COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 822
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 7 725

Хининът не е, но хлорокин и хидроксихлорокин са разрешени в ЕС. И в момента са в голям недостиг за хората с лупус, ревматоиден артрит, бехтерев. Те го купуваха от Гърция и цената му беше 2.50 евро за 30 табл. До края на февруари.
В момента в БГ и те не са. Ще се предоставят само на болници, за лечение на Ковид.
Подадени са документи за разрешение но се чака след месец. Чак тогава ще го има по аптеките.
Red Balloon, хининът (хлорохин и други са негови производни) е спрян в ЕС заради множеството странични ефекти. В Бг не се продава от 2001-2002 г. някъде. Предполагам сме го спрели като някаква предприсъединителна мярка.
Дано трайно го върнат на пазара. Това ще е още един от позитивните ефекти на вирус истерията. Малко са, но и позитиви има.Bowtie

# 7 726
Цитат
Днес гледах хората с маски и то не бе едно сваляне, слагане, пак сваляне, под брадата, на врата, в джоба, вадене, чудо и то без почистване на ръце.
Добро утро, аз какво ви разправях за маските и защо съм против да са задължителни за открити пространства.
Вие може да сте против, но си носете маска, и всички да си носят маски, никой няма да пометне от това. И стига с тези лекции за чисти стаи и мнения за биологични лаборатории, носете маски и мучете тука, ама си носете маски. Благодаря и бъдете здрави!
Ти така и не можеш да зацепиш защо вчера мучах против задължителните маски на открити пространства нали, не е щото не нося. Надявам се че подчертаното ще те светне.

# 7 727
Добре де, не разбирам, навремето аналгин хинина се е пиел много в БГ. После защо е станал вреден!

# 7 728
Тони Веков може да извади по-сериозни доводи ако чайка фарма не може.
И резохин и плакенил (съотв. Хлотокин и хидроксихлорокин) са с отдавна изтекли патенти на досиетата. Всеки може да си купи досие и субстанция (ако има кой да му я продаде или може да си я произведе) и да започва производство. Прави изискуемите проби, получава разрешение за пускане на пазара и е в джаза. С думи прости: нито Байер (Германия) нито санофи (Франция) могат да забранят производство на генерик.

а какъв е проблемът да си произвеждаме стария хинин? Що трябва да е тяхното лекарство - хининът е почти същото и няма нужда да питат никой може ли

# 7 729
  • в страната на чудесата

Хининът не е, но хлорокин и хидроксихлорокин са разрешени в ЕС. И в момента са в голям недостиг за хората с лупус, ревматоиден артрит, бехтерев. Те го купуваха от Гърция и цената му беше 2.50 евро за 30 табл. До края на февруари.
В момента в БГ и те не са. Ще се предоставят само на болници, за лечение на Ковид.
Подадени са документи за разрешение но се чака след месец. Чак тогава ще го има по аптеките.
Red Balloon, хининът (хлорохин и други са негови производни) е спрян в ЕС заради множеството странични ефекти. В Бг не се продава от 2001-2002 г. някъде. Предполагам сме го спрели като някаква предприсъединителна мярка.
Дано трайно го върнат на пазара. Това ще е още един от позитивните ефекти на вирус истерията. Малко са, но и позитиви има.Bowtie
Разрешени са, но фирмите, които притежават разрешителното нямат интерес от нашия пазар.
За новото евентуално производство вероятно месец е срока на регулатора. За болниците има изключения - нарича се compassionate use.
Нямам идея чайките какъв оригинал за 100 лв ще произвеждат. Те винаги са оригинални.

# 7 730
Добре де, не разбирам, навремето аналгин хинина се е пиел много в БГ. После защо е станал вреден!

Очевидно е, че не е "станал". Просто са открили, че страничните му ефекти вече не надвишават ползите сравнено с по-нови лекарства.

# 7 731
  • Другата България
Скрит текст:
...
А защо съм буквалист? Това не е ли твой цитат
Цитат
Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Кое изкривих, измислих си, съчиних? И понеже се върнах тук, да вметна само, че ако сърдечно-съдово заболяване е довело до хипертония, то в случая хипертонията не се явява като симптом, а като следствие. Но това сигурно е, защото ти много знаеш неща /които всъщност не знаеш/.
За ИП и карантината не смятам да се връщам, отново ще кажа-безсмислено е.
МКБ - 10 Международна статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето
код I10 - Есенциална [първична] хипертония
Есенциалната хипертония (наричана още идиопатична хипертония) е форма на хипертония, която по дефиниция няма определена причина.
Болест ли е? Да Опасна ли е? Да Подлежат ли болните на ТЕЛК? Не
Рискова ли е за COVID-19? Могат ли болните от есенциална [първична] хипертония да участват в стадното придобиване на имунитет? Кой ще напише и най-важното - подпише! - че това е достатъчно безопасно за тях?
А за още много други подобни заболявания?
Когато се подават всякакви екстравагантни идеи все пак е добре да се мисли точно и конкретно КАК ще се решават нещата на практика. Иначе си е просто бърборене на пореден търсач на медийна слава, който дрънка това, което публиката иска да чуе - как могат младите и здравите да затворят старите и болните уж за да ги предпазват, а сами да се върнат към живота си преди епидемията, все едно нищо не се е случило.
Няма как да стане.
Наистина много ти благодаря за този пост.
Ама наистина. Защото аз почти се бях отказала, а рядко ми се случва. Просто в даден момент имаш чувството, че се блъскаш в стена, и за да не си строшиш главата, е по-добре да се откажеш. И се радвам, че има все още здравомислещи хора, които четат, разбират прочетеното, знаят, и не се притесняват да го напишат. Пък нека са буквалисти, ако боравенето с точни данни, цифри, статистика и официални документи е буквализъм, то нека съм буквалист и аз. За предпочитане е пред представянето на собствените ни безумни идеи за истина и "сещай се, разбирай", и то за заболявания, което за някои хора, които наистина са буквалисти може да е фатално.
Освен за хипертонията, същото се отнася и за диабета.

# 7 732
  • София
Д-р Меджидиев от пресконференцията на директорите на големите болници:
Цитат
“...Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места...”
Прокуратурата.... спите ли или какво? Кой ще арестува доктора за всяване на паника сред народа по време на извънредно положение? Арестувахте председателя на Българския фармацевтичен съюз за всяване на паника и и беше определената гаранция 20 000 лв. Тоя доктор кога ще я последва?
И аз това се чудя, още по интересно ми е че само на единици ни направи впечатление с каква откровена злоба и ярост в очите говореше този лекар. За мен това беше толкова грозно изказване и писах сутринта, защото бях отвратена да чуя тези думи от устата на лекар. Че то още няма пациенти, а той ги погреба набързо поне 200.

# 7 733
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

Разрешени са, но фирмите, които притежават разрешителното нямат интерес от нашия пазар.
За новото евентуално производство вероятно месец е срока на регулатора. За болниците има изключения - нарича се compassionate use.
Нямам идея чайките какъв оригинал за 100 лв ще произвеждат. Те винаги са оригинални.
до 10 дни пазарът ще е задоволен. казах го. Smiley

# 7 734
През последните дни се появиха много изявления (включително от китайски лекари https://www.express.co.uk/news/world/1268081/coronavirus-latest- … vernment-COVID-19), че вирусът може да се запази във въздуха в радиус от 4 метра от заразен човек. Ако това е така, тогава изглежда, че някои мерки за социално разстояние са били / неефективни..

# 7 735
  • София
Някой дали помни да имаше държава, в която лекарите да пляскат на народа, че си остана вкъщи?

Ето при нас днес Пирогов ръкопляска.
Линкът е от страницата на Пирогов във Фейсбук.

# 7 736
  • София
За злоба и ярост не видях, по-скоро видях яд, че хората не разбират. И трябвалше да го каже това за чувалите и за камерите, защото изведнъж всички започнаха да се смятат за безсмъртни и че това не се случва с тях, а с някакви други хора в Италия.

# 7 737
Дайте някоя положителна новина. То само гадории покрай тоя вирус. Четири метра, ехей. Постарал се някой много...имам предвид "прилепа"

# 7 738
https://trud.bg/циганин-с-covid-19-излезе-от-мвр-болница/

Дали е вярно? "Труд" е сериозен вестник уж.

# 7 739
  • в страната на чудесата
През последните дни се появиха много изявления (включително от китайски лекари https://www.express.co.uk/news/world/1268081/coronavirus-latest- … vernment-COVID-19), че вирусът може да се запази във въздуха в радиус от 4 метра от заразен човек. Ако това е така, тогава изглежда, че някои мерки за социално разстояние са били / неефективни..
Те китайците искат целия свят да се завре в миша дупка. И те да им подават на пръчка каквото решат. А китайски учени ми идва туу мъч. И вирусът им такъв.

Общи условия

Активация на акаунт