Великобритания - тема 81 Пролетно Коронована

• 35 917
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
За Нин и прочие не мога, само еврнтуално за лекарства. Сега сме вкъщи, но работим с таблетките за онкоболни, обаче ако е на венозна терапия, почти няма да мога да помогна.
За мен Германия имат по-добро здравеопазване. Не мога да кажа дали докторите са по-добри, но системата не ги ограничава толкова колкото тук. Ако гледам откъм здравеопазване, аз бих си избрала Германия.
Здравей,не не е на венозна терапия,а на такава с таблетки. Да,Германия е прочута със здравеопазването си,но виждам,че и в Лондон има много добри болници и специалисти.
Как точно е ограничена системата в Англия? Имате ли представа пред какво евентуално бихме се сблъскали? И дали това,че заболяването вече има история ще е проблем да получи здравно осигуряване,особено ако първите месеци след пристигането си не работи?

Лечението и всичко около него е безплатно като цяло. Не съм Лондон, но пак в аптека залепена за болница и всички онко таблетки минават през нас. Не е по-различно от прегледи тук и където и да е, но всичко е насочено колко пари излиза. Винаги озписват най-евтиното лекарство, пациента няма право на избор. Дава се който генерик който е най_-евтин, някои лекарства имат по няколко генерика на пазара и може един месец да е един, друг месец друг. Като цяло гледаме да даваме на вдна и съща фирма, но понякога се случва и да се смени. Лекарството винги е същото. В Германия незнам как е, но майка ми в София дават опция дали ще е оригинален и по-скъп или по-евтин генерик. Докторите не са на разположение 24/7, след работа и поема който е дижурен.( на мама и звънят нон стоп пациенти).
За първите месеци незнам как ще, трябва евентуално да се обадите или в болницата да питате. Сигурно ще искат да си пуснат техни си кзследвания. При онко заболяване действат бързо, бързо назначават всичко. Те са добри при вече доказана болест, отколкото диагностицирането. В Англия проблемът е не доброто разпределение на ресурсите, хвърлят се маса пари за няма нищо, за листовки и за всякакви такива ненужни неща. Последен пример, писмото от Борис Джонсън, който получихме всички, вместо тези пари да отидат за закупуване на маски и ръкавици. В Германия, не случайно се изпращат с рядки заболявания хора да се лекуват.

# 586
Тоник, много GP практики не приемат нови пациенти -в момента съвсем официално , за да не се окуражава местене на хората по време на пандемията . Болниците си пишат сметки на новодошли , проучи добре колко време трябва да се е осигурявал мъжът ти, за да има право на лечение в NHS. Помощите от държавата също са много затегнати. Не знам кариерно колко по-добро ти е предложението, но Германия е далеч по-добър вариант за здравеопазване  и за социална сигурност .

# 587
  • Манчестър
Аз, ако имам възможност бих се релокирала от Англия в Германия.
В обратната посока, освен, ако не е голям скок в кариерно развитие, добре подплатено финансово плюс покриване на разходи за местене аз не бих предприела плюс Брекзит ситуацията.
Общото впечатление е,че здравната система е мудна,бавна, за всичко трябва да минеш през ГП.
За съпруга със заболяването ще трябва да си мине по етапа тук според мен.
Само да вметна, за специалист се чака месеци и години понякога. За сина ми за една дребна операция чакаме от Февруари месец миналата година.

# 588
  • Оптимист по принуда
С такава сериозна диагноза не бих подложила семейството си на този огромен стрес и промяна.

# 589
При онко заболяване реагират по-бързо и по-адекватно. Може би е добра идея да се обадите в болницата и да попитате каква е листата на чакащи, горе долу ще се добие представа след колко време ще може да се вземе час. В момента гледат да няма много пациенти по болниците и ако може пренасочват консултации по тел и взимае на кръв през джипи, отколкото едно пътуване към болница. Вече въпросът е какъв е рака, колко е разспространен и прочие

# 590
  • ENGLAND
E, ние получихме даже 3 писма от Джонсън, за всеки в къщи. Де да беше само това разхищение.
Очаквам след като пандемията поотмине, NHS ще е вече в пълен колапс и много по лесно ще  оправдаят  приватизацията му. И тогава настава пълният ужас. Разбирате кой ще може да се лекува адекватно.
Стойте си в Германия, ако искате да оцелеете.
Сега отивам да градинарствам докато е слънчево, че го дават цялата друга седмица да вали.       

# 591
Тоник, каква е причината да искате да се местите от Германия в Англия?

# 592
E, ние получихме даже 3 писма от Джонсън, за всеки в къщи. Де да беше само това разхищение.
Очаквам след като пандемията поотмине, NHS ще е вече в пълен колапс и много по лесно ще  оправдаят  приватизацията му. И тогава настава пълният ужас. Разбирате кой ще може да се лекува адекватно.
Стойте си в Германия, ако искате да оцелеете.
Сега отивам да градинарствам докато е слънчево, че го дават цялата друга седмица да вали.       
При нас от снощи се скофти и днес вече си е хладно навън.

# 593
Аз съм онко болна, но заболяването ми е открито тук. Не съм наясно как се прехвърля терапия. Така или иначе всичко започва от регистриране при GP, а пък то е обвързано с адрес. Предполагам по някакъв начин трябва да може да се прехвърли медицинското досие.
Преди време беше писало момиче от БГ, което искаше да си прехвърли терапията тук и му бяха искали блокчетата за хистология - дали това е вярно, незнам.
Защо нямам писмо от Джонсън Sweat Получих само график с физически упражнения LaughingLaughingLaughing
явно са ме надушили, че съм мързелива!

# 594
  • Bristol
Тоник, проблемът в момента е вируса, забравихме за Брекзит май вече... В момента болници и поликлиники масово отлагат процедури. Не знам до кога ще продължава така. То и без това преди беше едно чакане за лекар, а след този лок доун, просто не ми се мисли. Плюс, че нещата няма да се върнат към нормалното ежедневие, поне до края на годината. Дори съм изненадана, че някой сега наема за работа, при тази несигурна ситуация и евентуални икономически проблеми в световен мащаб.

Аз ни писмо от Джонсън, ни график с упражнения 😔 А мъжът получи поне писмото от Джонсън. Защо така ме забравиха!

И аз днес двора оправях. Толкова ми е малка градинката, а толкова градински боклук събрах! Както сега рециклиращите центрове не работят, не знам какво ще го правим...
О, ако ще вали следващата седмица, ще взема да третирам тревата тогава. Тъкмо окосена и почистена е сега. Но ми трябва хубав, напоителен дъжд.

# 595
  • ENGLAND
Такава работа в градината хвърлих, че сега не мога да се движа. Изчистих флокса, това е нещо ужасно, като плевел е и е толкова надълбоко корена, че трябваше да обръщам с лопатата. Поне успях да поизскубя доста, посадих си ружата и още 2-3 китки, почвата е много изсъхнала, дано повали. Прогнозата е дъжд повече от седмица, трябва ми само няколко часа в понеделник или вторник  да закрепим една трела, днес я сложих, ама трябва да се закрепи по-стабилно. Мъжо работи, аз повече от месец с тийна съм в къщи, вече ми писна, но май скоро няма да се оправим с тоя вирус.

# 596
  • София
Аз ... винаги се опитвам да окуражавам хората, които са несигурни и притеснени, когато обмислят да се преместят в Англия. Но не и сега. От Източна Европа в Англия при нормални обстоятелства - разбирам напълно, но от Западна Европа тук, сега - не. От Германия в Англия в ситуация на пандемия, Брекзит, несигурна икономика в близко бъдеще, онкологично заболяване на близък човек - трябва много сериозно да се обмисли...
При всички случаи ви пожелавам здраве и късмет, на всички ни е нужно сега.

# 597
Химиотерапия и леченние на раково болни, няма как да бъде отложено. Фирмата, в която работя имат частни болници и фитнес центрове. Частните болници поемат ковид болните, някои фитнеси са преустроени в центрове за терапия на раковоболни, за да не ги смесват. За  рака, докато дойде, докато се запише на лекар, никой няма да му назначи току така лечение, методите макар и съпоставими, са различни навсякъде. Та ще стане сложно за него и за лекарите.

# 598
Само да вметна, за специалист се чака месеци и години понякога. За сина ми за една дребна операция чакаме от Февруари месец миналата година.

Само през НХС или и с частна застраховка толкова чакате?

# 599
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние без частна застраховка,  досега са ми трябвали три направления за специалист, две от които за леки хирургически интервенции и едно за алерголог, всички бяха дадени бързо в рамките на месец плюс часът за специалист, и това в три различни практики в различни райони. Явно сме имали късмет като ви слушам.

Общи условия

Активация на акаунт