Гореща, психясала, но НЕкоронясала НЕМСКА тема/203

• 29 152
  • 727
  •   1
Отговори
# 375
  • Берлин
Ехооо,как сте,сладурки? Болните възстановяват ли се?
Тази сутрин електронните табла на спирките работят за пръв път от ..знаете кога. И са пуснали малко по-нормален график. Което ме радва. Даже в някакъв миг на лудост повярвах,че всичко е минало и от днес е както преди. Бързо ми мина,като си наместих маската.
Здрави да сте и хубав ден!

# 376
И аз все си мисля,че този лош сън скоро ще премине! Или поне се моля да е така! Flowers Four Leaf Clover В момента при нас грее страхотно слънце,за съжаление последните дни беше ужасно ветровито и почти не сме излизали,дори и на балкона! Добре че детето си хареса детски йога клипчета ,та заедно правим упражнения! Nature Sunny

# 377
Дано да свърши скоро! Интуицията ми ми казва, че всичко ще е ок, но глупавият ми реалистичен мозък се опитва да ме панира.
Мъжът ми е непоправим оптимист... още вярва, че ще ходи на някакво си обучение свързано с хобито му през май във Франция. Аз вече и на море през август не се надявам (това мозъкът ми ме накара да го напиша 🤪).

# 378
Аз съм песимист в тази ситуация и не вярвам, че преди коледните празници ще почнат да се нормализират нещата и то при добър късмет.

# 379
  • Немция
И аз съм като Софт. Скоро не му се вижда края. Тепърва екшънът предстои. Дано лятото малко се успокои ситуацията, но до България или другаде на почивка май няма да може се стигне. Здраве да има само!

Веч, дано се намери вариант и за вашата финансова ситуация! Hug Тази коронна криза ще е изпитание за всички ни под една или друга форма.

# 380
Дано лятото малко се успокои ситуацията, но до България или другаде на почивка май няма да може се стигне. Здраве да има само!

Само за лятното пътуване до България ме е яд, ако не стане. Не съм купувала още билети, но така ми се ходи на море. Иначе аз много контакти тук нямам, та голяма разлика в общуването не усещам.

# 381
Така, ние сме под сериозна карантина.
Щерката беше на семинар по програмата за Freiwillige Dienst и вчера ѝ звъннаха оттам да ѝ кажат, че едно от децата е било заразно през този период.
Тя сега е в официална карантина 2 седмици и ще работи на хоумофис. Ние сме под наблюдение, защото вече минаха 2 седмици откакто се прибра и ако е донесла зараза, ще се изпонатръшкаме следващите дни. Засега никой няма симптоми, ама нищо не се знае.
Дано ни се размине.

Сега пиша пак за това заявление за помощ - моя мъж отказа да го попълва сам заради многото подводни камъни и се обади на данъчния ни съветник. Като дойде и види за какво става дума, тогава ще го попълним и пратим - праща се само онлайн след сканиране на попълнените документи и обработка като пдф. Това е изискването на местното правителство.
Става дума за Заарланд.

На болните и съмнителните - оздравявайте!
По-важното е обаче психичното здраве в момента. Аз съм на път да откача с всички в къщи. Излизаме по разходки, че ни е наблизо гората, обаче не ни е достатъчно явно и вечер си вдигаме патардия за глупости.

# 382
Аз само се моля мъжа ми да не го спират от работа, защото тогава ще стана доброволка в някоя от провинциите в противоположния диагонал.
Най-силно ме убива мисълта, че няма да си отида в България през лятото, нито някой от там ще може да ни дойде на гости.

# 383
Току-що получих имейл от ръководството, че след Великден се връщаме на работа всички. Дано да стане! Дейностите с потребители обаче възобновяваме едва от 3 май. Та има време.

# 384
Те как знаят какви мерки ще има след Великден, като днес РКИ коментираха, че сме едва в началото и никой в момента не може да прогнозира какво ще се случи? Повториха и прогнозата за две години. Не лятото, есента или зимата, а сигурно по-другата зима ще ни е подминал вирусът.
И моите шефове да има едно лесно днес ще ни извикат, но не се случват нещата така. Аз вече също не искам да стоя в къщи.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:01 от Анонимен

# 385
Сигурно се надяват на по-добро.

# 386
  • в сърцето на един мъж...
И мен единственото, което ме крепеше в тази ситуация беше, че ще можем да си отидем лятото. Сега мисълта, че може да не стане, ме убива Sad

# 387
Здравейте, дами! Моля за малко информация. Мъжът ми напусна работа миналата седмица. Как процедираме сега със здравните осигуровки, докато започне друга работа? Писах на АОК, но все още нямам отговор. Предполагам, че трябва ние да си внасяме вноската, но къде, колко...
Здраве ви пожелавам!

# 388
  • Germany
Трябвало е още преди напускането да се регистрира във Агентюр фюр арбайт. От там ще му плащат обезщетение и здравните осигуровки. Имаше някакъв срок в който да се обади. Потърсете в нета.

# 389
Мисля, че не е късно и сега да се регистрира.

Общи условия

Активация на акаунт