Сериали и филми - sci-fi, fantasy, mystery, supernatural/тема XII

• 18 113
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Девс - коментирахме го доста, когато излезе Simple Smile Хареса ми.

# 571
Девс - коментирахме го доста, когато излезе Simple Smile Хареса ми.
Помня, но не четох нищо, за да не се спойлвам.
Ще изкоментирам като го приключа и прочета и вашите коментари назад.

# 572
  • Бургас
Здравейте, Гоблин дали е интересн, върви рекламата му и се чудя да го почвам ли?

# 573
На мен ми харесва. По Бтв лейди са след средата, така че малко трудно ще се вникне в сюжета.

П.п. С голямо закъснение написах ревю на My holo love, ето го, ако някой се чуди дали да гледа сериала: https://scifi.bg/statii/lyubov-ili-ilyuziya/
Тези дни мисля най-после да наваксам с Ъплоуд Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 юни 2020, 20:22 от pppqqq

# 574
  • Варна
Здравейте, искам да попитам Ashes of love само YouTube ли може да се гледа? Субтитрите препускат там много здраво и понякога изпускам текста. И друго за сериала, предполагам, че си остава така леко детски? След Moon lovers всичко ми бледнее...

# 575
  • България
Здравейте, искам да попитам Ashes of love само YouTube ли може да се гледа? Субтитрите препускат там много здраво и понякога изпускам текста. И друго за сериала, предполагам, че си остава така леко детски? След Moon lovers всичко ми бледнее...
Аз го теглих от руски торент, има го и в руска платформа за онлайн гледане. Дъщеря ми вчера го започна и гледа само с английски субтитри. Ако искаш ще я питам откъде го е изтеглила.
Като отбележа, че според мен всички фентъзита са леко детски, даже Игра на тронове, Ashes of love става по-драматичен с развитието на действието.
Но аз харесвам такива сериали. Без политика, пропаганди разни, цветни и безцветни.
Търся истории за борбата между Доброто и Злото, митологии. След това нареждам историческите с фантастичен елемент, като Лунни любовници. След като ще гледам любовни истории, мъжът трябва да е съвършен, като Феникс. Четвъртият принц допусна много грешки, за да ми е любимец. Grinning

# 576
  • Разпиляна във въображението
Много ни харесва Гоблин и всички го гледаме. Има и хумор, има и драма, интересна ми е историята.

# 577
Изгледах Devs. Не бях чела вашите коментари, но от самото начало ме преследваше мисълта, че създават нещо подобно. На моменти дори мислех за The Matrix и в някакъв вид имат нещо общо.
Обаче довеждането на нещата докрай куца и ми остави едно смешно-горчиво усещане накрая - егоистичния, богат и невярващ глупак беше награден, а кадърната му работничка ще пази инсталацията да работи и да му осигурява на него рая. Толкова труд, толкова жертви само за кефа на един, който дори не може да го оцени като хората.

# 578

Обаче довеждането на нещата докрай куца ...

Определено.

А и това предсказване на бъдещето от машината, при положение че уж има мултивселена, е супер контраинтуитивно, защото машината предрича точно 1 определено бъдеще.

Контраинтуитивно е и това, че всички правеха точно онова, което е предречено, че ще направят. В историята за Едип, той се опитва да избегне онова, което му предсказва оракула в Делфи. Това е много по-реалистично представяне на човешката природа.

# 579
Кейти също не е съвсем редовна (щом участва в този план), така че не й съчувствам Simple Smile
Все още мисля, че тя е най-отговорна за смъртта на Линдън, а не "съдбата".

# 580
Е, това е едно възможна вселена, където всички правят това, което е предсказано Simple Smile Сигурно има и други. Тук, където правят всичко, свършват така Simple Smile  Ние не виждаме всички вселени.

# 581
Не всички правят каквото е предсказано. Лили хвърли пистолета, а Стюарт също промени поведението си.

# 582
  • Варна

След това нареждам историческите с фантастичен елемент, като Лунни любовници. След като ще гледам любовни истории, мъжът трябва да е съвършен, като Феникс. Четвъртият принц допусна много грешки, за да ми е любимец. Grinning
Аз обожавам исторически, с любов и интрига ако има и фантастичен елемент още по-добре.
Не мога да свикна с инфантилната девойка в Ashes of love, не че Хе Су ми понесе повече, явно са им такива представите за жените на Изток.
Колкото до Четвъртият, там и двамата са за бой..

# 583
Е, това е едно възможна вселена, където всички правят това, което е предсказано Simple Smile Сигурно има и други. Тук, където правят всичко, свършват така Simple Smile  Ние не виждаме всички вселени.

Машина, която е базирана на формализма за мултивселена, не може да изклюе предсказание само за 1 вселена. Тя би трябвало да предскаже всичко възможно, а не да генерира само един изход.

Това е основно противоречие в сериала.

Иначе съм съгласна, че Стюард направи онова, което той самият смяташе за правилно.

# 584
  • Бургас
Diavolo, напълно споделям резюмето ти за втори сезон на Altered carbon. Много слаб, изсмукан от пръстите. Първи сезон беше жесток, но втори.....даже и бледо копие не стана.

Общи условия

Активация на акаунт