Лидл 138 - Великденско извънредна...

• 110 424
  • 1 943
  •   1
Отговори
# 1 830
  • Пловдив
Лошото на пастета е, че се окислява Simple Smile или както се нарича...сменя си цвета, въпреки, че е със затворен капак.

# 1 831
  • София
Имам всички продукти за десерта на Леми, без ягоди. ММ ходи.сутринта.рано да пазарува и не е имало. Angry
Дайте идея как да сготвя св. контрафиле и шницели за да не ми става сухи и жилави.

# 1 832
  • Майничка
Контрафилето - на пържолки или по-малки парчета в гювеч или йенска тенджера, с топено сирене и гъбен бульон или готварска сметана, ред мръвка, ред сирене.
Шницелите се начукват на тънко, правят се няколко нареза по повърхността, овалват се в панировка с яйце (може и с добавка твърдо сирене) и се пекат на сух, горещ тиган. След това се оставят да починат 5 мин.под капак, но в затоплен съд.

# 1 833
  • софия
Само минавам да споделя, че спагети с аспержи, маскарпоне и скариди е чудесна комбинация.
Скрит текст:
Това е порцията "много за душманите" и за това е в това съдче.
Утре ще ходя за още аспержи за шунката.

# 1 834
  • Стара Загора
Сякаш сме се наговаряли с Леми. Simple Smile

И аз преди малко си направих подобно кремче. Не ми се купуваше 1 кг от изварата, с която го приготвих миналия месец, затова със заквасена сметана и кисело мляко. Подсладих с кленов сироп и за аромат малко ванилия. Между редовете на ситно нарязани фурми и орехи, ягодки и боровинки. Но какви сте хиени.... нямаше грам ягоди да дозаредя. И явно хубавите домати са свършили, защото изкараните бяха руйни и твърди.

За утеха на липсващите ягоди, се прибрах с мечтаната зелена орхидея. Как ги видях, останали 6-7 много хубави в няколко цвята и хич не мислих. 14 лв е.

Пуснали са 2 нови свежи нарязани салати в пакет или поне аз сега ги видях. Стоят във витрината с шунки, кренвирши и Скира. Едната е Трикольор с айсберг за 2,49 лв, другата е Италиана (150 гр мисля за 1,99 лв - къдрава зелена и лилава салата, спанак).

Грабнах пакет броколи, 2 пакета бадеми пак, че от 3 кашона вчера - днес само един и почти разграбен. Два домата успях да избера узрели, краставица (за пръв път купувам от Лидл и не очаквах да е толкова хрупкава и ароматна - бяха български за 2,99 кг).
Купих и едно вето Fairy с балсам, а и 2 разтвора за подхранване на китките. Дано да са хубави и не си ги изхабя.

Спрях се на щанда с млечни десерти с плодове и йогурти, ами всичко със захар и нишесте пфууу. Миналата седмица стоеше само етикет, но днес беше заредено - мляко с ориз 200 гр за 0,99. Натурално, с канела и с вишни. Но пак с добавки!

# 1 835
Месни колбаси /луканка, шпек, шунка, до скоро и пуешко филе/ без нитрит купувам Клийн лейбъл или детските продукти кренвирши, но като цяло по изключение.  Както и на Ферматъ суджук от Фантастико.
И точно нитритът ме отказа от пастетите. Иначе можеше и да се хареса на мъжете вкъщи, мен ме е догнусява от пастет.

# 1 836
Ивче, много хубава орхидея! Heart Eyes

# 1 837
Заслужава ли си парите ел.косачката за трева ? Моля споделете мнения .

# 1 838
Заекът от Лидл, полят с бира и печен в гювеч стана много добре- и коричка хвана, и месото стана крехко. Пекох го по традиция повечко време (около 2 часа), но пък стана чуден.

Ягоди като не намерих в Лидл, взех от Ф., по-скъпи идват, ама са хубави.
Скрит текст:

# 1 839
  • София
Имам всички продукти за десерта на Леми, без ягоди. ММ ходи.сутринта.рано да пазарува и не е имало. Angry
Дайте идея как да сготвя св. контрафиле и шницели за да не ми става сухи и жилави.
Давам за контрафиле, само по тази рецепта го правя, защото е сухо месо, давам и виенски шницели, избирай -
Рулада от свинско контрафиле с хрупкава билкова коричка в английски стил -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/03/blog-post_8.html
Класически виенски шницел -
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_880.html

# 1 840
Най-успешната рецепта за контрафилето: https://gotvi.lidl.bg/Recipes/Milf-oj-ot-svinsko-kontrafile-v-bekon Всички го обичат!

# 1 841
Дали зареждат постояно от промоционалните стоки, днес следобед нямаше от бадемите, да се надявам ли за утре сутрин.

# 1 842
  • София
Само минавам да споделя, че спагети с аспержи, маскарпоне и скариди е чудесна комбинация.
Скрит текст:
Това е порцията "много за душманите" и за това е в това съдче.
Утре ще ходя за още аспержи за шунката.
Много апетитно изглеждат.

# 1 843
Нещо не останах доволна от свежия спанак ... купих 3 кутии и от всяка изхвърлих 2/3. Отвън изглежда добре, от вътре вкиснал.

# 1 844
Аз ходих още в 7:30 да пазарувам. Всичко беше наредено, освен ягодите. Но попитах едно от момичетата и след има-няма 15 минути изкара от склада. Заредих 4 кутийки, че детето ги яде като бонбонки. Но бяха доста едри - в кутийка по 5-6 ягоди максимум. В неделя сутрин пак ще отида да заредя. При нас на плод-зеленчука докато бяха 4 лв.за килограм, изведнъж скочиха на 7.80.

Общи условия

Активация на акаунт