COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 485 059
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 935
За хора живеещи в държава с под 1000 случая, малко полудели изглеждате.
Soft, как, бе?! Ти знаеш ли Лили и компания, демек щабът и Всевишният, какви мерки са взели, какъв напредък имат, колко теста правят?!
Не разбра ли колко прости са германците Joy За нищо не стават Joy СИЧКИШАОМРЕМ!
Dreamer ти още от тема 2 ( или 1 може би си я следяла) тръгна с ироничните коментари. Тогава иронично пита какво стана с кръщането на съфорумката, за което писах, че сме канени с прибиращи се от Германия. И понеже питаше, да те уведомя. Да, едни от канените се върнаха ( няколко дни преди 13.03), обиколиха кръчми и познати, срещаха се със съседи. А хората с кръщането си отидоха само те ( родителите, детето и кръстниците) с маски. Нищо повече нямаше. И до днес са с маски и от колата до входа. За разлика от пътешествениците  българи от Германия.

И пак иронизираш потребители, без довод. Да не коментирам и последното в поста ти.
Слънчева, аз Ви се възхищавам на всички в темата. На някои повече, признавам. Следя Ви и само мога да попивам знания и интелект.

# 1 936
  • Варна
Значи за масовият българин е ок, че 80% от заболелите ще бъдат евентуално лекувани с антибиотик (изписан по телефона), като се знае неговото влияние за имунната система и способността му да се изгражда резистенция. Ами ако не са имали пневмония/ ковид и има втора вълна? Мисли ли се за този момент?
Как пък от поста на потребител МК, направихте извод за  масовия българин.  Rolling Eyes

# 1 937
Много хубава статия, която обяснява защо германците се справят толкова добре.
https://www.nytimes.com/2020/04/04/world/europe/germany-coronavi … VR61nABbKwrPoXurs

Само аз ли мисля, че германците не се справят добре?
Стига ми да погледна класацията..

Ама защо да не се справят добре германците? Супер са си, фрау Меркел отдавна каза, че 70% от населението ще прекарат ковид при всички случаи.

# 1 938
Днес гледах клип по телевизията с един италиански водещ. Бил е инфектиран. Каза, че използва едно приспособление от аптека с което проверява колко кислород достига до дробовете (извинете ме, но не помня точно) слага си го на пръста. На мен ми приличаше като че си мери пулс. Личният му лекар е казал, ако стойността падне под 90 да ходи в болница. Каза и какво лекарство е пил , но го забравих.
Аз съм шматка и въобще не мога да преценя за себе си. За децата, майка ми или мъжа ми ок, но за мен самата едва ли.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 23:56 от lolita1213

# 1 939
Тигър от зоологическата градина в Бронкс, Ню Йорк след като развил суха кашлица е дал положителен тест за ковид19. Други тигри и лъвове от градината също имат симптоми.

Хмм

Тея даже и тигрите си тестват,  а на нас за лекарите ни се свиди.

# 1 940
В лидл ги продаваха такива  уредчета. Удобни са. Аз го ползвам за пулса основно, но и кислород мери.

# 1 941
  • София
Дали вирусът не мутира и не напада все по-млади хора? Мутафчийски намекна нещо такова. В Китай не да починали деца 9-.
Нали трябваше да става все по-малко агресивен и да не убива приемника си??

# 1 942
Да, аз в предната тема споделих за хлорохина и хидроксихлорохина и колко лесно се умира от атриална фибрилация, инфаркт и т.н. от съвсем лека грешка в дозирането.
Нищо подобно.
Препаратът е с много добър профил на поносимост.
И с много голям клиничен опит от приложението му.
В моето детство аналгин хинин винаги бе част от домашната аптека... Винаги си лекувах силна настинка/грип с два аналгина, или 1 аналгин хинин, за зъбоболка само 1 течен аналгин решаваше проблема. После какво стана и му намериха кусури, не знам.
Моля Ви, не съпоставяйте Аналгин Хин, където Хининовия хидрохлорид е помощна съставка в нищожни количества, с чист Хлорохин, който по всяка вероятност се прилага във високи концентрации, за да въздейства върху коронавируса. Освен това, доколкото съм чела, последния има много странични ефекти, един от които е слепота.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 00:11 от sugar_baby

# 1 943
Днес гледах клип по телевизията с един италиански водещ. Бил е инфектиран. Каза, че използва едно приспособление от аптека с което проверява колко кислород достига до дробовете (извинете ме, но не помня точно) слага си го на пръста. На мен ми приличаше като че си мери пулс. Личният му лекар е казал, ако стойността падне под 90 да ходи в болница. Каза и какво лекарство е пил , но го забравих.
Аз съм шматка и въобще не мога да преценя за себе си. За децата, майка ми или мъжа ми ок, но за мен самата едва ли.

Пулсоксиметър. В емаг ги има.

Имаше преди седмица поне 10 различни вида. Сега видях, че всичко е изчерпано.

# 1 944
  • Варна
Моля Ви, не съпоставяйте Аналгин Хин, където Хлорохина е помощна съставка в нищожни количества, с чист Хлорохин, който по всяка вероятност се прилага във високи концентрации, за да въздейства върху котонавируса. Освен това, доколкото съм чела, последния има много странични ефекти, един от които е слепота.
Аналгин Хин не е Аналгин-Хинин.

# 1 945
Ако данните за тестовете са верни, излиза че Италия е направила много повече тестове от Кореята. Стига вече с тия тестове там и само 8000 болни. Чудеса станаха. Там дори не ги затвориха вкъщи. Как стана тая? Азия лъжат за всичко, крайно разочарована останах от Японците. Имах друго мнение за тях, въобще не очаквах тая цифра 400 теста на 1млн население и се хвалят, че нямали проблем. Някоя от Вас да пребивава в тези страни да си каже мнението? Време е да започнем да вярваме на това, което виждаме, а не на данни предадени от страни в които представа си нямаме как седят нещата. Северна Корея пък изобщо нямат случаи. Целият свят има, те голяма работа излязоха. При тях и Ковид не иска да иде. Изобщо не им вярвам.

Хората с дръпнати очи, независимо китайци, корейци, че и японци, сега са умрели от страх да не си дръпнем производствата...и лъжат, мажат, но честно казано смятам, че това е единствената правилна мярка - нашите работници също имат нужда от работа, също са добри и да, по-скъпи са, обаче тоя 1 процент богаташи вече трябва да се мирне и да се задоволява с по-малко, щото и те са смъртни. Да не говорим, че смятам, че вече е време да се направи стоп на богатството - имаш 1 милиард, стига ти толкова. Всичко отгоре трябва да се раздава на другите. Гледах я тази вечер кралицата - гъне се, благодаря, благодаря, прочувствени речи, ама не каза ей, народе, имате нужда от помощ, пари - на ви там 10 милиона от тези, дето съм ги надиплила....мхм. И не, не звуча комунистически - мисля, че на милиардерите и един милиард им е достатъчен (говоря за всички, глобално, не само за България - то ние май милиардери си нямаме).

# 1 946
В Китай не се знае изобщо какво е станало. Тия цървули скриха всичко, отделно, че си развяваха коня . А в няколко западни форума четох от хора , избягали от Китай, че са имали готовност да задействат и проект Erase, който бил инцидентен взрив (ядрен удар?) на съседната на Ухан ядрена централа. Изключително НЕ ВЯРВАМ в това, ама не би ме учудило, тия там са фанатици. Дано след края на всичко бъдат изолирани от целия свят и умрат от глад и мизерия.
Дали вирусът не мутира и не напада все по-млади хора? Мутафчийски намекна нещо такова. В Китай не да починали деца 9-.
Нали трябваше да става все по-малко агресивен и да не убива приемника си??

# 1 947
Пулсоксиметър - мери сатурацията на кръвта с кислород. Евтино устройство, имам си в къщи. Но не е нужно - стигне ли до 90% няма да имаш никакви съмнения, че страдаш от недостиг, защото ще се задушаваш твърде осезаемо. А това за разрушаването на хемоглобина от вируса ми се стори доста интересно. Странно е, че до сега никой нищо не е казал за него. Невероятно е да не го знаят. Говорят за пневмония, но реално ако е от анемия трябва да кажат че анемия седи в основата на задушаването

# 1 948

Да, и при нас ги има. Наричат се пулсооксиметър, мисля.
Горе долу около 120-130 лв е цената.

# 1 949
Италия
4,316 нови
525 починали

В Умбрия (Перуджа) вече втори ден има 0 новозаразени. Браво!!
Дано започне и в останалите области да спадат рязко новите.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 00:17 от marinadp

Общи условия

Активация на акаунт