Цветята в нашия дом - тема 78

• 28 371
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Дадено. И разни други ще има,но като ги извадя ще щракна, че с малкото не знам кога ще имам време за процедурата по пресаждане😬

# 481
Благодаря! Когато успееш,няма проблеми. 🤗

# 482
Днес вадих грудки на нарциси, лалета и зюмбюли. За първи път ги вадя. Някой са на 10 години. Дано да не съм сгрешила.

# 483
  • София
LittleCactus,страхотни бодливковци.
Ноеми,няма значение че цветята няма да ги пече директно,пак ще е жега .Сетих се за калдармче,непритенциозно цвете,издържа на жегите.
Реа,за нарциси не знам дали се вадят,но за лалета и зюмбюли не е проблем ,че ги извади.Даже съм чела ,че лалетата се вадят "да не се изгубят"в земята или да не ги изядат къртиците/сляпо куче

# 484
  • София, Лагера
Значи ходих до Хоум макс, бея е опоскано. Сукуленти имаше 2-3... нейсе, друг път.
Нооо, си купих 2 големи саксии с маргарити - бели и минени! След малко ще ги присадя!

Благодаря за отговорите! Като се сдобия със сукулентчета, ще им взема и пръст за тях, а и камъчета и ще си ги присадя. Тъкмо ще стане красиво. Много ми харесаха снимките на LittleCactus Simple Smile, както и саксийките им!
Само остава да намеря място, че терасата не е малка, но въпреки това пространството застрашително намалява...

Натуся, имам калдаръмче, много си го харесвам! Много ми е семпличко, дивичко, непретенциозно, сладко и миличко!

# 485
  • София

Ей ги нашите геройски оцелели сукуленти от зимата. Иначе вътре имам едно каланхое, което сегами цъфна и се чудя да го изнеса ли сега или да изчакам.

# 486
  • на острова на мечтите
Момичета, някоя от вас да си отглежда шам-фъстък?
той расте направо на склите. Много са красиви дръвчетата на шам фъстъка.

# 487
Неоми, в кой Хоум макс ходи? Мислех и аз да ходя, нали са с нова брошура, но ако е опоскан варненския, няма смисъл  да ходя тогава.

# 488
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
момичета, преди да тръгнете, справка по магазините направихте ли?
аз така щях да засиля половинката за винки, но видях, че в софийските няма и не го разкарвах.

за паричките

# 489
  • София
Ноеми, ако специално сукулентчета си търсиш, има две фб групи. Там има много хора, които продават.. аз си поръчах от една жена. Ще видим какво ще ми прати, пък догодина, живот и здраве, ще ви раздавам Simple Smile

# 490
  • софия
Аз търся конкретни 3 вида сукуленти.
Скрит текст:

Ако някой ги е виждал налични, много ще бъда благодарна да ме насочи.

# 491
Аз имам тези нещица по камъка. Имаше и друго, но бебето куче им разказа играта.

Скрит текст:

# 492
  • пак там
Момичета, някоя от вас да си отглежда шам-фъстък?
той расте направо на склите. Много са красиви дръвчетата на шам фъстъка.
Мен ме интересува къде расте в България, как го гледате, такива неща Simple Smile Че ми стана интересно дали ще мога да си го отгледам...

# 493
Дидке, има ли пясък в тая смес? Вижда ми се песъчлива, ако да - смени почвата. Пясъкът задържа вода. Това убива сукулентите.

Pea, това е вид седум, много се размножава, всичко покрива. Другите "розички" са семпервивуми. Тук също има хубав разсад на сукуленти http://gardenparadise.eu/index.php?route=product/category&path=74_60 взимала съм,препоръчвам.

Звънче,
Първото е астрофитум кактус? Кактусарски сайт ти трябва,а другите сукуленти също са специфични и ще намериш в кактусарски сайт. От България рядко поръчвам и нямам опит с този,но тук видях доста видове,разгледай дали ги има,много страници са https://gradina.zamakabg.com/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B … %D1%82%D0%B8////1

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 17:10 от LittleCactus🌵

# 494
  • оттам, откъдето започва България
Благодаря ви за красотите, които сте споделили! Напълниха ми душата. Simple Smile
Ноеми, мъничко ти завиждам за терасата, ама благородно. Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт