Азооспермия

• 21 421
  • 214
  •   1
Отговори
# 195
Много ви благодаря !
Криси знам, че замразяване не е никак добър вариант и за това търся тук, като в Турция - едновременно Тесе и пункция, ако намерят сперматозоиди.
Колко ви излезе като цена всичко там, ако не е проблем да споделите ако не на лично и стояхте ли там 2 седмици за стимулация?
Инхибин б от 10- 357 ни е 73.5.
😊😊😊

При този резултат би трябвало да се намери резултат, проверете и хормоните ако и там няма проблем действайте.
При първата стимулация бяхме 20 дни в Истанбул , при Башар не откри материал.
Сега при втората стимулация в друга болница, пътувахме като само деня преди пункцията останахме и на деня след операцията и пункцията се прибрахме с колата.

# 196
Ние в Турция не сме стояли по време на цялата стимулация. Отидох на втори ден за започване на стимулацията и после ме викнаха на 7-8 ден и стоях там до 11-ти ден, когато беше пункцията. Като сума преди една година цените горе долу бяха следните: 1 350 евро ТЕСА, 600 евро замразяване на сперматозоидите, които останаха след като от тях ползваха за ICSI, моята пункция и стимулация при Тургут
 2 350 евро, лекарства 800 евро, нощувки около 5 броя х 100 евро = 500 евро
Аз имах и хистероскопия преди трансфер
1 360 евро
Имайте предвид, че цените се покачиха- давам пример с хистероскопията- разбрах, че сега е 2 100 евро.
Предварителните изследвания не ги включвам в тези калкулации.

# 197
Здравейте!
Май намерихме клиника в София, където да не замразяват и да се действа успоредно. Пращат ни при др. Кацаров по принцип. Сега искам съвет, къде да направим биопсия на ММ. Кой , къде, колко време е възстановяването?
Всичко ще ни е от полза. Може на лично. Предварително благодаря 💋

# 198
Здравейте!
Май намерихме клиника в София, където да не замразяват и да се действа успоредно. Пращат ни при др. Кацаров по принцип. Сега искам съвет, къде да направим биопсия на ММ. Кой , къде, колко време е възстановяването?
Всичко ще ни е от полза. Може на лично. Предварително благодаря 💋

Не трябва ли те да се занимават с цялата организация? Не знам как е в България за това питам. Би трябвало лекарите да си водят комуникацията по- между си и да направят целия план. Пример в 09:00 влиза на операция, а пункцията да е планирана няколко часа след това, за да може ембриолозите през това време да търсят материал и ако се налага да промиват няколко пъти.

# 199
На моя мъж му правиха два пъти TESE. Първия път, за да се установи каква е азооспермията - обструктивна или необструктивна.
Първият път беше при д-р Казацаров. Прекрасен лекар и най-вече човек. Много ни помогна и впоследствие. При него не намерихме сперматозоиди.
Втората биопсия беше при д-р Мирчов, от инвитро клиника София. Там правихме и процедурата. Извадиха и замръзихме сперматозоиди. От тях имаме живо и здраво детенце.
Желая ви успех!

# 200
Здравейте!
Да успоредно би трябвало да е, др. Владимиров ще работи с др. Кацаров. Другата седмица ще го уточним и най-вече искам да се видим с др.Кацаров за да даде повече информация и ММ да е по спокоен. При вас как мина ТЕСЕ-то? Много ли го болеше, колко време се възстановяваше и всичко което се сещате ще ни е от полза...? Също ще кандидатстваме по фонда и първо ще трябва биопсия задължително с тази диагноза искат за да се види сператогенезата. И ако там намерят ще замразим, което не ми се иска, но ще го обсъдя с др.Владимиров. Ако намрят и замразим и после последва ТЕСЕ мисля, че ще имаме по голям шанс. Поне се надявам Simple Smile

# 201
И при нас процедурата беше в инвитро клиника София. По-добре да намерите материал и да го замръзите, за да не се налага да режат мъжа ви втори път.
Относно TECE, със сигурност не е приятено, но не мисля, че е нещо страшно. Мъжете обаче преживявам нещата доста по-зле.
Моят мъж и след двете процедури си беше взел болничен по 30 дни. След процедурата има болки, нормално е. Седмица след това най-много леки придърпвания се усещат.
Не се притеснявайте, в сравнение с това, през което преминават жените, не е толкова страшно.
Д-р Мирчов не работи ли вече в клиниката. Попринцип и той прави TECE.
Желая ви успех от сърце!!!

# 202
Много благодаря! Да, много зле приемат нещата за съжаление е така Sad др.Владимиров ни изпрати при др.Кацаров директно, но ако се видим другата седмица ще питам за др.Мирчов. Аз мислех още тогава да го питам нямат ли си уролог-андролог те, но той каза направо ТЕСЕ при др.Кацаров най-добрият... Като мога ще питам и за фонда и за др.Мирчов. Ние сме с необструктивна азоспермия Sad

# 203
Здравейте!
Да успоредно би трябвало да е, др. Владимиров ще работи с др. Кацаров. Другата седмица
 ще го уточним и най-вече искам да се видим с др.Кацаров за да даде повече информация и ММ да е по спокоен. При вас как мина ТЕСЕ-то? Много ли го болеше, колко време се възстановяваше и всичко което се сещате ще ни е от полза...? Също ще кандидатстваме по фонда и първо ще трябва биопсия задължително с тази диагноза искат за да се види сператогенезата. И ако там намерят ще замразим, което не ми се иска, но ще го обсъдя с др.Владимиров. Ако намрят и замразим и после последва ТЕСЕ мисля, че ще имаме по голям шанс. Поне се надявам Simple Smile

При първото микро ТЕСЕ казва, че повече го е боляло след операцията, помня че се прибрахме в хотела и даже сменихме полета ни за след 4 дни и останахме в Турция. При втората операция 2 часа след процедурата се качихме на колата и се прибрахме в България.

След като са ви казали вече необструктивна азооспермия искайте терапия преди манипулация, 3 месеца колкото е една сперматогенеза.

Тестисите са тъкан, която не се възстановява и не може да се правя операции постоянно.

# 204
Бих дала като по- горния съвет.
При необструктивнна азооспермия поискайте добавки или хормони, ако последните не са в оптимални нива.
Мястото, където се прави ТЕСЕ остава необратимо.
И още един съвет- ако има възможност правете свежа инвитро процедура - когато вземат материал от вас тогава да вземат от мъжа ви и да оплождат. При нас това беше ключът да имаме бебе. Преди това ползвахме замразен, но не се получи и когато отидохме в Турция ни обясниха, че сперматозоидите попринцип са с висока преживяемост след размразяване, но пак това оказва влияние. Те видяха само това като проблем.

# 205
Според вас възможно ли е необструктивната азоспермия да се дължи на имунологичен проблем? Просто се чудех, защото наред с хормонални и генетични изследвания, само имунологични не сме пускали .. Ако някой има представа или е правил вече такива моля да ми пише може и на лично.

# 206
Според вас възможно ли е необструктивната азоспермия да се дължи на имунологичен проблем? Просто се чудех, защото наред с хормонални и генетични изследвания, само имунологични не сме пускали .. Ако някой има представа или е правил вече такива моля да ми пише може и на лично.

Може да е наследствено. Правили ли сте изследване за муковизцидоза? При моя мъж беше така.

# 207

Може да е наследствено. Правили ли сте изследване за муковизцидоза? При моя мъж беше така.

там е работата че какво ли не не сме правили генетични хормонални и пак отговорът е неясен, по непотвърдени данни случайно ка профилактичен преглед изразиха съмнения за хашимото и аз сега се чудя като е автоимунно заболяване дали това може да е причина и би било коригируемо .. защото ако се лекува едното, другото може да се оправи предполагам знам ли..не мога просто да намеря специалист или някой сблъскал се да ми отговори на този въпрос, защото жени с Хашимото забременяват, а когато проблема е при мъжа не би ли следвало да бъде поправено?

# 208

там е работата че какво ли не не сме правили генетични хормонални и пак отговорът е неясен, по непотвърдени данни случайно ка профилактичен преглед изразиха съмнения за хашимото и аз сега се чудя като е автоимунно заболяване дали това може да е причина и би било коригируемо .. защото ако се лекува едното, другото може да се оправи предполагам знам ли..не мога просто да намеря специалист или някой сблъскал се да ми отговори на този въпрос, защото жени с Хашимото забременяват, а когато проблема е при мъжа не би ли следвало да бъде поправено?

Дори и при нормален кариотип има вероятност да е генетична причината- в сперматогенезата има над 250 гена и ако един от тях “счупен” няма сперматогенеза. За това се прави подробен анализ при спермограма на всяка клетка в еякулата и една клетка да има на ниво Sb има early maturation нещо спира клетката да съзрее на следващо ниво и т.н.
Както има и late maturation,  но трябва да се изследват. В България няма такива анализи, има в Турция и в Испания.

# 209
Здравейте, след направена СГ диагнозата ми беше Азооспермия с две забележки ?(1.Обем под 2мл. 2.Наличие на бактерии).

След консултация с уролог първите му думи бяха, че няма да имам дете по естествен път и предложи биопсия.
Попитах го дали това е единствения начин само, защото все пак има наличие  на бактерии и знам ли какво точно се случва с мен. След моите въпроси ми каза да направя още една СГ с микробиологично изследване (още чакам резултати) и кръвни изследвания.

FT4 (free t4) 0.960 ng/dl. 0.730 - 1.700
Tsh 1.834 ulU/ml 0.270 - 4.940
LH 5.50mlU/ml 1.7 - 8.6mlU/ml
FSH 7.64mlU/ml 1.5-12.0mlU/ml
Testosterone 6.07ng/ml 2.50-8.36
Cortisol  17.40ug/dl 6.20-19-40
Prolactin 30.62ng/ml 3.00-15.20
Inhibin още не е готов.

Въпросът ми е ако се потвърди Азооспермия и на втория тест СГ какво да направя след това, моля за насоки има ли в България изобщо уролог-андролог който да ми помогне, защото хормоните си ги пуснах аз след търсене на информация по форуми и по моя преценка изглеждат в норма освен Пролактин. Как може да се потвърди дали е обструктивна или необструктивна азооспермия? Ще съм БЛАГОДАРЕН на всеки който сподели мнение наистина незнам какво да направя.

Общи условия

Активация на акаунт