Декември 2020 - Тема 1

• 23 835
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Искам да ви попитам как стой положение при пътуване към Пловдив за преглед тъй като в това карантинно положение е трудно да се излезе от градовете тъй като съм от Свиленград а  прегледите и раждането ще се състоят във Пловдив..и тъй като за първи път ще ставам майка трябва ли да кажа на личния лекар и да взема някакви документи нямаме си на идея с приятеля ми какво трябва да направим и се тревожим да не объркаме нещо....засега сме казали на родителите супер много се зарадваха чак се разплакаха а първо казах на приятеля си който го събудих от сън със теста в ръка Hug

# 586
  • Sofia
Искам да ви попитам как стой положение при пътуване към Пловдив за преглед тъй като в това карантинно положение е трудно да се излезе от градовете тъй като съм от Свиленград а  прегледите и раждането ще се състоят във Пловдив..и тъй като за първи път ще ставам майка трябва ли да кажа на личния лекар и да взема някакви документи нямаме си на идея с приятеля ми какво трябва да направим и се тревожим да не объркаме нещо....засега сме казали на родителите супер много се зарадваха чак се разплакаха а първо казах на приятеля си който го събудих от сън със теста в ръка Hug
Декларираш, че отиваш на преглед, тъй като си бременна. Може би ако имаш снимка от ехограф или бележка от личния лекар ( макар че той няма как да е сигурен) ще е по-лесно 🤔

# 587
Ние сме казали само на бъдещите баби, дядовци плюс сестра ми и брат му. Това е.
Ще чакаме да премине първото тримесечие. Не съм суеверна. Не ми се обяснява засега.

# 588
За сутрешното повръщане на мен много ми помагаше при предишните две бременности един съвет, който прочетох в една книга, а именно
Закуска в леглото: Сутринта като се събудите хапнете няколко хапки храна (или направо закусете) още докато сте в леглото, преди да сте станали от него. Ако нямате кой да ви сервира преди да сте станали - от вечерта поставете край леглото си нещо, което да хапнете като отворите очи сутринта.
На мен много ми помагаше, наистина работеше този вариант. Хапвах 5-6 хапки, колкото да има какво да занимава стомаха и тогава като станех в 90% от случаите не стигах до повръщане. А преди да открия този метод имах 1 месец такива мъчителни сутрешни повръщания при първата ми бременност, че направо се разплаквах. Правеше ми впечатление (преди да започна закуските в леглото), че ако не ставам от леглото нямам позиви за повръщане, ако ще да се въргалям до обяд. Но щом станех от лелгото и се почваше!
Ако искате опитайте. Аз засега нямам гадене.

# 589
Аз направих един тест като се прибрах от работа в първия ден закъснение видях  бледа втора черта. На следващия ден сутринта направих нов тест с вече по наситена и както vekksi събудих ММ. На великден сложих в една кошничка 3 яйца боядисани като бебета и един тест, козунак и фигурка зайче и ги оставих за изненада на майка. Баща ми и родителите на ММ не са живи.

# 590
Отначяло казахме само на свекърите,но веднага се похвалиха. След това на мойге родители и така. При нас много хора знаят вече. Дори да не бях казала,ако се съберем и видят,че не пуша и пия ще им стане ясно.

# 591
  • София
Здравейте, след радостните новини идва въпроса за бъдещото проследяване. Затова искам да Ви попитам къде ходите на ЖК?
Интресувам се за София...

# 592
Само аз и ММ си знаем. Ако всичко е наред, след 3-я месец евентуално. Сега е още много имагинерно и несигурно. Предната ми бременност приключи в 7 седмица. Слава Богу, че и тогава никой не беше уведомен.

# 593
Аз искам да попитам ,някоя от вас мисли ли да прави пренатест или залагате на БХС ?

# 594
Не разбирам какво е Пренатест но ако доктор каже че е нужно ще се прави,БХС беше фетлните морфологии ли? Явно ако видят нещо  обезпокояващо недай си боже ще те насочат какво да правиш.
Аз също не съм казала на никой,само ние си знаем.

# 595
Не разбирам какво е Пренатест но ако доктор каже че е нужно ще се прави,БХС беше фетлните морфологии ли? Явно ако видят нещо  обезпокояващо недай си боже ще те насочат какво да правиш.
Аз също не съм казала на никой,само ние си знаем.
https://prenatest.bg/kakvo-e-biohimichen-skrining/

# 596
  • София
Аз бях решила със сигурност да правя пренатест, но сега се чудя.
Ще видя какво ще излезе на БХСто и тогава ще го мисля.

Иначе сме казали на родителите и на двамата, на сестра ми, на една моя приятелка и на един приятел на ММ.

жанинчето, благодаря ти ! Flowers Blossom

Момичета, давайте още заглавия за
по-следващата тема.
От моите остана едно, поне още 1-2 да има за анкета...

# 597
  • Sofia
Ще ви кажа какъв е моят опит с БХС. С първата бременност не съм правила, преди 11 години не беше популярно, а и аз бях на 21. С втората бях на 24, риск 1:500. Доста се бях притеснила, но тогава неинвазивните тестове бяха ужасно скъпи и разчитах на феталната морфология. С третото бях на 28 , резултат от БХС 1:2100. Отново разчитах на феталната в 19 седмица. С четвъртото бях супер стриктна. Направих на две места бхс и пренатест. Резултатите ми бяха съответно 1:900 и 1:13000. Изумена бях как е възможна такава разлика при две еднакви изследвания с едно и също бебе. Пренатестът показа категорично, че бебето е здраво и е момче. За мен, всеки който може да си позволи 500 лв, си заслужава да го направи. Бхс е статистическо изследване, което винаги оставя някакъв риск.

# 598
  • София
И на мен това БХС ми се вижда някакъв въздух под налягане...

Иначе доколкото прочетох, общо взето пренатестът върви 500-2000 лв., в зависимост колко неща искаш да изследваш.

# 599
Аз мисля да си направя пренатест още в 9гс. Защото все още не знам къде ще съм в 12гс за изследването.

Общи условия

Активация на акаунт