Американски колеж - деветнадесета тема

• 48 948
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
  • Там, където мечтите се сбъдват
А учебниците по другите предмети безплатно ли се ползват и после връщат или са електронни?

Безплатно ги ползват и ги връщат в края на учебната година.

# 646
Дават им и работен лаптоп, който могат да ползват през учебната година лично, но няма достъп до fb, youtube и т.н 🤓😁.

Относно линка за проверка на резултатите би трябвало да е в новините им, както е било за 2019:

https://www.acs.bg/bg/news/2019-admissions-after-grade-7-results/

# 647
  • Sofia
Четох и много се обърках, затова ще питам Simple Smile
Дъщеря ми ще бъде 7 клас.  До момента беше трърдо убедена, че АК е нейното място от 8 клас нататък. Сега виждам, че започва да се двоуми, дали да не избере испанската.
При това положение, ще се наложи подготовка както за изпита за АК, така и за НВО.  В тази връзка са ми необходими мнения и насоки, къде да ги търся тези курсове? Школи или частни уроци? Не "прегарят" ли децата с толкова учене?
Приемам всякакви съвети и предварително благодаря!

п.с. Успех на всички кандидат колежани!

# 648
Математиката си е математика, и за АК, и за НВО. Разлика в подготовката няма.
Четенето с разбиране - също.
За НВО се изисква подготовка по БЕЛ: много граматика и познаване на всички произведения по литература, както и умение за писане на преразказ. За изпита на АК тази подготовка не е нужна. Там се иска писане на съчинение по дадена тема, което си е обща култура и грамотност.
Мисля, че в Лого имат подготовка и за двата изпита. Личното ми мнение е, че специална подготовка (допълнителна над тази за нво) за изпита в АК не е необходима. Дали греша ще знам на 16.06.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 08:35 от maria77bg

# 649
  • София
Учениците на АК задължително ли ползват "служебни" работните лаптопи?

# 650
  • София
Учениците на АК задължително ли ползват "служебни" работните лаптопи?

Когато са в училище - да. У дома могат да си работят на собствен компютър.

# 651
Да, за "служебни" нужди. През тях са им синхронизирани акаунти, мейлове и т.н.
Иначе, да си полват каквото си искат за търсене на информация, игрички и видеа... През "служебния" част от сайтовете са недостъпни (fb, youtube...)

# 652
  • София
Да, за "служебни" нужди. През тях са им синхронизирани акаунти, мейлове и т.н.
Иначе, да си полват каквото си искат за търсене на информация, игрички и видеа... През "служебния" част от сайтовете са недостъпни (fb, youtube...)

На всеки компютър можеш да си инсталираш приложенията и мейл акаунта и да работиш от него. Няма особен смисъл, но в отделни ситуации се е налагало - ако хромбука забие или ти се прииска да си на по-голям екран за дадено задание. Като цяло предочита хромбука обаче.

# 653
  • София
Благодаря за отговорите.
Само от любопитство попитах, предпочитам да се ползва личен дори за "служебни" нужди (бих дала и да го администрират според правилата им, не че невъзможно да го свършим и сами), специално за техниката.
Иначе е страхотно, че осигуряват учебници.

# 654
А организират ли се разни екскурзии, бели, зелени училища, лагери и подобни?

# 655
  • София

Не.

# 656
Моята дъщеря ползва основно хромбука. Домашният компютър се ползва само ако от хромбука не може  да си свърши работа.

# 657
  • софия
У нас  се ползва този, който има батерия Simple Smile

# 658

Не.

Децата участват в различни клубове по интереси и може самият клуб да ги организира за различни мероприятия. Синът ми пътува няколко пъти тази година за различни състезания в различни градове, което не е точно същото, но е сплотяване на колектива, забавление за децата, организира ги и ги прави по-отговорни.
Разбира се, успяха да  изпуснат влака за Плевен, защото не съобразили, че на влака ще пише София-Варна, а не София-Плевен:), но взели следващия:) Опитът е ценно нещо.Smile

# 659
Бихте ли споделили на какви състезания се явяват организирано децата?

Общи условия

Активация на акаунт