COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 474
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 515
  • София

4. Абе сериозно ли още си чакате труповете? Моля ви се. Аз толкова се радвам, че тези мерки дават ефект и няма трупове, че даже не мога да осмисля как някой се вайка, че не виждал такива. Това е тъжно.

Аз не чакам трупове изобщо, за мен въпроса е дали пък, ако само се беше направила карантина на пристигащите от вънка и да се инструктират възрастните да се пазят и да бъдем с повишено внимание всички конкретно към тях, резултатите нямаше да са същите?

# 7 516
По Нова ТВ много интересно предаване в момента.
Говори Мангъров, да се пускат първо младите и здравите по стадиони и паркове да се омешат, разболеят, опрашат така да се каже и придобият имунитет. Ама те като работят и там има хора от други възрасти...
Децата също да почват да ходят на детска и училище , също да се разболеят, преболедуват (били леко го карали) да придобият и те имунитет. Ама техните родители ако имат заболявания, деца с хронични също има много , ами учителите са над 50г май казаха , та това той не отчита тези групи.
После да се пуснели останалите и те вече щели да са поетапно уж и така здравната система от 3000легла щяла хем да е запълнена, хем да не е претоварена . Мда...

Говори на Чайка фарма директорът -проф...не го запомних. Почваме наши лекарства, Франция и Германия не са ни разрешили за хлорохина и още едно резо... Но нашите 2 месеца са подготвили всички неща и си почваме наши , като са били уж същите. Доставките на съставките обаче 60 пъти са скочили и оттам едно ще струва някъде 100лв. каза за сега, но ще ги има поне.
Същият професор , който говори за лекарствата отговори на въпроса за антителата. Според него от докладите от Китай никой няма достатъчно антитела, за да му гарантира, че е защитен от повторно заболяване. Водещата няколко пъти го пита, заради предишния говорещ Мангъров, че който изкара няма да го повтори. Човекът каза , че такива доклади, такива изводи, няма никъде посочени. Антителата, които придобиват някои хора са недостатъчни, а някъде и не се изработват от преболедувалите. Та...Мангъров лъже най-нагло за мен

# 7 517
Хеликаза, следих ситуацията с вируса почти от самото начало. С очите си видях как политиците на Запада допуснаха този вирус да се разпространи най-вече заради алчност. Два месеца на почти пълно бездействие, отворени граници, подценяване, отричане и какво ли още не. Дори в България този вирус успя да дойде не от Китай, а от Западна Европа. Колкото и вода да изтече оттук нататък, нищо не може да промени тези факти.

# 7 518

4. Абе сериозно ли още си чакате труповете? Моля ви се. Аз толкова се радвам, че тези мерки дават ефект и няма трупове, че даже не мога да осмисля как някой се вайка, че не виждал такива. Това е тъжно.

Аз не чакам трупове изобщо, за мен въпроса е дали пък, ако само се беше направила карантина на пристигащите от вънка и да се инструктират възрастните да се пазят и да бъдем с повишено внимание всички конкретно към тях, резултатите нямаше да са същите?

Нали се разбрахме, че става въпрос и за всички хронично болни? И тия с компрометирана имунна система. Ако може все пак да зарежем мантрата с възрастните, че при нас специално и бая по-младички си отидоха заради съпътстващи заболявания. На мен един от много близките ми приятели е с диабет. Ми страх си го е, макар да е на 27 само, води си се рисков. Него да не го пазим ли? Simple Smile

# 7 519

Ами много просто. Лошата, според Дева, Нидерландия, е взела че е осигурила условия за по-дълъг живот. А вирусът засяга най-вече възрастните. От колкото и кладенеца "никой не е застрахован" вода да донесете, статистиката говори. В Италия същата работа. Ако се замисли човек защо "удря повече богатите държави" току виж се сетил. Какъв "късмет" за нас, нали?

Затова ли умират толкова хора в Щатите, повечето чернокожи, защото им е осигурен висок стандарт?
Това дето го написа какво общо има с това, което написах, че вирусът засяга повече възрастните? Има си статистика, която показва, че смъртността е най-висока при тях: 8,0% при 70-79 годишните и 14,8% при 80+? За сравнение при следващата по-ниска: 60-69 години е 3,6% и надолу спада до 0,2% за най-младите. И е нормално като нямаме чак толкова много възрастни хора да сме по-леко засегнати от Нидерландия. Като в същото време питам хубаво ли е да нямаме възрастни хора. Ти как мислиш? Хубав показател ли е по-ниската продължителност на живота? За хвалба ли е?

Какво по-различно има в Щатите? Дай някакви данни. В Щатите, ако все пак има нещо по-различно, бих се замислила за наднорменото тегло. Има ли някой, който да не знае, че са на едно от първите места в цял свят? Не е мит, истина е. И ако наистина са засегнати повече чернокожи, както твърдиш, искаш ли да ти дам линкове, колко непропорционално са засегнати от затлъстяването или можеш и сама да си намериш?

# 7 520
Мангъров - доцент, БГ Мама - трижди доцент. Урсула фон дер Лайен и нея трябва вече към Мангъров да я пишем, че днес каза, че до края на годината възрастните трябва да ги държим в изолация, а останалите - на работа. Една истинска Мангъровица е тя, сигурно чете усилено трудовете му и копира от него.
Те и Австрия и Германия май малко копират от Мангъров, защото смятат да оставят възрастните в изолация, а младите да заминават отново на работа. Тоя наш доцент известен се оказа, пък тъпите германци го слушат. Я да отворят нашите форуми да видят знание - седене на дивана до умиране, увредената психика се лекува с "розови хапченца", залежаването не е проблем, изолацията е рай... Не ги знам въобще тия прости западняци къде гледат...
Пък защо не вземат пример от нашия щаб. Коремен лекар говори за епидемии и не ще да слуша за лечението им. Шефът на най-голямата спешна болница в държавата реве, до него още трима доктори подсмърчат. Това на запад го няма, да взимат пример спешно!

Напротив, Мангъров каза че "Възрастните хора не са животни. Тe имaт прaвo нa избoр. Кoгaтo кaзaх нa мaйкa ми, чe нямa дa хoдя дa я виждaм, тя ми кaзa дa cи глeдaм рaбoтaтa." Май и той стреля на посоки, накрая все нещо ще улучи.

# 7 521
Говори Мангъров, да се пускат първо младите и здравите по стадиони и паркове да се омешат, разболеят, опрашат така да се каже и придобият имунитет. Ама те като работят и там има хора от други възрасти...
Децата също да почват да ходят на детска и училище , също да се разболеят, преболедуват (били леко го карали) да придобият и те имунитет. Ама техните родители ако имат заболявания, деца с хронични също има много , ами учителите са над 50г май казаха , та това той не отчита тези групи.
После да се пуснели останалите и те вече щели да са поетапно уж и така здравната система от 3000легла щяла хем да е запълнена, хем да не е претоварена . Мда...

Говори на Чайка фарма директорът -проф...не го запомних. Почваме наши лекарства, Франция и Германия не са ни разрешили за хлорохина и още едно резо... Но нашите 2 месеца са подготвили всички неща и си почваме наши , като са били уж същите. Доставките на съставките обаче 60 пъти са скочили и оттам едно ще струва някъде 100лв. каза за сега, но ще ги има поне.
Същият професор , който говори за лекарствата отговори на въпроса за антителата. Според него от докладите от Китай никой няма достатъчно антитела, за да му гарантира, че е защитен от повторно заболяване. Водещата няколко пъти го пита, заради предишния говорещ Мангъров, че който изкара няма да го повтори. Човекът каза , че такива доклади, такива изводи, няма никъде посочени. Антителата, които придобиват някои хора са недостатъчни, а някъде и не се изработват от преболедувалите. Та...Мангъров лъже най-нагло за мен
професор Тони Веков,  ако цитирам правилно. Притеснителни неща каза. Та Мангъров, щом по негови думи леченията за ковид сеосновават на умозрителни заключения, да си докаже теорията за стядния имунитет. На какви заключения я твърди?

# 7 522
  • Варна

Скрит текст:
Е, никой не го обяснява това. Как работят само "младите и здравите", като те са не повече от половината, да кажем, в трудоспособна възраст? Кой гледа децата, ако родителите не са тъй безсмъртни? И кой ги учи?
И не на последно място, какъв точно имунитет се придобива?

# 7 523
Аз продължавам да настоявам за въвеждане на медицинска виза за граждани на Китай и други страни, които имат хигиенни условия и консумация на храни, неприсъщи за Евросъюза и конкретно за България. Медицинската виза да включва обстойни медицински прегледи в посочени от посолствата медицински центрове, както и въвеждане на карантина на гражданите, които пристигат от тези страни в обособени за това центрове. Само така ще се избегнат пандемии от мащаба на сегашната.

# 7 524
Нищо и няма да обяснят. ЕК ще каже как во кога ще правим. Легни за 20 и Б.Б като кандидат-отличник ни казва легнете за 50. 
Изолация на 2 скорости  Joy  cool  Ама за медицината на  2 скорости. ....мълчина

# 7 525
Европа сериозно подцени опасността, но и САЩ с техният Рижко, не са по назад.
Според мен мерките трябва да се отпускат поетапно. Също да се контролира, все пак да се спазва дистанция, както обеснява докторът от САЩ. Едно сблъскване на хора рязко, ще съсипе здравната система, идеята е да пазим нея, без нея ще стане страшно, дори Ковид да изчезне. Все пак има и други болести. Няма как постоянно да сме си вкъщи, тези мерки ще са до време. Не един или двама експерти се изказаха по въпросът, че само с мерки няма да стане. Искаме, не искаме, ще си го изкараме голяма част от населението.

# 7 526
Голям симпатяга този Мангъров. Много забавни неща предлага за пускането на "младите" да го боледуват заедно с децата, но е пропуснал факта, че в БГ децата масово се отглеждат от бабите и дядовците, а пък особено когато са болни и не могат да идат на детска, пък родителите са на работа.

# 7 527
Като ще се плюе Мангъров, дайте да оплюем и германския здравен министър, който днес каза, че вирусът е тук и ще остане тук, затова трябва да се научим да живеем с него. Сигурно и на него някой Мангъров му го е подсказал това.
Накрая всички ще запеят песента на Мангъров, просто друг вариант няма, въпрос на време е.
И не разбрах кога да тръгват учениците на училище? Кога да стане? Моля, тези с отнетите права да дишат да споделят. Внимавайте само да не пробутвате друга възрастова група различна от тази на децата Ви.
За протокола: аз гледам групата на тези с придружаващо заболяване и възрастни родите ли. И категорично отказвам да ме определяте като егоист.
Очертах Ви различните гледни точки. Добре ли звучат? Тема за размисъл.......

# 7 528
Европа сериозно подцени опасността, но и САЩ с техният Рижко, не са по назад.
Според мен мерките трябва да се отпускат поетапно. Също да се контролира, все пак да се спазва дистанция, както обеснява докторът от САЩ. Едно сблъскване на хора рязко, ще съсипе здравната система, идеята е да пазим нея, без нея ще стане страшно, дори Ковид да изчезне. Все пак има и други болести. Няма как постоянно да сме си вкъщи, тези мерки ще са до време. Не един или двама експерти се изказаха по въпросът, че само с мерки няма да стане. Искаме, не искаме, ще си го изкараме голяма част от населението.
Търпим и чакаме някакво решение. Но такова няма. И незнаем дали да спазваме някакви мерки или да се изложим на заразата доброволно. Защото надежда за лекарство или ваксина няма. Какво да правим?

# 7 529
Никога не е имало недостиг на легла по болниците НИ, та не знам сега какво пазим, нито какво ще пазим, когато изчезне вирусът. А ако не изчезне и имунитетът е нетраен, то също не знам какво пазим, все едно да го играем това упражнение всяка година до откат заради грипа. Ако остане догодина ще бъде игнориран като останалите сезонни вируси.

Общи условия

Активация на акаунт