С какво ви дразнят свекървите? – 120

• 26 981
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Няма "жило", Какво. Отричането и принизяването на човек, ако е свекърва най-добре, щото е класика. Като се отрича и унижава другия, на някои хора им се вдига самочувствието и самооценката, предполагам.. Няма лошо. Въобще не се "кося" хаха Жива и здрава да е майка ѝ, милата, да си я търпи и да ѝ ходи по гайдата и глезотиите.
Да бе ясно..Имах предвид целувките и милувките към бебето,голяма драма,погнуса..Какво ли не виждам около себе си..Верно,не е добре,малко дете да го лигавят и мачкат,ама и нищо няма да му стане от някоя целувка по главицата,вратлето,крачетата,дупето..По лоцето и ръцете и аз не давах да го пипат и целуват,ама то и никой не е налитал де,съобразяваха се хората..Не съм спирала никого.
Толкова е хубаво да гушкаш бебе,така ухаят..Ама като не може,не може.Здраве да е!

# 571
  • при късмета
Аз самата нямам свекърва, ако не си разбрала. Казах, че изводите ми са от лични наблюдения, но никъде не казвам, че са над моята свекърва. Майка ми се опитваше да ми се налага за детето и ако и това не си разбрала, понеже Абсурт не пропуска да го спомене, си реших въпроса точно като ѝ прекратих достъпа до детето за около 2 месеца. Точно това ѝ казах, ако наистина иска да вижда детето и да контактува с него, ако иска за инструкции да го приема, ако иска за заповеди, ако иска просто като нещо което трябва да прави така или иначе и да се съобразява, ще го вижда. Ако иска само на думи, така и ще си остане. Самата тя реши, че връзката ѝ с детето е по-важна за самата нея и престана да ми дава акъли, за налагането да не говорим.
И свекърва да имах, нямаше да правя разлика. Само дето нямаше да ми се наложи аз да водя този разговор, защото мъжа ми щеше да го е направил. И двамата сме на мнение, че има неща и решения за които акъли никой няма право да дава, освен, ако сами не ги поискаме. Просто казваме какво сме решили и толкова.
Изобщо не ми тежи, че сме си отгледали детето сами, при наличие на баба. Спа при нея без нас за първи път, малко преди да направи 8 години. Не се опитвам да моделирам детето си по някакви мои представи, приела съм, че не спи по принцип и преди бях приела, че не спи без нас преди, че не спи и вкъщи с друг, да не говорим на друго място.  Аз на собственото си бебе не се налагам, та не виждам начин някой на мен да се наложи за него. Нямаше да има никаква логика

# 572
Моя син е на на година и 2 месеца. Досега не сме го оставяли на никой. Нямаме и желание.
А и честно казано нямам доверие на бабите, засега.
Майка ми всеки път като го види иска да му даде шоколад или вафла.
Свекървата.... Когато малкия беше на 6 месеца ѝ го оставих за 2 минути да отида до тоалетна, тя се забляла в телевизора, съответно малкия падна от дивана.
Втория път, аз в кухнята, тя в спалнята с детето. Той се задавил с ябълка, тя никаква реакция. Взе да крещи да отивам. Да не говорим, че в тях не е особено чисто.
Та, засега нямам желание да го оставям на никой. Детето не ми тежи. Толкова време сме го чакали, че никога не ми писва да тичам след него.

# 573
Ами, ето, че аз не и искам нито меда, нито жилото. Нямам абсолютно никакви очаквания да ми помага с нещо или да ми гледа детето. Напротив. Колкото е по - далеч от мен, толкова по - добре.
 Обаче тя все се бута, както вече писах всяка седмица е тук да пържи мекици. Хубаво, нека пържи, аз нямам против мекиците веднъж седмично, не съм маниачка на тема здравословно хранене, това в отговор на Абсурт, нали за храната питаше, а аз никъде не съм писала за храна, не това ми е проблема.
 И за другият ти въпрос, дали свеки щяла да си направи сепуко, ако не гледа детето, не със сигурност няма. Само ще ореве света и ще се оплаква на познати и непознати, че не и го даваме. Както направи драма, защо не и го оставихме за да ходим на сватба.
Както казах, аз имам вече опит с нейното гледане на голямото ни дете, така, че знам за какво става дума.
 На някои може да ви се струва прекалено, но аз я познавам и няма да съм спокойна да и оставя детето и да тръгна по сватби.

# 574
Аз самата нямам свекърва, ако не си разбрала. Казах, че изводите ми са от лични наблюдения, но никъде не казвам, че са над моята свекърва. Майка ми се опитваше да ми се налага за детето и ако и това не си разбрала, понеже Абсурт не пропуска да го спомене, си реших въпроса точно като ѝ прекратих достъпа до детето за около 2 месеца.
Олее,аз помислих,че само свекърва ти е такава каквато описваш една потенциална свекърва,а ти ,явно си била заобиколена отвсякъде с такива хора,щом това са единствените ти наблюдения..Жалко.Много,жалко наистина.Съчувствам ти още повече в такъв случай.

И все пак,опитай да гледаш по-позитивно и ведро.
Винаги имай предвид,че онова което те заобикаля,не отразява целия свят и ,че има хора, които се радват на хармонични взаимоотношение между поколенията.
Дай,Боже,всекиму така!

moonlightmama,и аз не бих им оставила детето си,при тези обстоятелства.Като поотрасне,тогава.

Amandel,всяка седмица ли бе,душа?Ти си герой!Аз да съм заключила вратата до сега..Joy

# 575
Гледане от друг го разбирам за повече от 1 ден и нас с баща му да ни няма. Оставянето за 2 часа не го броя за гледане. Аз претенции за гледането почти нямам, детето ми е лакомо и спи като заклано, всичко му е по часове и няма какво да объркаш. Но пусто няма кой.
Обикновено,тези които нямат помощ,нямат и претенции.
Онези които имат избор между няколко чифта допълнителни ръце,са с най-много изисквания и претенции.
Поне такива са наблюденията ми
Това е толкова вярно, не бях се замисляла, чак сега разбирам защо се случват някои неща.
С удоволствие ще помагам както и ако желаят, и ако и колкото мога. Но няма да се съревновавам с майка ѝ или с баба ѝ или с който и да е друг, мерси. Няма и да се моля, това пък въобще никакъв шанс, толкова бяла и добра не съм.

# 576
  • при късмета
Разбира се имам и други примери. Само, че темата е за оплаквания и разрешение на конкретен проблем именно със свекървата. Където няма проблем как да го дадеш за пример.
И за чифтовете ръце не си права, ето аз нямам няколко на разположение, даже алтернатива на мака ми нямам, но това не значи, че ще престъпя собствените си решения заради това. И продължавам да смятам, че само и единствено родителите имат право на решения, а всичко останали трябва да се съобразяват с тях, когато се отнася за детето.
Та кой по-добре от снахата може да прецени свекървата как се е справила и с физическото гледане и с възпитанието на детето си? Нали живее точно с нейния "продукт" Joy

# 577
Ма ко,  аз с гледане на внуци проблем нямам. Гледам си ги без да ми дават инструкции, без да ми мърморят за дреболии. Списък има единствено за лекарства - кое в колко часа и по колко. Имам пълна свобода за храна,  обличане, разходки и дори на почивка ги водя сама  за цяла седмица.  Да, за яслите от 1г. 5 м. бях  резервирана, защото   можех да си остана  по  закона  за ранното пенсиониране.  Но сръдни не е имало. Сега вече пораснаха, ходят на училище и ДГ, но пак големият е при мен следобед,  малката идва вечер  да си играем, а  през ваканциите от сутрин до вечер и двамата.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 23:12 от K.A.G.

# 578
Разбира се имам и други примери. Само, че темата е за оплаквания и разрешение на конкретен проблем именно със свекървата. Където няма проблем как да го дадеш за пример.
Та кой по-добре от снахата може да прецени свекървата как се е справила и с физическото гледане и с възпитанието на детето си? Нали живее точно с нейния "продукт" Joy
Конкретния проблем и неговото решение,не предполага генерални заключения,каквито ти правиш,а изисква индивидуални съвети.Схващаш ли разликата?

п.п.Ако свекървата е с по-високо IQ, съответно би могла да има по-добра преценка,не само за роденото от снахата дете,а и за децата на комшиите.
Това не значи,че детето трябва и ще бъде гледано по нейния начин.Споко.Joy

п.п.Все си мисля,че майка ти просто се е опитвала да ти даде по някой съвет,но ти като си се тръшнала,че ти се "налага",бързо е видяла ,че няма никакъв смисъл от това.И правилно.
А принципно,добре е хората да слушат съвети.Пък какво ще правят,то е друг въпрос.

# 579
Какво да правим при свекърва с ниско IQ? Там сме безсилни 🤣🤣🤣 Ти му говориш едно, то си разбира каквото си иска 😁

# 580
Какво да правим при свекърва с ниско IQ? Там сме безсилни 🤣🤣🤣 Ти му говориш едно, то си разбира каквото си иска 😁

Сериозно ли питаш?
Отговорността за посоката в която ще поемат едни взаимоотношения,както и тяхното развитие,винаги се пада на този,който е с по-високо IQ.

# 581
О, Какво?... Не е лесно. Ако имаше гума щях да изтрия. Просто не ми се занимава, честно.

# 582
Същото, каквото и със снаха с нисък коефициент на интелигентност - зарязваш я .

# 583
О, Какво?... Не е лесно. Ако имаше гума щях да изтрия. Просто не ми се занимава, честно.
А не е ли това най-интелигентния начин да разрешиш нежелани и сложни отношения?
Санитарен минимум и това е.

# 584
Това е, да. В санитарен минимум сме. След крачка назад от моя страна.

Общи условия

Активация на акаунт