новата придобивка  bouquet

# 31
Никой ли не намери кризите на растежа?

Какво имаШ предвид намирането?  newsm78 

Ами статия или информация  Rolling Eyes

Ами Дея, аz на ли бях каzала 4е имам цяла книга по темата, оба4е тя е на немски и да превеждам 20 страници zа всяка криzа не става.....

Таzи сега е ОКОЛО 19тата седмица оба4е пиШе, 4е 4есто оЩе преz 15тата бебета усеЩат, 4е неЩо става, 4е неЩо се слу4ва с тях и zа това каzват 4е може да продължава 5 седмици. Но тъй като бебетата не са програмирани, може примерно криzата да е преz 20тата седмица. По принцип криzата настъпва, когато бебетата подобряват уменията си, има скок в раzвитието. Това ги обърква, 4ак се страхуват и търсят zа утеха неЩо поzнато, а то по4ти винаги е мама  Mr. Green  Ние можем да йм помагаме като йм обръЩаме пове4е внимание, гуШкаме се и ги храним колкото и когато искат (това важи най ве4е zа кърменето).
За сегаШната криzа било оби4айно да има смуЩения на сънят, т.е. да zаспиват по късно и най ве4е по трудно и да се събуждат по рано. СъЩо така е вероятно да не харесват ве4е някои работи, които до сега са харесвали. Друго не се сеЩам, книгата ми е в хола а не мога да ставам, бебка спи в ръцете ми  Wink

# 32
  • София
Честито на малките сладурковци, които празнуват днес!

Къпане - всяка вечер точно в 9.30. Детето си знае и към 9.20 почва да става нещастно, ако не го готвим за баня. За него къпането вечер е знак, че идва големият нощен сън и затова никога не го пропускаме (това май ни е единственото нещо, за което спазваме режим  Mr. Green ).
И ние сме така - почваме да го къпем към 10, после мажем, храним и слагаме да спи. Като ходим вечер на кръчмичка го къпем по-рано, ама яденето е задължително в 10.30 и после или в леглото, или в количката да спи, никакво гушкане и лигавене след последното папане. Вече почти спазваме и дневния режим, според педито ни е много важно от 4-я месец да имаме съвсем стриктен режим, за да не си докараме проблеми с метаболизма и стомаха.
Сапун ползваме за дупето всеки ден, за тялото - на 2-3 дена, толкова и шампоан.
Малее, и аз се присъединявам към отбора на гъските  newsm57 newsm57 newsm57  Хем сестрата ми каза, че е по-добре да пропуснем къпането след ваксината, ама съм забравила  doh 

# 33
# 34

И ти ли  Mr. Green
Трябва да трънем от тук през Ст.Загора/при Хера/ ,после край вас В.Търново /много го харесвам този град/  после в Плевен ни чакат и след това при Мимка   Hug ами на връщане  Mr. Green
Обещавам ще обмислим,но със сигурност ще посетя Хера,а като отиваме до Плевен и при вас ще се отбием щом ни искате

A вие няма ли да идвате към морето
Hug

# 35
  • Стара Загора
A вие няма ли да идвате към морето [/color][/b] Hug
Ние на морето догодина Crazy
Иначе ви чакаме Flutter

# 36

И ти ли  Mr. Green
Трябва да трънем от тук през Ст.Загора/при Хера/ ,после край вас В.Търново /много го харесвам този град/  после в Плевен ни чакат и след това при Мимка   Hug ами на връщане  Mr. Green
Обещавам ще обмислим,но със сигурност ще посетя Хера,а като отиваме до Плевен и при вас ще се отбием щом ни искате

A вие няма ли да идвате към морето
Hug
мисля,че няма да те затрудня много щото и аз съм от Зарата,а на моренце мислим да ходим при братовчедка на мъжо в Созопол,но незнам кога-тя скоро трябва да ражда и тогава ще ходим.

# 37
Ами ние се къпем всяка вечер с шампоан. Така ни казаха от болницата, суха кожа за сега нямаме. Обаче и при ваксини не са ми казвали да не я къпя. Добре че не е станал гаф. При следващата ще гледам да я залепим с нещо. Струва ми се ако пропусна къпането няма да разбере, че идва време за дългия сън. Пък и нали уж казват навици се изграждали докато са малки.

# 38
  • Русе
привет и от нас, докато не се е събудил някой от дзверовете вкъщи...

Първо, честито на всички празнуващи и празнували тези дни и специално на братчеда Пресил!!! newsm51

Абе, Beauty и Филиппа, голямо мотане стана с това плуване...а, нямаше ли и в първа поликлиника плуване за бебета? newsm78

Аз също къпя всеки ден (но без шампоан), без дните с ваксина.

А относно кърмаческите кризи, Диди ми докара една наскоро - ама съвсем отказа да суче от мен, а пък аз нищо не можах да изцедя и през нощта щях да експлодирам - добре че се смили над мен тогава, милата...Обаче е факт, че оттогава ми намаля кърмата... абе, на отбиване върви работата... Thinking

Ех, нямам много време да пиша напоследък, отивам да ви чета...Слънчев ден на всички!

# 39
мисля,че няма да те затрудня много щото и аз съм от Зарата,а на моренце мислим да ходим при братовчедка на мъжо в Созопол,но незнам кога-тя скоро трябва да ражда и тогава ще ходим.

Верно ,че и ти беше от Ст.Загора   Hug е то тогава скоро ще се видим ,ще
видя кога е сободен Коце и ще дойдем  Hug да се видим  Hug
Хера ти никакъв плаж  Naughty ти догодина ,да стоиш мирно вкъщи ,че и аз броя дните  Grinning Heart Eyes

# 40
Ох аз да ви се оплача, нещо ме хващат пак депресиите.Не знам дали при вас е така, но аз из перках съвсем от седенето в къщи и градинките и едно и също всеки ден.
Не знам какво ми става newsm78

# 41
Здарвейте и от нас,
това за което говорите си е криза на растежа.при нас мина за 5-6 дни още в началото на миналия месец.Хапвахме достааа често newsm78.
Днес спечелихме награта на Фм радио.Нали имаше конкурс за кърмеща любителска снимка....
Мимка,според мен всичко идва от нагласата!Ако си мислиш ,че ти е скучно и еднообразно,ще ти бъде такова.Мисли позитивно и се радвай на съкровището ,с което те е дарила природата  bouquet
Мамо Меца-я кажи ти как си махаш наповръщанкото по слинга?То малко офф стана,ама на моЙто слинг петната немога да махна newsm78
А това за ваксината и къпането м/у другото и аз не го знаех.Къпем се всяка вечер с шампоан.Даже сега и не го мажа с нищо ,че потенето се засилва.Веднъж на 3-4-5 дни се мажем...

# 42
  • Boston, MA
Дея, мерси за труда, който си положила за тази прекрасна тема!   bouquet
Честито на мини-рождениците Пресил, Симеон и Христо! И да не забравим Дани адашчето!
И от миналите дни на Мати, Анна-Мария, Христо и Вени!
Нашето къпане е всяка вечер, с шампоан и мазила, които може би трябва да намалим, не съм го пазила след ваксинация, но е добра идея.
Да се оплача, и Дани е в някаква криза/стачка, снощи за първи път рева и пищя и не щя да спи, цял ден само иска да суче, но като почне, плюе и повръща. На мен ми прилича на зъби, защото си изяжда ръцете с такава настървеност. Милото, става ми жал за него. И през нощта врещя. Днес е със баща си и засега са ОК - абе дали не ми ги прави на мен тия номера само, щото ме надушва, а с бутилката знае, че няма лигня? Може да е и разстроен, че не беше излизал вчера, тук се въртят температурите около 40 и стояхме на климатик.

# 43
  • Boston, MA
...
Днес спечелихме награта на Фм радио.Нали имаше конкурс за кърмеща любителска снимка....
...

Я каква супер новина! Честито! Точно се чудех вече не са ли излезнали спечелилите!

# 44
Еее, Цвети, хайде честито ви тогава.

Бурка и ние сме така с ръцете обаче нищо не напипвам. То незнам и като пипам какво точно трябва да усетя, но не ми изглежда да са тръгнали зъби.

Общи условия

Активация на акаунт