COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 094
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 860

Дяволе, Ковид 19 е между 10 и 50 пъти по-смъртноносен от грипа, много лесно се смята по онзи сайт. Засега смъртността е 68 хил на 1.27 млн заразени, лесно се смята, 5.5 %!!! При грипа е 0.1%!!!

Е  не ви ли писна всеки ден едно и също да пишете? Не са такива процентите смъртност, защото има твърде много недоказани и нетествани случаи.

# 1 861

Дяволе, Ковид 19 е между 10 и 50 пъти по-смъртноносен от грипа, много лесно се смята по онзи сайт. Засега смъртността е 68 хил на 1.27 млн заразени, лесно се смята, 5.5 %!!! При грипа е 0.1%!!!

Е  не ви ли писна всеки ден едно и също да пишете? Не са такива процентите смъртност, защото има твърде много недоказани и нетествани случаи.

А пък при грипа, нали, всичко е доказано

# 1 862
  • В тъмната гора.
Сериалът "Ковид 19" тряска всеки турски /индийски сапунен у земята.
Днес разбрах от телевизора, че UK установили множество тестове, че са им доставени заразени. GrinFrowning
Отказвам се вече да мисля и се пускам по течението.

Open MouthAnguished Ужас...

# 1 863
Това, което казвате е безпредметно. За всяко едно заболяване се изчислява смъртност спрямо доказани случай. Това е математика. Разни фрази, че много повече хора са заболели не важат.

# 1 864
  • София
ColorIndex,
Аз не ти говоря за официалните данни, то ако трябва да сме съвсем официални да кажем, че е 21% в момента от приключилите случаи, защото така се смята официално. Wink
СЗО бяха дали базисна ставка 1% за този вирус, а те рядко се лъжат.
Даже ако трябва да сме съвсем честни в момента излиза, че е под 1% защото починалите може да ги умножиш х 2/3 с тези по домовете по цял свят (даже е завишено според мен, но хайде). Обаче това като го разделиш с общия брой болни (умножи официалните случаи х 40 или смъртните случаи х 600/800) и се получава доста под 1%

# 1 865
Калинка, усложненията след ковид се борят с антибиотик.

В едно от интервютата, които тук четох, с май българка живееща в Италия, тя каза, че се тестват само тия, дето стигат до болница. Та какъв процент смъртност изчисляваме база на сегашните данни?

# 1 866
Ти виждал ли си примерно какво е в Сирия? По стечение на обстоятелствата на едно старо работно място бях попаднал в Сирия в началото на войната, за да се закриват няколко завода, че все пак бизнеса независимо от всичко си иска точни данни, бях в Джибути, както и на още 1-2 кофти места. Е там живота не струва нищо по тия места. Та не е по различно и на другите места. Вече не съм в тази фирма, но няма да забравя нещата. Надявам се разбираш какво казвам - неизбежност е думата. И да не ти харесва, това е положението. С карантина ще изгубим някаква бройка хора. Без карантина - почти същия брой, само че по бързо. Просто с карантина ще има много косвени жертви на други заболявания, докато всички са концентрирани в борба с коронавирус. В армията не си ли бил наборник? Там нали точно това ни учиха, не е важен индивида, а целта.
Щото 45 години опознавахме светлия комунизъм и мизериятя, а великия запад не ги знае, та затова и вируса няма да ни уплаши толкова.

Не знам какво си опознавал 45г, аз нямам спомени от онова време.
Знам само, че за да си добър лекар, отделно от медицинската статистика, не бива да отнемаш надеждата и вярата на хората, независимо, че при теб вече отдавна ги няма.
Теб те разбрахме, че нямаш против вирусът да ти понамали родата, позволи други да не могат така лесно да си прежалят своята.

# 1 867
  • БГ
Night_ShadowMOM, надявай се, че света с невиждана мощ ще се оправи. Но няма да е. Икономика в рецесия, не дай боже депресия и трябват години.  Ако се абстрахираме от медицинската част  на вируса  и паниката, която се вся по света, вуруса е само оправданието за развиващата се икономическа криза в световен мащаб.
Рецесията от 2008 и трябваха 4-5 години да влезе във форма, а беше само финансова криза.
Депресията 21 година са и били необходими близо 10 години за възстановяване.
И повечето кризи са завърпвали със световни войни.  В днешно време конвенционална война от вида - Първа Втора няма да видим поради технологиите. Но излизането ще коства много, на всички.

# 1 868
  • Bulgaria
Kalinka, при нас видяха, че мантрата с парацетамол само не върви и затова изписват и антибиотици. Друг е въпросът колко е успешно лечението у дома по този начин.

# 1 869
От статията във фактор за американците става ясно колко неприложима е идеята за болница, чиста от ковид. Понеже се беше завъртяло и тук...

# 1 870
Ама ти наистина мислиш, че ще живееш с орлите? Това е егоистично и много тъпо. Всяко едно решение ще даде жертви, само че едните ще са бързо и накуп, а другото бавно, мъчително и неясно. Плюс това колкото и да се напънем, няма да имаме повече от 25 хиляди загинали от ковид.
С каква лекота жертваш 25 хил. човека., за да не фалират няколко кафенета. Много смело.
Няколко кафенета ли!? И професии мноооооооооого далеко от кафенета не работят. Примерно зъботехници, защото зъболекарите приемат само по спешност и в момента няма поръчки за корони и протези.
Това, че не работят не значи, че няма да заработят /между фалит и спиране за определено време има разлика/. А и не вярвам да са в безпаричие, точно тези професии.

# 1 871
Вчера пак го каза лекар по телевизията - че е по-смъртоносен 20 до 50 пъти от грипа.

Антибиотици се изписват при вирусна пневмония, не заради вируса, а защото на 4-5 ден от вирусната пневмония се развива и бактериална.

# 1 872
  • При семейството си
Не знам как пазим здравната система, но така паникьосаха и лекарите, че същите тези, които ги пазим да не ги натоварим отказват да работят със заразени...лекарите в Белоградчик (мисля).
Не тестваме нито контактни, нито тези със симптоми, пием парацетамоли вкъщи, от друго нищо не боледуваме и даже не смеем да си помислим, че може да ни има нещо друго, за да не натоварим тези здравни системи.
20 починали от 08.03 от Ковид, други починали в болниците от други заболявания няма.

# 1 873
Ама ти наистина мислиш, че ще живееш с орлите? Това е егоистично и много тъпо. Всяко едно решение ще даде жертви, само че едните ще са бързо и накуп, а другото бавно, мъчително и неясно. Плюс това колкото и да се напънем, няма да имаме повече от 25 хиляди загинали от ковид.
С каква лекота жертваш 25 хил. човека., за да не фалират няколко кафенета. Много смело.
Няколко кафенета ли!? И професии мноооооооооого далеко от кафенета не работят. Примерно зъботехници, защото зъболекарите приемат само по спешност и в момента няма поръчки за корони и протези.
Сигурна съм че след ИП и кафе ще пием и корони ще си правим,но сега  не е  най-подходящия момент.
 След това пак ще имат работа.
Важно  е сега да се опазим живи и здрави!

# 1 874
Ти виждал ли си примерно какво е в Сирия? По стечение на обстоятелствата на едно старо работно място бях попаднал в Сирия в началото на войната, за да се закриват няколко завода, че все пак бизнеса независимо от всичко си иска точни данни, бях в Джибути, както и на още 1-2 кофти места. Е там живота не струва нищо по тия места. Та не е по различно и на другите места. Вече не съм в тази фирма, но няма да забравя нещата. Надявам се разбираш какво казвам - неизбежност е думата.

Айде бе неизбежност... и да сме се сравнявали с Джибути. И да сме приемели, че животът не струва нищо. Да плача или да се смея на такива разсъждения, не знам.
Ми като не ти се живее, какво ти пука дали ще се мре от вирус или от глад?

Общи условия

Активация на акаунт