Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 64

• 28 331
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
За болката на мен ми разрешиха да слагам свещички Профенит. Деня след операцията беше най-тежък, защото освен болката от операцията и от упойката много яко се схванах. Благодарение на свещичките (слагах си два пъти) успях да се раздвижа. На следващия ден вече бях много по-добре, пак болеше, но беше доста по-поносимо.

За проблема със зърната, нямам опит там, но съм гледала едно клипче със съвети, дано ти помогне: https://youtu.be/cHwu_G595Fw

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 22:57 от bamzi

# 526
За зърната - вземи си Ласинох. Той е без измиване и по принцип е трябвало да го започнеш преди раждане, но и сега не е късно.

# 527
Здравейте, предвид положението в момента закъснявам с първия преглед на установените две чертички.
Днес звъннах на личната и и казах че ми трябва направление за гинеколог не съм навлизала в подробности.
Скокнах набързо до нея взех го, но ме притеснява че не пише че е за установяване на бременност, това има ли значение всъщност или като отида утре при  гинеколожката мога да си обесня за всичко.
Притеснявам се да не ме върнат за направлението.
Второто което ме притеснява че хал хабер си нямам от нищо относно за бременноста.
Постоянно чета и се интересувам ама нищо.
Млада бъдеща мама съм 20 годинки.
Благодаря предварително!

# 528
За зърната - вземи си Ласинох. Той е без измиване и по принцип е трябвало да го започнеш преди раждане, но и сега не е късно.
Ще ми носят такъв крем ,ел.помпа че се измъчих с ръчната и гърдите ми още са камък а изкарах по над 50 мл от гърда. Силиконови зърна и оформители за зърна . Всичко да имам,че до неделя докато ни изпишат не знам какво ще правя. Как да знам ,че зърната ми ще са такива и че за един ден ще ми текне коластра и ще се втвърдят гърдите...

# 529
Здравей. Честито. Щом имаш гинеколог при който ходиш не би трябвало да те върне. Като му обясниш за какво си там най вероятно ще те прегледа без проблем. Аз отидох при моя АГ и веднага ме прегледа.

# 530
  • Варна
Няма да те върне, спокойно. В началото се изисква съвсем стандартно направление за АГ.
При записване за следене на бременността (към 10-12г.с.) вече се изисква друг тип направление - май беше номер 9. На мен личната ми искаше документ за установяване на бременност от АГ-то, за да ми го издаде, но може би не всички го искат.

# 531
Ами всъщност за първи път ще ходя при нея но доста ми я похвалиха.

# 532
  • София
Andjelina123, забременяването става около 14 дни преди да ти дойде (по време на овулация). Не знам къде и какво си чела, ама явно и от училище си бягала...

# 533
  • София
Момичета помагайте,
В 38 г.с съм и след 4 дни ми предстои планово секцио поради медицински причини, от няколко часа изпитвам стягане на корема и много силни движения на бебето. Ставам разхождам се из стаята, пия вода, не минават. Легнах на много лазглавници, опитвам се ту на ляво, ту на дясно и изчетох доста неща, които съвпадат с подготвителни контракции. Обаче не спира да ме стяга корема и бебето много да се движи, водите ли само трябва да следя? Ако не са изтекли да си стоя ли вкъщи?

# 534
Здравейте. Знам че може би темата не е за тук но не намирам къде да задам въпроса си. От 4-5 месеца имам мравучкане на върха на палеца на крака и е на моменти. Усещам го не е загубил чуствителност но запопвам да мисля за множествена склероза. Миналата седмица правих пкк и всичко беше наред. Възможно ли е при такова заболяване да има отклонения в кръвната картина

# 535
Andjelina123, забременяването става около 14 дни преди да ти дойде (по време на овулация). Не знам къде и какво си чела, ама явно и от училище си бягала...
не несъм бягала от училище.. Чела съм из форумите тук че има случай на бременност 1 2 дена преди цикъл. Несъм питала как става забременяването, а само ако случайно е станала бременност този ли цикъл ще оъсъства или другия. Защо само се заяждате НЕРАЗБИРАМ

# 536
  • София
не несъм бягала от училище.. Чела съм из форумите тук че има случай на бременност 1 2 дена преди цикъл. Несъм питала как става забременяването, а само ако случайно е станала бременност този ли цикъл ще оъсъства или другия. Защо само се заяждате НЕРАЗБИРАМ

Няма как да стане бременност 1-2 дни преди цикъл, особено, ако 1-2 днш след секса ти е дошла менструацията!!!

# 537
Защото ти обясниха , че за бременност ти трябва овулация, не цикъл. Може едно на няколко души да се е случило да се падне преди цикъл , но или тази дама има проблеми с овулацията или има цветна бременност, знам ли.

# 538
Аз съм от тези, на които ден-два преди датата на очаквания МЦ им се е случило да забременеят. Обаче от този момент с цикълът ми си почиваме един от друг 😁

# 539
  • София
По-скоро късна овулация и се съмнявам, че е дошъл цикъл тогава.

Лусисита, ако не си била забременяла, цикълът ти е щял да дойде 2 седмици закъснение

Общи условия

Активация на акаунт