Да преправим старите мебели с любов - тема 36

• 74 915
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
Маслото се втрива с кръгови движения с парцал или четка.Не се маже като лак солидно количество и да чакаш да попие.При мен попива веднага.

# 511
  • Разпиляна във въображението
И аз за първи път правя. Може да зависи от дървото, от това, колко е изшкурено и колко ще поеме. 24 часа след първото нанасяне направих второ, а може би не трябваше, защото сега погледнах, че на места стои мазно, но втвърдено, а аз не минах с кърпа след време, за да обера излишното. Сега ще се чудя какво да направя. Явно един път е било достатъчно.
 То не трябва да стои лъскаво като лак.

# 512
QueenL, на Фейсбук от страницата на Amellye от преди един ден ми изскочиха мебели от стари крачни машини. Особено ме впечатли една маса, на която краката са от 2 шевни машини, но поставени не надълго на масата, а напряко, по ширината на масата.
Пробвай да ги намериш, аз не мога да се справя с линковете от фейса.

# 513
Тези ли?

# 514
Така не се ли губи обаче много от мястото за сядане? Между така поставените "крака" на масата може да седне само 1 човек, а се губят още 2 места на страна. Ако се направи по-дълъг плот,за да седнат повече от двама пък има опасност да провисне в средата.
С декоративна цел е много идейно, но при по-голямо семейство и при гости става сложно.

Виж за бюро, тоалетка, работна маса е супер.

# 515
Благодаря! Може да се направи наистина голяма маса с така разположени крака, при това стабилна! Плотът не пречи да е по-широк от този на снимките за да не хаби място за сядане. Само място да има за такъв разкош Simple Smile

# 516
Да, втората снимка я видях и ми хареса с дървения плот.
Зори, по принцип си права, но така сложени машините позволяват по-широк плот, отколкото ако са по дължина. Та трябва да се помисли и прецени.
Маса за 8-10-12 човека се съмнявам, че ще се получи. Ако се сложи подпора от квадратен винкел на Х примерно, ще подсили плота. Само не мога да се сетя как ще се закрепи този винкел за краката/машините. Но пък сръчен мъж може и да се сети, знам ли.
Много индъстриал ще стане с повече железа и винкели, но аз харесвам този стил.

# 517
Да, аз разсъдавам от позицията на средностатистическа кухня в апартамент или кухньохол. Дали би могла да се смести с тези габарити. Ако мястото не е проблем, то може да се направи много удобна, красива и практична  маса с един достатъчно широк и дълъг плот.
Имам и аз една такава красавица на село, но само я кътам и пазя, защото няма как да и измисля приложение в този апартамент . Ще е за някой сладващ Grinning.

# 518
  • В един копнеж!
След изщкурване

След маслото

Това е при мен резултата. Не е идеално зле. Радвам се, че отървавам от лака. Утре продължавам.

# 519
Според мен не е премахнат стария лак и затова маслото не може да попие във фурнира.

# 520
  • В един копнеж!
А така омаслени мабелите, с какво ги почиствате после!? Пронто, препарат с восък, нещо друго!?

# 521
Мокра кърпа.Може и с препарат за прозорци(аз използвам за автомобилни чистачки).

# 522
Здравейте. Тази "тоалетка"(има си и две чекмеджета) искам да я направя бяла, тип Икеа.

Ако не се лъжа, покритието е шеллак, защото като тръгнах да я чистя с обезмаслител  взе да пада покритието.

Идеята ми е да го изпръскам с бял спрей/тези, които продават в Лидл/. Според вас трябва ли да махна шеллака, или само да зашкуря леко, за да махна неравностите и после пръскам.

# 523
Здравейте, имам две пана за снимки    
И

какво бих могла да направя от тях?

# 524
Освн да си ги използвате ли?

Общи условия

Активация на акаунт