COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 643
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 130
  • Пловдив
"Денге февер" всъщност е денга на български...
Днес излизах - хората са с маски, една част, главно пушачи, си ги носят по брадите. Видях две циганки с дете - бяха със стриктно сложени маски, включително детето. Движение има, струпвания и така омразни майчунгели - не. Почти всичко работи, включително павильони за закуски и има клиенти. Дори една заложна къща продава маски за многократна употреба, цена 2 лв.Grinning

# 8 131
Velina,в такъв случай не мога да помогна🙁.Имам много познати лекари тук,както и телефонни номера,но в Плевен.

# 8 132
Само да отбележа, че няма как някой да определи точна дата и час за пик, тъй като той зависи от спазването на мерките. Преди 12 дни се спазваха по един начин, в момента всеки вижда какво е навън.
Невъзможно е да се прогнозира, кой какво ще спазва и до кога. Съответно бунтарите да имат предвид, че сами го отлагат и да не обвиняват някой друг за своята безотговорност, от която всички страдаме.

# 8 133
  • София
Здравейте. Отдавна не съм се включвала в темата и не съм и чела де, че ми бръмна главата от този корона вирус. Но да споделя какво ми се случи. Чакам си в аптеката да си купя едни женски работи и пред мен едно бабе  видима възраст около 70+г./по двама пускаха в аптеката/ и я гледам без маска и без ръкавици, не знам как са я пуснали така. Първо седеше, донесоха и една камара лекарства и дойде време да плаща извади пари облиза си пръстите /нещо като наплюнчване само, че ги облиза направо/ и брой парите. Кажете ми как ще ги опазим като те сами не се пазят! Не говоря за всички, но ...конкретно тази ме потресе.

# 8 134
Проблемът с бизнеса не е толкова, че е забранен. Проблем е, че стана много хаотично всичко, никой няма нито представа какво се случва, нито колко, нито какви са плановете. Не е ясно как ще бъдат подпомогнати фирмите, не е ясно какво им е бъдещето. От което масово фирми затяга коланите, спират се поръчки, съкращават се хора и тн. Моята професия няма нищо общо с ресторанти, хотели и туризъм, ние, така да се каже, обслужваме бизнеса. 30% от работата ни е спряна, защото са отказани или отложени поръчки.
Та, мисълта ми беше, че хаотичното поведение на Бойко доведе до хаос в бизнеса много повече от самото извънредно положение. Ако имаше още от началото план как се действа в условията на пандемия, кога и какви мерки се прилагат, как се защитава бизнеса и тн, щяхме да посрещаме събитията много по-спокойно.

А за работата от вкъщи и децата - как не се изненадвам, че за пореден път някой размахва пръст и ни обяснява че сме смотани, лигави и не можем да се оправим с децата си... Даже няма да го коментирам, съдниците ще си съдят винаги.

# 8 135
Имаше лек укор, че починалия е отишъл твърде късно. Същевременно ни съветват да не натоварваме здр.система и да се самолекуваме. Как един болен ще определи сам какво е състоянието му?
Няма да определяш сама какво ти е състоянието. ЛЛ ще те прегледа по телефона или вайбър и пак по телефона ще ти определи състоянието. Цял нов клон на медицинска наука се развива в момента в България - преглед, поставяне на диагноза и лечение по телефона. Скоро очаквам да влезе в учебниците по обща медицина като нов начин на лечение.

# 8 136
Account, това за мен е най-естественото нещо на света и спора, противопоставянето, научния конфликт водят до повече гледни точки, повече търсене, повече страст, ако щете. Затова за мен е даже необходимо да има различия и да се провокират един друг. Но вярвам, че никой из Германия не обвинява някой лекар, че е убиец.

Мангъров е удобния опозиционер, придворния критикар, приласкания противник.
Такъв е нужен винаги, за да чувстват хората, че има и различни мнения.

Тоя пичага освен да плямпа за стадния имунитет, кога ще повдигне въпроса, че след изкупуването на магазините, щурма на Витоша и един месец люпене на семки и бирички пред блока няма достатъчно болни не за стаден, ами за какъвто и да е имунитет?

Що така рязко всички спряха да говорят за БЦЖ, при положение, че вече се прокраднаха мнения, че у нас чакат Годо с коронавируса заради факта, че българите просто не се заразяват -тъпо и упорито.

Ако 10 дни след "Всички на Лазаровден са по улиците и по пазарите, ще се мре" не стане нищо особено,ще стане голем купон.

# 8 137
  • София

Бюрата по труда, РЗИ и други май си разширяват щата сега Grinning
За тях поне говорят, а не че нещо ама ако държавата съкрати служители пак ще им плаща държавата обезщетенията.

Понеже работя в системата... РЗИ и НЗОК в момента има дежурни служители от системата на границите командировани и мерят Т и пишат бланки на всеки който влезне в страната. И това сме обикновени хора като Вас. Това, че не е обявено публично, не значи, че не е точно така. Малко са ми неприятни такива коментари, но коя съм аз Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 13:34 от Anna_♥

# 8 138
  • В планината / На морето
С какви средства смятате да се препитавате, ако карантината продължи още месеци ?

# 8 139
Между другото . италианския Мангъров се казва проф . Мария Рита Джизмондо .
Въпросната дама имаше вижданията на Мангъров , от които се отрече . Сега е клиент на прокуратурата в Милано а италианската научна асоциация  нае адвокати за правни действия срещу нея .
https://www.pattoperlascienza.it/wp-content/uploads/2020/03/Lett … wxsiUo3YV6NCcomlg

Та въпросът е , Мангъров в затвора кога ?

# 8 140
Картинката от преди малко, на която станах свидетел - опашка за джобове, хората на два метра един от друг. Обаче като им дойде реда, продавачката държи хлебчето с ръкавица, с която пипа всички пари и им слага продуктите, които са стояли на открито в помещението. Стоят далече от хралупата на вълка, пък после влизат в устата му. Сред чакащите и майка с малко дете, очевидно свикнала да разчита на готова храна и сега без промяна в действията си. Не обичам да коментирам хората, да правят каквото си искат, но в случая ми направи неприятно впечатление. Някои хора не могат грам да променят навиците си, малко да дадат от себе си. Доста разлигавен народ и всичко е ала-бала просто. Предишните дни също бях шокирана от количеството народ на пазара и то без никакви предпазни средства. До две седмици, ако няма вулкан от болни, аз лично ще се успокоя, че ни подмина страшното.

# 8 141

Все такива едни въпросчета, които искрено се съмнявам че въпросните паники изобщо им е хрумнало да си зададат, защото това все изисква някакъв вид мисловна дейност.

Паниките нямат отговори, но останалите като имате ги разкажете, за да се запознаем. Всеки иска изход, отговорно твърдя, че ако човек се радва на ситуацията е ненормален.

Аз мисля, че сме малка страна и ако ограничим разпространението сравнително бързо може и да изчезне на територията. Без отваряне на границите можем да се върнем към подобие на миналия си живот и да затегнем пак ако тръгне разпространението отново. Мисля, че и големите страни мислят в подобна посока.
Отделно днес чета, че в Испания разрешават на строители да се връщат на работа, при нас този сектор никога не е бил спиран.

Ми не, Val писа, че вчера вечерта президентът им се е отметнал от връщането на строителите на работа. Притеснен от увеличаване на заразата.

# 8 142
Обмислят да лекуват болните в къщи с хлорохин, за да не се стига до усложнения и до болница. Крайно време беше наистина да се лекуват с нещо тези хора, иначе съвсем безнадеждна изглежда ситуацията - с парацетамола и чая с лимон.
Директорът на „Пирогов“: В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин
Те ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения

Еее, най-после, стигнаха до извода, че болните трябва да се лекуват, а не да стоят вкъщи докато се влошат. Браво, на петата седмица от изолацията се сетиха очевидното, дето го правим със заболяванията от повече от век. Лекуваме ги с лекарства, невероятно. Еврика! И то с какво ще се лекуваме, с баналното хининче - пак невероятно, нечувано и невиждано досега лекарство...Joy
Ситуацията вече отдавна е виц...Особено след като прочетох за вируса по обувки, по въздуха и в басейна....Laughing
Ако сега и тестове почнат да правят по-масово, ще ги призная, че нещо правят за контрол върху кризата.
Може пък другата седмица и до този чутовен извод да стигнат, че са нужни тестове, за бога.

# 8 143

Понеже работя в системата... РЗИ и НЗОК в момента има дежурни служители от системата на границите командировани и мерят Т и пишат бланки на всеки който влезне в страната. И това сме обикновени хора като Вас. Това, че не е обявено публично, не значи, че не е точно така. Малко са ми неприятни такива коментари, но коя съм аз Simple Smile
Аз точно това имах предвид, че част от администрацията е претоварена покрай мерките и затова имат недостиг на хора. Съжалявам ако нещо неприятно си намерила в коментара ми Sad

# 8 144
Скрит текст:
Между другото . италианския Мангъров се казва проф . Мария Рита Джизмондо .
Въпросната дама имаше вижданията на Мангъров , от които се отрече . Сега е клиент на прокуратурата в Милано а италианската научна асоциация  нае адвокати за правни действия срещу нея .
https://www.pattoperlascienza.it/wp-content/uploads/2020/03/Lett … wxsiUo3YV6NCcomlg

Та въпросът е , Мангъров в затвора кога ?

Никога, защото всъщност това, което твърди, от научна и епидемиологична гледна точка е правилно. Много се съмнявам и нея да я осъдят. Освен всичко друго ще трябва да осъдят всички епидемиолози, инфекционисти вирусолози, защото казват всъщност едно и също, но по различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт