COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 175
  • София
А как ви се струва теорията, че заразата тръгва от Италия, а не от Китай и, че от началото на годината хората са си боледували и умирали, смятайки, че е грип? А в момента се наблюдава неконтролируемо разпространение на заразата, именно поради това, че късно са разбрали, че върлува нещо друго, а не грип?

Струва ми се малоумна. И не е теория, а спекулация, по-скоро идиотизъм.

# 2 176
Цитат
И изобщо наистина някой категорично заяви ли, че като изкараш вируса веднъж си защитен за цял живот?
Сутринта генерала спомена,че май тръгва втора вълна в Азия.

Втората вълна вероятно им са привнесени от Европа този път. Не знам как ще стане, но ако не се затворят всички граници и не престане движението на хора, това няма да свърши никога. Просто трябва да се движат само товари, но не и хора. Ама двукраките не могат да се спрат да не щъкат. Ще им се наложи, защото ако продължат да разнасят заразата, ги чака истински глад накрая, за който се говори по-нагоре. Този път в световен мащаб.

То "това" няма да свърши никак, докато не се появи ваксина или не преболедуват 70%. Може да попитате който си изберете вирусолог или епидемиолог.

# 2 177
  • София
Добре де, ако е от септември, октомври още в щатите да е имало пневмонии, не смятате ли, че още тогава щяха да са претоварени болниците, а не чак сега?
Според мен не може да е от тогава....

# 2 178
Големи човеколюбци се извъдихме изведнъж, големи спасители на човечеството. Та в тоя ред на мисли, тия велики хуманисти, целите в бяло, какво направиха за клетите пенсионери, дето уж най-много ги е грижа за тях и които след 2 дни ще щурмуват пощенските клонове, за да си приберат мизерните пенсийки? За цял месец време можеха по 1 дебитна карта да им подарят банките примерно и да не им взимат такса поддръжка на сметка. Или поне по къщите да им ги занесат пенсийките, че да не се струпват. Ама на кой му пука...
А сигурни ли сте, че не са взети такива мерки на местно ниво?
Защото при нас още в началото се обяви, че пощальони и доброволци ще разнасят пенсиите на възрастни хора. Трябва пак да погледна дали има някакво изискване. Но съм сигурна, че имаше такава услуга, предоставена от Общината.
А и колко от тези възрастни хора могат да боравят с дебитна карта. Най-много някой да ги излъже и да им изтегли парите.

# 2 179
Скрит текст:
Няколко дни все за Мангъров се говори, сякаш той е единственият инфекционист, виросолог, епидемиолог, че и икономист в световен мащаб.

Токуда и Софиямед също правят PCR.
И да, все повече ще са платените тестове, като ти кажат стой си вкъщи и пий парацетамол, ако ти посинеят устните звъни на СП, поне тест за ковид ще си направиш. Може пък с отрицателен тест някой да те прегледа, все пак.

Говори се за Мангъров, защото той единствен предлага някаква визия за бъдещето - всички други очакват Годо, в т.ч. и аз, която съм непоправим оптимист и смятам, че като стане горещо, вирусът ще изчезне отсамосебе си, както се случва с всички други грипни вируси, обитаващи горната дихателна система и ще се замени с обичайните за лятото стомашни вируси.

Къде Мангъров има визия, моля те дай ми линк. Това да говори за 70% заразени и стаден имунитет не е визия. Визия е да се проследят стъпките, а не е визия крайният резултат.

Е, то какви стъпки при колективен имунитет, освен да се опитаме да предпазим рисковите групи...Това се говори отдавна, правят се опити, носи се храна, определиха се часове за пазаруване и така. И в един момент ИП ще приключи и пак ще се върнем на Мангъровата ситуация с колективния имунитет, ако междувременно вирусът не изчезне отсамосебе си през лятото.

# 2 180
  • Bulgaria
DeltaAzimut, права си за голяма част от българите е така. Те и пенсионерите са много бедни, но хвърлят едни хилядарки на ало измамници. Ние обичаме да си мрънкаме профилактично. Обаче има един голям % българи, които наистина живеят на ръба на бедността, които живеят от заплата до заплата и не могат да преживеят и 1 месец без доходи. И тези хора наистина ще гладуват. Обаче ние сме съпричастни. Постоянно виждам добри примери във фейсбук. Обикновени хора купуват храна на нуждаещи се. Обединени можем да бъдем много силни. Дано времето бързо се стопли достатъчно, хем да помогне в борбата с вируса, хем хората да не плащат огромни сметки за отопление.

# 2 181
Това е защитна реакция, всеки, имал някакви подобни симптоми се самоубеждава, че той и семейството му са го преболедували още декември, но никой не смее да си пусне антитела, за да не рухне надеждата.

# 2 182
  • Ispania
Ето една статия, която обяснява защо Европа е мъртва - сега от вируса, после от глад - https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zashto-cov … -ispaniia-6107883.
От биологическа и еволюционна гледна точка хомо сапиенс европеикус вече е слаб и непригоден вид. Стар, болен, с репродуктивни проблеми, неможещ и нежелаещ да работи. В последните десетилетия Европа си остави туризма и заряза производството. Ето как по-евтиното сега ни излиза по-скъпо. За съжаление мисля, че като отшуми тази пандемия уроците пак няма да са научени. Пак ще търсим китайския ефтиджос и следващата "корона" пак ще ни свари неподготвени. В този ред на мисли си заслужаваме съдбата.
Не е много смислено да пресмятаме колко и кои фабрики работят, с каква част от капацитета си. След два месеца хората няма да имат пари за да си купуват /дори и храна/.Цели бизнеси ще пресекнат защото нито туристическия поток ще се възстанови, нито харченето в предишните мащаби.
Не друго ..., но в тази статия има едни 50% измислени.
90% от  глобите в Испания са от 100 до 300 евро, тези 600 000 евро(Или лишаването от свобода) за които говорят, се отнасят за хора нарушаващи карантината с криминално проявление . За хората по улиците няма такива глоби. Някак доста избирателно предава българската преса реалните новини😡.

Допьлнителните мерки бяха САМО от 1 до 9 април, тоест , на 10 април всички работещи в сектор не крайно важен за обществото , ще могат да се върнат на работа (вчера го съобщи президента , при  желание ще ви пусна линкове с информацията от няколко източника).
Хората винаги са можели да напускат домовете си за : храна, лекарства и всякакви спешни случаи. Единствено за разходки и социален живот не можехМЕ.
За маските -отдавна го написах тук, че в Испания има само една фабрика която ги произвежда.

За липсата на храна нищо не виждам да пише ( но имайки в предвид избирателното “писане”, дори да напишат , трябва много сериозно да проверявате информацията която поучавате!) , по простата причина че селскостопанство работи , фирмите и фабриките за производство на храни сьщо( възможно е някоя фабрика която се занимава само с износ да е съкратила персонал ).
Хората може и да нямат пари да си купуват , но за това държавата (няма да влизам в спорове за което ), не затваря подобни фирми, за да може да снабдява гражданите в случай на крайна необходимост От храна.

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 11:25 от Val

# 2 183
  • При семейството си
Всъщност в момента чакаме това: "The target of bringing down the reproductive number (R0) to 1 has been reached" не само в Италия, а в световен мащаб, за да може СЗО да си спази протоколите и обяви край на пандемията.
После, после ще видим дали някой ще им разреши или пък друг забрани да обявяват отново пандемия.

# 2 184
DeltaAzimut, права си за голяма част от българите е така. Те и пенсионерите са много бедни, но хвърлят едни хилядарки на ало измамници. Ние обичаме да си мрънкаме профилактично. Обаче има един голям % българи, които наистина живеят на ръба на бедността, които живеят от заплата до заплата и не могат да преживеят и 1 месец без доходи. И тези хора наистина ще гладуват. Обаче ние сме съпричастни. Постоянно виждам добри примери във фейсбук. Обикновени хора купуват храна на нуждаещи се. Обединени можем да бъдем много силни. Дано времето бързо се стопли достатъчно, хем да помогне в борбата с вируса, хем хората да не плащат огромни сметки за отопление.

Е, то за сметките за отопление вече се видя, че ще връщат пари, особено тези, които са на парно. Има и добри новини наоколо, обаче покрай тази цялата истерия, хората не ги виждат. Истината е, че трябва журналята да се мирнат и да оставят хората на мира с това постоянно говорене за вируса и интервюиране на знайни и незнайни "герои", разчитащи на 3-минутна слава, като разказват потресаващи истории. Едно, че стана банално и друго, то явно, че няма за какво друго да говорят и е принцип в журналистиката, че лошите новини правят рейтингите.

Ей го на - онзи ден по тв показват интервю с един италианец, който гневно се възмущаваше как така не приемат в болница 86-годишната му леля. Алооо, другарю, болниците да не са място за умиране? Жената е на 86 години, оставете я да почине в мир! Някои хора желаят да се отърват от умиращите си родители и роднини, прехвърляйки ги в болница, ами не става така. Хората умират и да, когато вече са много възрастни, няма какво да се направи за тях, щото не е измислено лекарство за безсмъртие и все от нещо ще умрем. И да, майка ми също почина от грип през зимата вкъщи, това го казвам, за да не ме нападнат сега хуманитарките, дето ще ми набиват канчето как може така да се разсъждава.

# 2 185
  • на пъпа на Златията

Е, то за сметките за отопление вече се видя, че ще връщат пари, особено тези, които са на парно. Има и добри новини наоколо, обаче покрай тази цялата истерия, хората не ги виждат. Истината е, че трябва журналята да се мирнат и да оставят хората на мира с това постоянно говорене за вируса и интервюиране на знайни и незнайни "герои", разчитащи на 3-минутна слава, като разказват потресаващи истории. Едно, че стана банално и друго, то явно, че няма за какво друго да говорят и е принцип в журналистиката, че лошите новини правят рейтингите.

Ей го на - онзи ден по тв показват интервю с един италианец, който гневно се възмущаваше как така не приемат в болница 86-годишната му леля. Алооо, другарю, болниците да не са място за умиране? Жената е на 86 години, оставете я да почине в мир! Някои хора желаят да се отърват от умиращите си родители и роднини, прехвърляйки ги в болница, ами не става така. Хората умират и да, когато вече са много възрастни, няма какво да се направи за тях, щото не е измислено лекарство за безсмъртие и все от нещо ще умрем. И да, майка ми също почина от грип през зимата вкъщи, това го казвам, за да не ме нападнат сега хуманитарките, дето ще ми набиват канчето как може така да се разсъждава.

Е да де . Ама аз се радвам че 85 годишната баба Вера в България е излекувана!
Щото работата на лекарите е да лекуват болните . За това тая баба е давала пари цял живот  да получават лекарите заплата .

# 2 186
Ето една статия, която обяснява защо Европа е мъртва - сега от вируса, после от глад - https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/zashto-cov … -ispaniia-6107883.
От биологическа и еволюционна гледна точка хомо сапиенс европеикус вече е слаб и непригоден вид. Стар, болен, с репродуктивни проблеми, неможещ и нежелаещ да работи. В последните десетилетия Европа си остави туризма и заряза производството. Ето как по-евтиното сега ни излиза по-скъпо. За съжаление мисля, че като отшуми тази пандемия уроците пак няма да са научени. Пак ще търсим китайския ефтиджос и следващата "корона" пак ще ни свари неподготвени. В този ред на мисли си заслужаваме съдбата.
Не е много смислено да пресмятаме колко и кои фабрики работят, с каква част от капацитета си. След два месеца хората няма да имат пари за да си купуват /дори и храна/.Цели бизнеси ще пресекнат защото нито туристическия поток ще се възстанови, нито харченето в предишните мащаби.

Чудесна теория, но линкът дали е правилен?

# 2 187
  • Bulgaria
Днес дали най-накрая ще се решат за въвеждане на по-строги мерки? Сутринта с такова впечатление останах от брифинга. Но много лошо впечатление ми направи, че са направени много малко тестове, в момента сигурно един стабилен % на откритите нови случаи е от тестване в частни лаборатории.

# 2 188
Вал, не са спряли производствата, особено на храни.
Повечето хора си ходят на работа, аз също. Да, в нашата сфера намаля работата, защото външните фирми, за които ние доставяме, не работят.
Много хора се оплакват, че нямат пари, защото са се натоварили с кредити за какво ли не. Не, че няма продукти, пълни са магазините.
Не я слушайте Франсоаз, тя изобщо няма връзка с реалността. Не може да ходи на кафе всеки ден, това ѝ е проблема.

# 2 189
  • София
Днес дали най-накрая ще се решат за въвеждане на по-строги мерки? Сутринта с такова впечатление останах от брифинга. Но много лошо впечатление ми направи, че са направени много малко тестове, в момента сигурно един стабилен % на откритите нови случаи е от тестване в частни лаборатории.
Така ли, какво точно са казали, бихте ли споделили, че не успях да го гледам?

Общи условия

Активация на акаунт