Пазаруване от Amazon - тема №88

• 64 522
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
За мен са менте ! И другото което, прави впечатление е , че обувките са със зацепена кожа отстрани и протъркано ходило, за мен са носени!
Ти си знаеш какви си поръчвала.

# 616
  • София
Здравейте, мисля беше коментирано скоро, но наистина ми е много трудно да търся, трябва да върна една помпа за кърма до Германия, като трябва да имам tracking номер (за възстановване на пощенските разходи), генерирали са ми международен return label. Много ще съм благодарна да ми препоръчате кой да ползвам за връщането. Преди съм ползвала български пощи, вариант ли са?

# 617
  • София
Български пощи в момента не предлагат проследяване на пратка. Виж Спиди.

# 618
Преди време в темата се пишеше за една тарифа на банките която предстои да бъде въведена и при плащане в амазон например с карта виза да представлява процент от сумата.Не съм сигурна ,че правилно съм разбрала писанията ,но това ми се върти в ума.От няколко дни като правя разплащания ми прави впечатление сериозната разлика в курс продава и курс купува на паунда и то графата безкасово.То винаги е имало разлика ,ама чак такава?! Може и да бъркам ,ако някой е по наясно ??

# 619
  • София
На мен ми върнаха една сума за неполучена поръчка и гледам, че банката ми е удържала ТАКСА ПОЛУЧАВАНЕ СУМИ ПО КАРТА?!?
Каня се от няколко дена да звъня и да питам и не ми остава време.
За Банка ДСК става въпрос.

# 620
И алианц имат - точно днес и аз получих една върната сума от ФД

# 621
pinko, поръчах ги нови от немския амазон с продавач амазон. Учудвам се, че дойдоха в този вид. Ето ги с линк https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B06Y3H336V/ref=ox_sc_act_t … mp;th=1&psc=1

Ще им пиша да видим какво ще кажат.  Благодаря много на всички за помощта!

# 622
  • Sofia
Тези такси ПИБ ги начисляват от много отдавна.

# 623
  • Бургас
Скрит текст:
Не са от склада, от основния Амазон са, с продавач Амазон.

Ето снимки на получените обувките:
Скрит текст:

И снимките в сайта:
Скрит текст:

Бих допуснала вариант, в който обувки може да са от по-евтина серия на марка, но снимката в сайта не отговаря на полученото. Отделно изобщо не са като други 3 чифта на Бъфало, които съм вземала през годините (едни от последните ми поръчки от Джавари бяха боти Бъфало, които почти не са мръднали). И аз не виждам логика в ментета на бюджетна марка.
[/spoiler]

Със сигурност са носени и върнати, но според мен не са менте, погледни същите в черно на последната снимка пише made china, а на твоите че са испански. Пиши смело на Амазон,  със снимки, че обувките са носени, а ти ги продават като нови.

# 624
Тези такси ПИБ ги начисляват от много отдавна.

Имат някаква промяна, не знам от кога е. Плащах в понеделник с Мастъркард (в Амазон) и нямаше такса, учудих се и аз(очаквах да си дръпнат такса) понеже съм сигурна, че за "плащане на ПОС в чужбина" както го водят те, имаха такса. Това е от сайта им:
Такса плащане на ПОС:         
в България и в страни от ЕИП* (неограничено) - без такса    
в страни извън ЕИП* (неограничено)  - без такса    

Имат само  такса превалутиране само 0,25% от сумата.

(когато плащах аз избрах Амазон да ми превалутира, курса който ми предлагаха беше същият като от банката)

# 625
  • София
И алианц имат - точно днес и аз получих една върната сума от ФД
При тях не е новост.

# 626
Обувките на Roxy отговарят ли на размера и качествени ли са?

# 627
  • Бг
Тази такса, обикновено 1% от върната сума, я има от много отдавна. Поне от 5-6 години. На някои банки е и по-голям процент. Именно това беше една от причините поради, която си смених банката. Прокредит промениха тарифата и направиха минимум 1% от сумата, като минимума беше 10 лв., което е безумно. Сега нямам представа как е.
На Уникредит към момента е 1% от върнатата сума.

# 628
  • Sofia
Майката на мъжа ми иска миксер за тесто.
Имам Bosch Mum5 и съм много доволна, но честно казано не ми се дават толкова пари за едното тесто.
От този дали имате впечатления:

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00008K5XU/ref=ox_sc_act_image_1?s … R8XB7XF&psc=1

Приемам и други препоръки.

# 629
  • Варна
Момичета влизам с въпрос.Какви  "airfryer" сте закупували и сте доволни?Какво ще ми препоръчате като модел и бранд?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт