COVID-19 - Предпазване - маски, дезинфектанти и други

• 184 928
  • 3 135
  •   1
Отговори
# 930
Ще свърши работа значи.

# 931
Тъкмо и ние направихме едни спрейове с доместос и вода в шише с пулверизатор.

# 932
а с какво мога да дезинфекцирам дървен под? стълбището ми е дървено,сложила съм ваничка за дезинфекция на подметките на обувките,но как да почиствам дървения под?

При нас има Санитол за под, не е на спиртна основа, но пише че убива 99% бактериите без да е алергенен.
Също съм виждала Саво. Незнам дали двата продукта се продават в България, тук са напълно изчерпани, за съжаление.

# 933
  • гр. София
Продуктите на хлорна и четвъртично-амониева основа е хубаво да се отмиват.  Само на спиртна основа не се отмиват. Бактерицидните препарати обикновено не са вирусоцидни.

# 934
Има ли някъде по аптеките спирт в София? Някой да знае нещо? Моят е на привършване.
Прочетох, че спирт за горене не бива да се ползва, майката на мъжа ми му връчила цяла бутилка и той днес си го ползва...ще побеснея. https://www.infoz.bg/bulgaria/6840-spirt-za-gorene-dezinfektsia
Не бесней и аз ползвам метанол, отровен е да го пиеш. Ако не се мажеш с него, а го ползваш на един памук да обеззаразиш дръжки на врати, ключове за осветление и такива неща, нищо няма да ти стане. Нито изпаренията ще са толкова много, нито през пръстите ти ще проникне такова количество, че да те застраши.
Мислиш ли, че от изпаренията няма опасност да се натровим? Той и пода се беше залетял да мие с това.

# 935
Според мен спрей с белина не е добра идея. Изпаренията да вредни, а и разтвора изветрява.
Аз мия пода на дома и етажа със слабо рсзтвор на доместос.
Дръжките със спрей спирт
Според таблиците дето бяха публикувани за фармацевтите, тези две неща са приемливи и влияят на вируса

# 936
Мислиш ли, че от изпаренията няма опасност да се натровим? Той и пода се беше залетял да мие с това.
Е той ако тръгне да мие под с метанол една бутилка няма да му стигне до никъде. А за обеззаразяване на дръжки и такива неща парите, които можеш да вдишаш са нищожно количество. То и ацетона е токсичен, ама маникюристките не са измрели досега. Номера е да не го пиеш и да не се мажеш с него, от малко по пръстите и малко пари нищо няма да ти стане.

# 937
Хората носили мартеници и заразени с корона вирус са само 0.05% от всички заразени по света досега. Не ми се смята тези които ядат основно ориз или пица колко пъти повече се заразяват. Пък нека си говорят, че мартениците не помагали. Направо сме като ваксинирани в световен план Sunglasses
И извън шегата - надявам се с повече дисциплина и съзнание тази статистика да не се промени значително през следващите месеци за да имат смисъл всичките ни лишения в момента.

# 938
♥ HAPPY ♥  ,може ли да публикуваш таблицата отново ?

# 939
  • София...........
Здравейте
Интересува ме как дезинфекцирате напазаруваните хранителни стоки, плодове , зеленчуци и тн?

# 940
  • Somewhere far away
Както винаги съм ги миела- сапун и топла вода.

# 941
  • София
Здравейте
Интересува ме как дезинфекцирате напазаруваните хранителни стоки, плодове , зеленчуци и тн?
Както е написала Deathcrush всичко минава под вода и сапун, абсолютно всичко което е опаковано, вкл. и маслото, опаковката яйца е пръскам със спирт, обилно със спирт и я оставам да засъхне, после всичко прибирам в хладилника. Купувам само опакована салата и я мия със сапун, доматите - сапун , краставиците - сапун, пресен лук - сапун, плодове - сапун. |Това е.

# 942
  • гр. София
Здравейте
Никак, мия зеленчуците само с вода. Особено, ако ще минават термична обработка не смятам, че е нужно нещо повече.
Хранителни стоки не мия и не дезинфекцирам.

# 943
  • Русе
И аз като Лейла. Опръсках само чантата, че е от тия многократните. И ММ Simple Smile

# 944
  • Mediterraneo
Както винаги съм ги миела- сапун и топла вода.

Винаги миеш пакетирани продукти с вода и сапун? Евала!

Общи условия

Активация на акаунт