COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 778
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 105
# 6 106
По новините казаха, че Южна Корея нямат днес заразени. И са приборили вируса с тестове. Това чухте ли го?

Аз разбрах че в града огнище нямат нов. Иначе си имат трийсетина.
Но пък починалите в света минаха 100 000.

# 6 107
  • София
Честно да ти кажа, като гледам на всяко излизане колко нехайно се отнасят хората, каквото ще парцалче да носят пред устите и носовете си, пак е по-добре от нищо. На моменти започвам да се отчайвам, че населението в една негова част няма оправия - сега му се наложи да го учат как да си мие ръцете редовно със сапун, сега ще се наложи и да го учат как да слага маска и да не я сваля на всеки пет минути, за да се изкашла или за да говори по телефона, или в момента, в който влезе в тролея да я сложи, и в същото време да я опипа поне десет пъти или да си покаже носа отвън.

# 6 108
Вчера ходих да се изследвам в лаборатория. Пуснах и бърз и pcr. Лаборантките направихме лаф и викат за още 50 лева ако си положителен РЗИ няма да разбере, да знаеш. Викам добре, ще го имам предвид. Викат чист грип си е, какво се побърка тоя народ, даже сме били по зле като имало грипа. Та толкова със статистиката. За 50 лева минаваш под прикритие Simple Smile
П.С. За съжаление съм отрицателен .
Хубаво 50 лева и РЗИ не разбира. И какво следва. След пет дена се влошаваш и ?.
Нещо недомислено ми се струва и на мен....
МП преди малко си лафи онлайн с един италианец. И той и жена му имат по десетина познати пострадали ( вкл.и споминали се) от К19. Човекът похвали Б-я за мерките. Сам си призна, че ако е имало там такива мерки, нямало е да се стигне толкова жестоки граници...
Трябва да издържам още малко. Вярно е, че умират хора от рак и т.н. Но аз познавам  много хора, които са в края на лечението си, имат ремисии и сега какво? Да ги  оставим, да се разболеят и да си заминат ли?! А диабетиците?!
Ами тази без далак? Те всички могат да живеят дълги години... А колко близки имат- деца, внуци.... Уф, всеки път си казвам, че няма да влизам тук, да се дразня, ама ми е любопитно какви полемики се въртят тук.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 06:53 от Vicky_P

# 6 109

Fake e това обяснение. Нито е от Втората световна война снимката, нито това е минно поле.

Магарето се казва Бамби. Simple Smile

# 6 110
И свещенник има в студиото. Е не знам вече. Не е време и да сме светска държава ли? Данчо закачливо попита, "А защо не?" България да е държавата-двигател, която щяла да възстанови икономиката на Европа. Масова имунизация не знам дали ще има, но масовата лоботомия мисля да я пропусна.

# 6 111
  • Sofia
На мен са ми много любопитни изказвания от типа "Трябва да издържим няколко седмици и пикът ще мине."

Ок, да кажем издържаме няколко седмици, после няколко месеца. Преболедуват 1000-2000 човека - и после какво?

Какво точно се случва с вируса, че като се върнем всички в нормален ритъм, няма да се заразим?

Или ще си седим вкъщи в следващите три години и ще се разболяваме по график по 20 на ден?

Или ще седим вкъщи, докато не открият и тестват лекарство?

Какъв е големият план, отвъд 13 май?
Това е въпрос за 1 млн. $ Отовор може да ти даде някой с ясна идея за бъдещето. Уви такива липсват по нашите географски ширини.

# 6 112
  • Пловдив

Fake e това обяснение. Нито е от Втората световна война снимката, нито това е минно поле.

Магарето се казва Бамби. Simple Smile

Естествено. Но нашите магарета са истински. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 6 113

Това е въпрос за 1 млн. $ Отовор може да ти даде някой с ясна идея за бъдещето. Уви такива липсват по нашите географски ширини.
Предлагам най добре да се настроим психически за септември. Изглежда ми реално обосновано и ще си спестим много разочарования.

# 6 114
Вчера излязохме с дъщеря ми към 18.00 часс. В кварталната градинка беше пълно с майки с деца и тийнейджъри и хора с кучета. Само ние бяхме с маски. Гледаха ни като извънземни. Децата ни сочеха на майките си. Това за София.

# 6 115
Стадният имунитет не е сигурен, днес и в Южна Корея (след Китай, Япония, Израел, САЩ, Италия) отчитат 91 случая (1,3%), излекувани и пак позитивни. Не са сигурни дали просто вирусът чака и атакува отново или наново са заразени. Наблюдавам с интерес какво ще се случи и с нашите първи оздравели.

При нас не намаляват бройките, вижда се какво става по света, в Европа с месеци стояха по 2-3 заразени само и изведнъж избухна, пускат клипчета в САЩ как копаят по два реда един върху друг ковчезите, но нас ни вълнува дали не е най-страшно чипирането, а тези хора там даже няма да им има името на надгробен камък...

Според китайско изследване един от трима не образува достатъчно антитела за изграждане на имунитет:
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/8435052

А, при нас не намаляват болните - просто не се тества. Интересно ми е колко теста са направени последните две седмици във Варна. Ако има от къде да се вземе тази информация, защото май изобщо не са тествали за известен период заради липса на консумативи за тестовете, а там би трябвало да тестват болните и съмнителните от цяла Североизточна България. Лошото е, че извън София на много малко места можеш да си направиш платен PCR тест даже и да искаш.

# 6 116
Продължава вторачването в цифрите заразени, другите графи.....са за украса.
При нас от всичките смъртни случаи колко са починали ОТ и колко СЪС вируса....
Колко хора ще умрат, заради неадекватно лечени 'по време на пандемия' - то там е чистката...

# 6 117
И свещенник има в студиото. Е не знам вече. Не е време и да сме светска държава ли? Данчо закачливо попита, "А защо не?" България да е държавата-двигател, която щяла да възстанови икономиката на Европа. Масова имунизация не знам дали ще има, но масовата лоботомия мисля да я пропусна.

Защо се дразниш на Йордан Цонев. Един път и той да е прав. Трябва да има ограничена свобода на словото и на всеки който разединява народа в това време да му се забрани публична изява. Пример Каракачанов призовава да няма внос докато не се изчерпят българските продукти. Министерство на земеделието се бори с веригите да допуснат български производители не на паркинга, а вътре в магазините.
И излиза Нинова и казва, че това било популизъм.
Толкова ли не може да си преглътне егото и да каже " да и аз подкрепям това".

# 6 118
Абе само аз ли обърнах внимание, че лекарите, които лекуват тежките случаи на Ковид във ВМА и Св.Ана споделят, че такова чудо не са виждали досега, изобщо не било типична пневмония, доста, доста по-сериозно е. Имайте го предвид като казвате всички да го изкараме. А в Света Ана на респиратор е 75 годишна жена, на която синът й е починал пак там  в същата реанимация преди два дни. Нещата хич не са розови да ви кажа.

Да, атипична пневмония е, не е типична пневмония. Има и доста други причинители на атипичните пневмонии, не е само короната. 15% от амбулантно придобитите пневмонии са атипични. И да, сериозна е ситуацията, просто мерките трябва да са адекватни все пак.
Амбулантно придобита пневмония какво точно означава.

# 6 119
  • София

Предлагам най добре да се настроим психически за септември. Изглежда ми реално обосновано и ще си спестим много разочарования.
Имаш предвид догодина септември, нали Wink ?

Общи условия

Активация на акаунт