COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 859
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 920
  • Варна
Д-р Стойчо Кацаров опроверга твърдение на Бойко Борисов в числа.
https://www.google.com/amp/s/www.actualno.com/amp/lekar-oproverg … news_1449626.html

# 1 921
И на мен ми допада Мангъров като специалист. ...Имам друго питане какви са тия военни обучения в интернет в Германия са снимали стотици американски войници? Много ме съмнява само вируса да ни е проблема...

# 1 922
  • София
Марчева, какво да направя, за да послушам този велик капацитет, бихте ли споделила? Какви са неговите съвети и препоръки?
Аз отдавна.се мъча да го чета и слушам, белким прихвана нещо от този голям мозък, ама ей богу, така и не разбрах как той предлага да се справим с проблема, освен кротко да изчакаме да умрем.

# 1 923
  • на 4-ия етаж до асансьора
Рапорт от n- ската столична болница: Дали социалната дистанция, БЦЖ- то или благосклонната Фортуна ни дадоха време да реорганизираме инфекциозни отделения.Нали не си представяте, че щом има министерска депеша просто ще щракнем с пръсти и утре отделението е готово!? Задайте си въпроса, защо чак днес НОЩ рече да се тестват всички пневмонии, а не само двустранните?
Легла и оборудване вече има. Дано да има и достатъчно персонал за да можем да ви бъдем максимално полезни!
Голяма част от алгоритмите са твърде общи и се налага да ги прекроявме в движение! ЛЛ ви лекари ви " лекуват" по телефона, защото ако и те се заразят кой ще Ви лекува изобщо тогава? В болница сте само ако сте средно тежки към тежки. А до тогава? 
Моля, не обвинявайте напускащите мед. лица. Голяма част от тях са по- рискови, като възраст и заболявания от вас. Не искайте някой да умре заради вас, защото няма взети адекватни мерки от държавата. Искайте държавата да защити и нас и вас - и то не само на хартия или на думи!
P.S. Ура, от утре ще съм със защитно облекло и ще съм безопасна и за вас и за семейството ми / родител далеч над 65+ в едно домакинство с мен, малко дете и съпруг/!

# 1 924
Някой по-напред зачекна темата - след като се знае колко би бил броят на умрелите, ако няма превантивни мерки и се гони стаден имунитет, то някой сметнал ли е колко ще броя на умрелите при взетите мерки? Да не се окаже, че пак ще е същия в крайна сметка, ама за една година вместо за 2 месеца.
То я ясно, че ще същия броя на умрелите. Общо взето който закачат на респиратор си е пътник при нас. Дали ще пиеш парацетамол вкъщи или в болница е едно и също. Дори в болница имаш по-голям шанс да хванеш някое заболяване, ако си болен просто от някой грип.

Е, не е само при нас...но и да не забравяме, че по-устойчивите организми могат и да оцелеят след респиратора.

# 1 925
Цитат
А как се диагностицират вирусна пневмония или усложнения?
По телефона разбира се!Точно затова много хора си отидоха от този свят.Как се извъртат винаги нещата според на кой,как му изнася.Преди масово се възмущаваха медици,че им звънят за консултации по телефона.Крещяха,хвърляха слушалката.Сега не позволяват човек да припари до тях.И от най-високо ниво учени и генерали повтарят по тв,че трябва да се консултираме с ЛЛ по телефона.

# 1 926
  • Другата България
Merri_An, жената е с перитонит, но е лекувана за ковид? Това променя ли леталния изход от ситуацията? Не е приета в болница, при положение, че във Враца не е имало нито 1 пациент с доказан коронавирус. Тя не е ли косвена жертва на коронавируса? Жените от Благоевград са прекия пример как не са настанени навреме, защото им е отказано настяване без положителен тест? В София има много хора, които се приемат в много тежко състояние и директно се интубират. Не знам дали са лекувани вкъщи преди това. Не искам да очерням никой. За мен лично е притеснително при все още празни болници да се отказва настаняване.
Пишеш неща, от които нямаш никаква представа. Търсиш компромати, интервюта на пострадали, негативни новини и непроверени слухове, напълно умишлено, сливаш тук и сега с чужбина и вчера и интерпретираш всичко през собствената си призма на страх и паника, представяйки микса за реалност. Не е. Не всичко имам предвид. И ако пиша това то е не защото защитавам някого или нещо, а защото не се прави така. Не е коректно. И не е редно.
Няма да те питам лично ли видя празните болници, защото и за слепец е ясно, че не си. Но се "разходи " малко извън тази тема, в съседни такива пишат жени от първа линия, медицински сестри именно в отделения с болни с коронавирус. Реални жени с реални пациенти, някои от които вече и тествани. Тях питай за "празните" болници. Не "Блиц " и на стрина третата братовчедка, която го е чула на опашката за пенсии.

# 1 927
Хареса ми това, което каза Доц. Мангъров по БТВ новините .
Дано не успеят да го смачкат и да пострада от това, че се осмелява да говори срещу властта.

Колегата, Доц. Мангъров, е един, може би единственият, абсолютен инфекционист в България. Останал.
Абсолютен специалист и инфекционист. От световна класа.
За съжаление, нещата които често казва (говори), са толкова "тъмна Индия" за останалата медицинска русоидно-образована популация инфекционисти в Бг, че Доц. Мангъров често е обект на нападки и разни, абсолютно идиотски коментари. Същото важи и за редица пациенти негови в Бг, свикнали със "сокчетата и киселите". Които НИКОГА не са в състояние да разберат Доц. Мангъров. И нещата, за които им говори.

Ако имаше повече ВИСОКО квалифицирани колеги като Доц. Мангъров ( защо още не е Професор?), Инфекциозните болести в Бг щяха наистина да са на световно ниво.

Инфекциозните болести са основата на Педиатрията. Универсално.
Слабото познаване на инфекциозните болести е причината, България, днес, да има много, много слаба ОБЩА Педиатрия ( амбулаторна Педиатрия).
Вече, само като чета, или чувам за "зъбки" даващи "температура", или попари на 6м възраст... ми става лошо.

Моите искрени уважения към него.
БРАВО!  Най-сетне някой да пише адекватно! Няма и да го съкратя написаното, за да се чете!  Дано да се прочете от всички по няколко пъти. Доц. Мангъров е изключителен капацитет в областта на инфекциозните заболявания, много деца дължат живота си на него! За съжаление той говори академично в повечето случаи и е трудно разбираем, не говори просташки , ясно е кой визирам,  което пък страшно се харесва на масите. Доц. Мангъров е дълбоко уважават от своите колеги. Неговото мнение трябва да се подкрепи, защото не ни чака нищо добро. Няма начин, както е в момента, да се задържат нещата, то само това се прави, някакво задържане, и това се прави за да не рухне окончателно здрв. ни система.  За мен тези хора,  които са  там на първа линия вече изнемогват и скоро време ще дадат фира.  Мерките, които се взимат не са адекватни, не работят, това е ясно и видно от всички ни. Какви мерки...да, спазва се карантината от много хора, спазва се дистанцията, която е необходима, мие се,  но само в домашна обстановка, не се изми, примерно ,София, визирам я като най-голям град в момента, не се пръска с дезинфектанти ...и  още и още, има какво да се направи.  Не може да се блокира цялата страна, не е възможно и никъде не се прави така.

Три пъти те прочетох. Много лекари са спасявали детски животи, поклон пред всички.
Но, не ме интересува  кой как говори, не си мисли, че ме впечатлява и Мангъров, и ББ. Трябва да разбираш какво говорят, а в случая да следиш добрите примери на  други страни, да знаеш  поне английски, за да се информираш, не емоционално, а реално за ситуацията как беше в Китай, как е в Европа и в света. И, ако все пак продължаваш да си за стаден имунитет, мисля, че някъде в света набират такива, записвай се с всичките ти близки.
А къде не се прави това с блокирането? Май наистина трябва да почетеш повече.

# 1 928
Лошото е, че дори на слушалка, дори на рентген може да не се хване пневмонията. Затова в Китай правих КТ, дори в един момент снимка от томографа беше достатъчно за диагнозата.

# 1 929
В Южна Корея започнаха да тестват веднага и го задушиха, когато беше още малко. В Италия дълго време спореха за грипа, пяха и танцуваха (както и останалите, които ги последваха). Това е разликата, Снежана.

Ох, Лили, ама как така са го задушили? Нали разбираш, че като тестват и намерят, човека отива в карантина у дома. Обаче на, нашите бягат и не им дреме - чак 5000 лв. направиха глобата, явно има защо! И пак казвам - тази политкоректност ще ни изяде главите - ако вземем да се поразтърсим и установим кои точно са болните....ама айде да не зачекваме тази тема.

# 1 930
  • София
Явно така спираме движението към България е извънредно положение  ......
Скрит текст:

Това е очеизваден фейк. Не знам как е възможно да се хване някой на подобна простотия.

# 1 931
  • При семейството си

В Южна Корея са тествали и издирили почти всички заразени, те така спряха вируса, на круизния кораб също са тествани всички, там смъртността е около 1,8%, т.е. 18 пъти повече от сезонен грип. Но това е смъртност когато всички са получили добра здравна грижа и при ненатоварена здравна система. Ако се случи мечтата на Мангъров, тази смъртност ще скочи много нагоре и то не само от ковид, но и от всичко останало. В Ухан разказваха, че като се обадиш на Бърза Помощ и никой не отговаря.
Освен това за 70% стаден имунитет и при 20% болни, които ще се нуждаят от хоспитализация, за България това прави почти 1 милион души. Къде ще се настанят тези хора?

С 250 хоспитализирани в момента така ще я бавим и забавим системата, че и ваксината по-бързо, тоест след 24 месеца ще е налична.

# 1 932
Д-р Стойчо Кацаров опроверга твърдение на Бойко Борисов в числа.
https://www.google.com/amp/s/www.actualno.com/amp/lekar-oproverg … news_1449626.html

Странно е да се сравнява натоварването на легловата база в болниците за една година и необходимите хиляди, при евентуален едномесечен пик в пандемията. И на тази база да се стига до изводът, че "Болничните легла са много повече, отколкото биха ни трябвали дори и при най-лош сценарий.
Те болничните интензивни легла ще бъдат константа през този месец. В цяла Европа не стигнаха, само на нас ще ни стигнат.

# 1 933
  • в страната на чудесата
Предпочитате 25000 ли Елпис?

# 1 934
Тигър от зоологическата градина в Бронкс, Ню Йорк след като развил суха кашлица е дал положителен тест за ковид19. Други тигри и лъвове от градината също имат симптоми.

Хмм

Общи условия

Активация на акаунт