Раждане във II САГБАЛ Шейново (2 тема)

• 65 281
  • 815
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте!

Имам няколко питания към мамите, раждали наскоро в Шейново, и ще съм благодарна за всякаква информация. Разгледах сайта, но не става ясно всичко, а на този етап още ми е рано да им звъня с въпроси.

- каква е цената на раждането /секцио/, ако се ползва опция "избор на екип" и обезболяване? По мои сметки е 1950 лв., сумирайки трите цени от ценоразписа - 750 раждане + 900 избор на екип + 300 упойка, но не знам дали коректно го изчислявам.
- по колко жени са в стаите на родилното отделение в обикновените стаи и във ВИП стаите?

Успех на всички, на които им предстои раждане.

Раждах края на август 2019 г и платих (по спомен) 900 лв за раждане с избор на екип (в моят случай планово секцио) и около 300 лв за 5 нощувки във Вип стая на 3 етаж.
За стаите: на 3 етаж виповете са малки, за по 1 жена, на 4 етаж випа е двоен - 2 малки стаи, а в отделение настаняват по 3 жени в стая. Тук, във форума съм чела и за 4 жени на едно място, но не съм видяла такова разпределение Simple Smile

# 286
  • София
750 е раждането за здравно неосигурените, така че за теб 900 за избор на екип - упойката е вкл. в секциото и остава само за стаята. Ако си избереш самостоятелна, се доплаща, а иначе само 900.

# 287
Разбрах, много благодаря!

# 288
Здравейте!

Имам няколко питания към мамите, раждали наскоро в Шейново, и ще съм благодарна за всякаква информация. Разгледах сайта, но не става ясно всичко, а на този етап още ми е рано да им звъня с въпроси.

- каква е цената на раждането /секцио/, ако се ползва опция "избор на екип" и обезболяване? По мои сметки е 1950 лв., сумирайки трите цени от ценоразписа - 750 раждане + 900 избор на екип + 300 упойка, но не знам дали коректно го изчислявам.
- по колко жени са в стаите на родилното отделение в обикновените стаи и във ВИП стаите?

Успех на всички, на които им предстои раждане.

Раждах края на август 2019 г и платих (по спомен) 900 лв за раждане с избор на екип (в моят случай планово секцио) и около 300 лв за 5 нощувки във Вип стая на 3 етаж.
За стаите: на 3 етаж виповете са малки, за по 1 жена, на 4 етаж випа е двоен - 2 малки стаи, а в отделение настаняват по 3 жени в стая. Тук, във форума съм чела и за 4 жени на едно място, но не съм видяла такова разпределение Simple Smile

В рискова бременност са по 4 легла, с 4 жени вътре. Бая тесничко е. Не знам дали там стаите са като във родилното.

# 289
  • София
Пускам снимки от отделението по рискова бременност. Леглата са по 4 в стая, има хладилник. Вип стаите са по 1 или 2 легла.

В родилното на първия етаж сме по 3 в стая. Леглата са хубави, но няма хладилник. След малко ще кача снимка.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 21:15 от delisardeli

# 290
Привет Simple Smile

Скоро ще стягам чантата и се чудя за бебето какво трябва да се вземе? В сайта има размазани снимки, не става много ясно какво ще му е нужно, моля за помощ Simple Smile

# 291
Привет,
за бебето само пакет памперси и мокри кърпи, които предаваш за неонтологията. За в стаята носех само няколко памучни пелени, върху които сменях памперсите.
Абсолютно нищо друго не съм носила, комплекта за изписване ми го донесоха в същия ден.
Леко раждане!

# 292
PetyaH, аз бих взела мокри кърпи, памперси и кремче за дупе да си имам и в стаята + стерилизиран биберон. А може и възглавница за кърмене (тази, която ми дадоха не беше ок и си кърмих детето на обратната страна на възглавницата на която спях)

# 293
  • София
Момичета, предстои ми раждане и май финално се реших да бъде в "Шейново". Изчетох ви и уж както всичко ми беше ясно, появиха се куп въпроси, на които се надявам скоро раждалите да дадат отговор. Предварително се извинявам, ако е написано и съм го пропуснала.
1) При раждане с избор на екип (независимо нормално или секцио) упойката допълнително ли се заплаща или влиза в тези 900 лв.? В ценоразписа на болницата присъстват и двете пера - избор на екип - 900 лв. и обезболяване на раждане - 300 лв.
2) Ако се наложи секцио освен избор на екип, заплаща ли се сет за цезарово сечение - 650 лв. и упойка 300 лв.?
3) Изборът на екип кога и пред кого се заявява? Имам предвид дали се попълва предварително нещо в болницата или се прави уговорка с лекаря, той си оставя телефона, обаждаме му се като започне раждането и т.н.?
4) Кога, къде и как се заявява ВИП стаята?
5) Кой и кога плаща раждането? Може ли с карта или само в брой? Предполагам родилката не разнася парите със себе си, а таткото в деня на изписване.
6) Как разпределяме багажът и къде седи? Ако не сме постъпили в болницата ден-два преди раждането, а ни приемат при настъпило раждане кой багаж взимаме с нас и какво правим с голямата чанта с останалите неща?

Знам, че въпросите са мега тъпи, обаче като започна да ги мисля и ....

# 294
Привет Simple Smile

Скоро ще стягам чантата и се чудя за бебето какво трябва да се вземе? В сайта има размазани снимки, не става много ясно какво ще му е нужно, моля за помощ Simple Smile

Прилагам по-читава снимка на списъка, но дамите вече казаха Simple Smile

# 295
  • София
Caprice,
Ееее мерси за снимката. Хич не се виждаше при мен от сайта.

diamond_star,
и аз имам същите чуденки, въпреки че май ще съм без екип. Ще питам на консултацията ми във вторник и ще пиша какво съм разузнала.

# 296
  • Седмото небе
Diamond пиша ти каквото знам аз, ако нещо бъркам момичетата ще ме поправят. И така по въпросите:
1) заплаща се само 900 лв, нищо друго отделно
2) тези горните 900 лв ти включват раждането (нормално/цезарово), избора на екип, упойка също мисля не се плаща отделно
3) избора на екип се заявява там на място, когато отидеш да те запишат, че искаш да родиш там при съответния доктор, който си избрала и който ще води екипа; в коя седмица точно трябва да се иде-тук някой ще каже; аз предполагам само обаче в 35-36...
4) по същото време се заявява и ВИП стаята, записват те
5) сметката се плаща при изписването, без значение от кого, с ПОС терминал би трябвало да може, понякога сумите може и да са доста големи, не всеки би разнасял със себе си големи суми в брой
6) по въпроса с багажа мисля, че може да се ориентираш от постнатата снимка; но и някоя мама вече минала по този път ще каже как и е било удобно
Според мен, за което не ти е ясно можеш да им звъннеш и да питаш. В повечето случай на телефона отговарят сравнително любезни хора.
Доколкото знам има възможност и да се запишеш за раждане там, даже и за секцио, но без избор на екип и тогава не плащаш нищо, освен ако не си във ВИП стая. Тоест това е стандартна клинична пътека, която се заплаща на болницата от НЗОК (ако си осигурена де).
А ако си без избор на екип и раждаш нормално, вече не знам как точно стои въпроса.

# 297
  • София
Dagny, Supergirl, много ви благодаря!  И аз другата седмица ще се видя с лекаря, към когото се насочих и допаднем ли си ще го поразпитам как стоят нещата.

# 298
  • София
Ако сте за нормално раждане без избор, просто отивате в болницата, когато настъпи моментът. Минавате през регистратурата, те ви изпращат в приемен кабинет да видят дали сте за прием наистина.Трябват ви нещата от жълтия списък. Не съм сигурна как стои въпросът с упойка та без екип, вероятно при постъпване трябва да говорите с екипа на смяна.

# 299
  • София
Ако сте за нормално раждане без избор, просто отивате в болницата, когато настъпи моментът. Минавате през регистратурата, те ви изпращат в приемен кабинет да видят дали сте за прием наистина.Трябват ви нещата от жълтия списък. Не съм сигурна как стои въпросът с упойка та без екип, вероятно при постъпване трябва да говорите с екипа на смяна.
А за нормално раждане, без екип,  обаче със желание за самостоятелна стая - пак ли на постъпване при раждане се заявява и ти дават ако има свободна? Или за това вече трябва да ида по-рано да се запиша?

За естествено, без екип, но с упойка, попитах сега във вторник единият от следящите ми и той каза, че няма проблем там на място да си кажем. Т.е. ако реша, че искам упойка и съм със разкритие 4-6см, казвам, викат анестезиолог, обсъждам с него нещо и слагат. Предполагам се плаща след това просто. А те на смяна винаги имат анестезиолог, така че за него избор на екип не се изисква.

Общи условия

Активация на акаунт