COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 965
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 760
  • София
Аз много се надявам да се окаже, че тук ще имаме мнооого ниска смъртност, но не е редно да се правят изводи от толкова малка извадка. Нека се съберат повече данни и тогава ще се смята и пресмята.

Само който не е работил с хора може да си мисли, че на българския народ може да му се обясни нещо нормално, за жалост. Моят опит от работата в аптека показва, че огромна част могат да те послушат само ако се притесняват силно за здравето си,ако проблемът не е спешен - те си знаят най-добре и кой си ти да им даваш акъл.

# 8 761
Китай не са жертва на Европа, вирусът в Западна Европа е дошъл от Китай. Но докато всички държави гледаха към Китай и се пазеха от тях, в Западна Европа допуснаха да пламнат един куп огнища, които незабелязано заразиха почти целия свят, защото в този момент никой не знаеше, че трябва да се пази от Западна Европа. В България по генетични данни вирусът е дошъл от Западна Европа.
Прескачайки от човек на човек вирусът претърпява малки мутации. По тези мутации учените могат да установят как се движи и откъде идва, дори съвсем точното място. Не само за този вирус, но и за други.

Как така Китай да е жертва на Европа? Разбира се, че е обратното. Вирусът тръгна от Китай, всички са жертва на Китай. А ако в България вирусът е влязъл през Западна Европа и това е такъв скандал, то България трябваше да си затвори границите и да не приема прибиращи се българи от Западна Европа. За Норвегия знам, че първите случаи идват от Италия и Австрия (Алпите и ски курортите) и Иран. И от там плъзва. Дори е открит afterski барът, от който тръгва заразата в Норвегия. Мисля, че и много немци там са били заразени. От болен сервитьор.

# 8 762
И той наистина е труден - само Април сме, а горяха горите на Австралия, скакалци нападнаха Африка,  ковид обиколи света и се върна в Китай.

От вчера един от островите на Индонезия има изригнал вулкан. Астероид ще мине покрай земята края на Април (уж ще ни подмине)

И .. Чернобилска радиация, отново: https://www.express.co.uk/news/world/1268371/Chernobyl-fire-nucl … dioactive-nuclear

# 8 763
Тесла много хубав въпрос зададе за Банско, и аз ме интересува същото. Твърдите, че там нищо не се случва. Цял самолет болни туристи от Банско си заминаха, но в Банско нямаме проблем?! Хората от Банско също потвърждават, че болни има, само Вие тук в Бг мама, казвате обратното?! Нали осъзнавате, че всичките тези болни туристи са общували с персонал на заведения, хотели, лифтове. Тези хора на своя страна са общували със семейства, роднини, преди да бъдат поставени под карантина? И сега има 6%, който са го изкарали и ние не вярваме, това е невъзможно. По думите Ви чужденците в Банско са се заразявали само себе си и българите ни е пропуснало. Аз не твърдя,че тези тестове са много надеждни, но този процент си изглежда реален, на фона на това, че от там не излезе един или двама болни чужденци. Очевидно имаше проблем. Относно огнището в София, пак стигаме до Бързите тестове с под 1% антитела на полицаи. За какво огнище говорим?!

Елфчика, смъртност така не се изчислява. В момента има много активни случаи, които няма как да знаеш, как ще завършат. Поради липсата на надеждни и бързи тестове, няма как да се направи масово тестване на някоя засегната страна за да се види, точно как седят нещата. За това смъртност на официални данни да смяташ е пълен абсурд. Този вирус не е грип и аз не минавам от агитката с грипът, защото виждам, че не е грип. Смъртността е малко по висока, но не е само това опасното. Проблем е, че населението няма имунитет и това позволява на вирусът да се разпространи със страшна сила и видяхте последиците. За това са мерките, за това е хубаво да си ги спазваме.

# 8 764
Добро утро .
Според графиката в сайта, Испания отново е на първо място починали по милион жители 😞.
Сайта е на една от най-гледаните телевизии. (С искам да кажа че не е фейк)
Въпреки че заразата е намалена от почти 20-30% на ден(на милион), до 2 % вчера 👏.

https://www.antena3.com/noticias/sociedad/espana-vuelve-a-ser-el … 450001eda288.html

Испания има над 7000 в интензивно отделение. От там се очаква да има нови смъртни случаи доста, за съжаление. Важно е да падне процента на случаите, които стигат до интензиво.

# 8 765
  • София
.Видя се вече,че имаме две крайности в настроението на хората.Но с тези изказвания не виждам улиците да са опустели.Няма ефект от така нареченото "сплашване".
Честно казано, незнам дали без сплашване въобще щеше да има някакъв резултат. Сплашването е за определена прослойка от обществото, но на тях явно нищо не им действа. Всички останали мислещи глави би трябвало да си ги  използват.

# 8 766
Китайските хранителни навици са наистина отвратителни, но чак пък да ги държим отговорни е несериозно.

Заради начина ни на живот, като човечество, влизаме все по-надълбоко в територии, в които има резервоари на какви ли не вируси и през някакво време някой вирус прескача междувидовата бариера. Може да са панголини, камили, за грипа са много често птици или дори домашни животни като прасетата.

Ако утре някой ловец хване нещо от сърна в България, всички ли българи трябва да сме виновни за възникнала евентуално епидемия?
Виновни са доколкото криха дълго информация, но все пак, когато е пренесен в Европа, беше вече що годе ясно за какво иде реч.

Ако останалия свят беше реагирал адекватно и беше карантинирал пристигащите китайци, към днешния ден можеше и да сме приключили с тази история.

# 8 767
.Видя се вече,че имаме две крайности в настроението на хората.Но с тези изказвания не виждам улиците да са опустели.Няма ефект от така нареченото "сплашване".
Честно казано, незнам дали без сплашване въобще щеше да има някакъв резултат. Сплашването е за определена прослойка от обществото, но на тях явно нищо не им действа. Всички останали мислещи глави би трябвало да си ги  използват.

Не знам коя определена прослойка от обществото визираш, но ако е същата за която си мисля, вчера пак станах свидетел как 5 човека от въпросната без маски и всякакви предпазни средства се опитаха да влязат в магазина за домашни потреби срещу офиса, така както си бяха на тубма. Продавачката само като ги видя и си сложи маската и започна да им се кара, че не може всички да влязат в магазина и трябва да влезе само един.
Те нещо й казаха на въпреки.....но все пак само една жена влезе. После тумбата продължи да движи по тротоара, може би към следващия магазин.

# 8 768
А какъв е резултатът от ония стотици хиляди върнали се, от осмомартенските банкети, от бабите, които се гъчкаха в пощите за пенсии, от градския претъпкан транспорт, от презапасяването в големите магазини, от всички "щъкащи" и неспазващи мерките?
Все ад се чака, а той пък все не идва. Еййй, българска работа! Безсмъртни българи, бе!
Няма угодия, дори мисля, че доста хора по някакъв вътрешен саморазрушителен подтик търсят и искат да има апокалипсис, за да оправдаят страданието си, лишенията, които търпят. И ако няма апокалипсис за какво е била цялата работа, някак ще се чувстват прецакани, че са страдали за нищо.

А, как хубаво си го казала, точно така.

Наистина ли мислите така? Наистина ли има хора, които биха разсъждавали така? Само такива,които не са виждали нищо от живота. А у нас всеки Ганьо е виждал много повече.

А що се отнася до сваляне на мерките, не само няма да ги свалят, но ще ги затегнат напълно. Очаквам резултата от причестяването с общата лъжица и от самолетите, дето продължават да пристигат от всякъде, без да се взимат никакви мерки. Карантината у дома просто е смеховка. До 6 май ще се види резултата от общото безхаберие.

# 8 769
Напротив, Снежана - точно така се изчислява. Погледни тук, където всички гледаме всеки ден.

Всеки ден с новите данни се обновяват процентите, но в момента всички страни изследват при проявени симптоми.

И при проявени симптоми в момента от 5 души 1 умира. 21%

# 8 770
  • Русе

Не при проявени симптоми, а при направени положителни тестове,което е ограничен скрийниг на определен критерий за момента. Много проявени симптоми си говорят с ЛЛ ако имат такъв, без тест, съответно не влизат в бройката.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 11:26 от A m b e r

# 8 771
Скрит текст:
Напротив, Снежана - точно така се изчислява. Погледни тук, където всички гледаме всеки ден.

Всеки ден с новите данни се обновяват процентите, но в момента всички страни изследват при проявени симптоми.

Много хора със симптоми и ковид изобщо не са тествани, не стигат до болница и НЕ умират. Склонна съм да вярвам, че са доста повече от регистрираните. То и си го казват, че е така, не е някаква тайна. Така че тази смъртност не е реална просто.

# 8 772
  • Bulgaria
Скрит текст:

Много хора със симптоми и ковид изобщо не са тествани, не стигат до болница и НЕ умират. Склонна съм да вярвам, че са доста повече от регистрираните. То и си го казват, че е така, не е някаква тайна. Така че тази смъртност не е реална просто.

Да, но по същата логика много хора умират без да са тествани и не влизат в статистиката.

# 8 773
МК, не мога да се съглася, мисля, че вече почти навсякъде двустранните пневмонии се тестват за ковид, ако не е изолиран друг причинител. Съмнителните със симптоми, стигнали до болница, също се тестват. Да не говорим, че има и страни, които директно пишат починалите от старчески домове с пневмонии към починалите с ковид, без дори да са тествани. Нека някой ме поправи, ако греша.

# 8 774
За къде е летял 'цял самолет' със заразени от Банско?
В самолета за Израел са били 4 души потвърдени.

Общи условия

Активация на акаунт