Гримиране - идеи и техники. Тема №77

• 44 561
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
  • русе
Mypi,......Личи си  подобрението в техниката Simple Smile ....Майка ми е много малко по-голяма от теб и не мога да я убедя да сложи нищо. Даже и крем за лице не ползва,а какво остава за гримове.....

Благодаря! А колкото до желанието и възрастта ..
То и аз  на "дърти" години развих любопитство, виновни са двете тинейджърки те ме завлякоха в този свят на сенките.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 11:19 от bubanka

# 406
Какво ще кажете за палитрите на W7, гледам имат доста копия на АБХ (анастасия бевърли хилс), някъде из колекциите мернах тази марка, в нашата местна дрогерия ги предлагат та им се чудя.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 00:00 от dani-ela-80

# 407
  • русе
Направо си признавам колко нищо не разбирам от марки на сенките, който коментирате , гадая и се чудя на съкращенията , много съм зле 😁
Та може ли някой да направи нещо като разбор от най до по не толкова добри марки и качество.

# 408
Даниела, W7 са горе-долу на качеството на Революшън, ако си пробвала техни сенки, но според мен леко ги превъзхождат. Аз имам в колекцията си една тяхна палитра, още преди време я хвалих тук в темата - Socialite. Тя копира палитрата на Huda beauty New nude. Сполучлива е, дълготрайна (за разлика от Революшън), прелива се лесно, блестящите сенки не се запичат (пак за разлика от Революшън). Единственият минус на тази палитра е, че сенките се нуждаят от повече наслагване, защото не са много силно пигментирани. За начинаещи в грима това даже може да е плюс.
Имайки предвид, че са 5 пъти по-евтини от палитрите на Анастасия и Худа, които имитират, за мен са добро попадение. Вземи една и пробвай.

Mypi, темата за сенките е изключително дълга, няма как да се обясни с един или два поста, няма и универсално мнение кои марки или продукти са най-добри, защото всички имаме различни вкусове и търсим различни неща.
Кажи какъв тип палитра търсиш ти, с какви цветове, в какъв ценови диапазон, и ще ти препоръчам конкретни неща.
Иначе ако ти е интересно, мога да ти препоръчам някои от любимите ми влогърки, които правят класации на любимите си палитри, ако говориш английски език.

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 01:09 от esmeralda23

# 409
Винаги съм си мислела, че нямам паднал клепач...Обаче започвам да се чудя, гледам разни снимки, рисунки на типове очи и колкото повече гледам, толкова повече се чудя моите към кой тип спадат. Като че ли не мога да ги оприлича изцяло на един тип- мисля си, че са нещо round, ама не съвсем.... Thinking Съжалявам, че снимките не са особено качествени, също очите ми са уморени. Ще трия снимките утре, моля да не цитирате... Blush
Скрит текст:

Mypi,  и аз много харесах розовия грим. Blush
Признавам, че съм зле с четките за сенки. Имам няколко, като все още нямам нито една за блендване (ослушвам се още)... Sweat Smile Все решавам, че мога и без такава, но явно не е така.

# 410
Даниела, W7 са горе-долу на качеството на Революшън, ако си пробвала техни сенки, но според мен леко ги превъзхождат. Аз имам в колекцията си една тяхна палитра, още преди време я хвалих тук в темата - Socialite. Тя копира палитрата на Huda beauty New nude. Сполучлива е, дълготрайна (за разлика от Революшън), прелива се лесно, блестящите сенки не се запичат (пак за разлика от Революшън). Единственият минус на тази палитра е, че сенките се нуждаят от повече наслагване, защото не са много силно пигментирани. За начинаещи в грима това даже може да е плюс.
Имайки предвид, че са 5 пъти по-евтини от палитрите на Анастасия и Худа, които имитират, за мен са добро попадение. Вземи една и пробвай.

Mypi, темата за сенките е изключително дълга, няма как да се обясни с един или два поста, няма и универсално мнение кои марки или продукти са най-добри, защото всички имаме различни вкусове и търсим различни неща.
Кажи какъв тип палитра търсиш ти, с какви цветове, в какъв ценови диапазон, и ще ти препоръчам конкретни неща.
Иначе ако ти е интересно, мога да ти препоръчам някои от любимите ми влогърки, които правят класации на любимите си палитри, ако говориш английски език.
esmeralda23 аз също съм лаик в гримирането и декоративната козметика. И също се интересувам от палитри и също така от качествени, но не пък безбожно скъпи четки /комплекти/. Голямо разнообразие и това ме обърква. И ако може и и на мен да препоръчаш споменатите влогърки. Гледам някои български и вече имам представа, но все пак да не се хвърлям първоначално най скъпите, докато поне не се поочупя малко. Единствено ползвам ФДТ, спирала и червило, но вече искам нещо повече. Благодаря.

# 411
Следя тези ютюбърки и много ми допадат ревютата им на продукти, особено любима ми е Андреа, рядко пропускам нейно видео. Тя също е голям фен на сенките за очи, прави често клипове и с класации на любими продукти:
Andrea Matillano
Nikkia Joy
Jen Phelps
Jen Luvs Reviews
Jamie Page
MandyLea
DramaticMac
Zabrena

Dolce, снимай очите гледащи директно в камерата и камерата на нивото на очите. От тези снимки не може да се прецени дали ти е паднал клепачът.

# 412
Благодаря Esmeralda23 Flowers Hibiscus
И имам нужда от съвет! Желая да си купия комплект четки за грим, но съм затруднена в избора си! Колебая си между:
Real Techniques, Ecootols, Nyx /но те са повечето по отделно/, Lollipop, Makeup Revolution.  Кое е по добро с естествен или синтетичен косъм? Тъкмо наблюдавах едни четки на Bellapierre, но пък марката предлага основно минерален грим. Има ли разлика в четките тогава?

# 413
Ако си купувате четки от нулата бих препоръчала да загледате и любимите ми Sigma - много често правят сериозни намаления и комплектите могат да са много изгодни! Качеството им е доста по-високо от цената (която не е най-ниската, но са много, много прилични четки, ползвани и от професионалисти (например Хиндаш.... Андреа също ги харесва, ако не се лъжа, от тези коментирани често в тази тема). Някои Ютюбъри имат и кодове за Сигма.
Например:
Use code ANGELABRIGHT to save!
And don’t forget that Sigma offers 5% cash back through EBATES!
http://---shoretner923-2qvXST6

https://www.sigmabeauty.com/shop/sale.html?products_type=687

# 414
Dolce и моите очи са същите, не мога да ги определя паднал ли е, кръгли ли са, а слагането на сенки е цяло изпитание, да се оформи добре цялата картина.

# 415
Ухааа, Есмералда Как съживи темата с идеята за снимки на палитри!
Пацолина и аз сме приятелки, каза, че като е видяла коментара на Есмералда за снимки на колекцията и е станало смешно- у нас наистина всичко се прескача в чекмеджета и сутрин пада едно ровене... допивам си кафето и ще щракна четка + някои палитри. И взимам пример, за Великден ще има реорганизация.
Базила, ❤❤❤! Днес ще пробвам да обясня как облагородявам, ако ми дадат отстъпка на пътеките в Младост- ще пиша Simple Smile.
illlzy, много ми се искаше да си имам нещо зелено в колекцията, 2 палитри много ми харесаха- 9ката на Худа и мини Голд на Наташка. Зависи какво зелено те влече- ако е маслинено мини Голд има цветове, които лесно се носят в ежедневието, но шимърите и определено правят впечатление- блестящи и трайни. В нея ми липсва само студено тъмно кафяво, но го имам в други палитри. Ако търсиш маслено зелено Худа наистина е с чудесно качество и пигмент, ярки цветове, които са идеални за по-драматична визия. Моята отиде при колежка, но само защото не я използвах и имам някои от цветовете в големия Голд на Наташка, който чака вечерни летни партита пост-карантина.
За четки- съгласна с Агент, Сигма имат страхотни четки. Страхотно съотношение цена-качество. По-скъпи са от РТ или подобни, които се предлагат и в родните дрогерии, но нямат общо като качество. По-скоро са сравними с МАК. Според мен, ако купя комплект четки на РТ или Eco Tools и после купя друг на Сигма, е загуба на пари. А особено за прохождащи в грима, четките предопределят крайния резултат до голяма степен. Мак 217 преди 10 години ме вкара в света на опушеното око в 1 цвят и така до преди 1-2 години, когато започнах да се мацотя повече.
Dolce, според мен нямаш паднал клепач, а комбинация между deep set eyes и смело пространство за работа на подвижния клепач- прекрасна комбинация!

# 416
Пацолина да не се спотайва и тя, чакам и нейната колекция от палитри сенки.

Относно четките аз съм голям фен на Real techniques, особено четките им за очи за мен са супер. Имам и Сигма два комплекта, хубави са, ползвам ги с кеф, но ако не ми бяха подарък, абсурд да си ги купя сама на тази цена. Зоева също за мен са добър вариант, особено, когато ги пуснат на промоция. Лолипоп не харесвам, те са китайски, private label, можете да си купите същите или дори по-добри от ибей на половин цена. На Екотулс двойните четки са очи също харесвам. Но любима четка за очи си ми остава двойната от комплекта на Анастасия - само с нея мога да направя цялостна завършена визия.

Аз съм се учила да се гримирам преди години с четки на Есенс, Импала и един огромен комплект от Алиекспрес, който на времето го водеха професионален хахаха, та съм се научила да работя и с по-лоши четки, сега не ми е проблем да работя с никакви, разбира се, имам си фаворити. Ния е права, че добрите четки могат да помогнат много на новак в грима, но пък школовката на не толкова добрите четки за мен е също толкова важна. Така че остава въпрос на предпочитания и финансови приоритети - ако имате финансите, вземете Сигма или Зоева на намаление от Бютибей, ако не - Риъл техникс, Екотулс, Джесъп от ибей ще свършат също работа, но е възможно да ви се наложи да се упражнявате повечко.

# 417
  • русе
Имам тези

2 -те на the Balm и най- малката на Дъглас са лично мой, другите са на щерките. Като ги гледам всички са в еднаква тоналност, може би искам нещо по светло и пастелно, знам ли...
Като цена нещо като за начало до към 40-50 примерно.

# 418
Mypi, и двете палитри на theBalm са много хубави. Като за начало бих се придържала към тях. Не мисля, че пастелени сенки ще си личат или ще отиват на твоя цвят кожа, те стоят най-добре на момичета с много светла кожа с розов подтон.
Ще се повторя, но към 40-50 лв. палитри аз не мисля, че има голям избор, или са по-скъпи (и минитата на Худа вече са по 60), или по-евтини. theBalm влизат в тази категория, когато са на промоция, но ти вече имаш най-добрите от техните.

Може да погледнеш палитрите на Революшън, имат доста голям избор, ето тази е по-пастелена, двойник на Худа ню нюд.

https://www.pinkpanda.bg/produkt/revolution-pro-paleta-sencil-ne … -palette-231_1129

# 419
  • русе
Есмералда, благодаря ще си карам с тях .
Линка не ми отваря нищо.
Кажи все пак за тези минита на Худа, къде да ги погледна

Общи условия

Активация на акаунт