COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 970
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 910
Ми да плати репарации на държавите спрямо броя починали например, защото и в 2-та варианта те са виновни за това което стана със света. Не знам дали е полит-коректно да се каже, ама ако вируса е естествен и те не плюскаха каквото им падне това нямаше да се случи, а ако са го изпуснали по невнимание от лабораторията пак трябва да понесът отговорност.

# 11 911
Тук едно 30 годишно момче в Москва, българин, говори как е протекла болестта при него, още е в болница, не знам колко е достоверно и не харесвам Карбовски,ама пък кой знае..
https://www.btv.bg/video/shows/karbovski-vtori-plan/video/covid- … veta-1-chast.html

# 11 912
  • Варна
Ми да плати репарации на държавите спрямо броя починали например, защото и в 2-та варианта те са виновни за това което стана със света. Не знам дали е полит-коректно да се каже, ама ако вируса е естествен и те не плюскаха каквото им падне това нямаше да се случи, а ако са го изпуснали по невнимание от лабораторията пак трябва да понесът отговорност.
Колко удобно, че Китай е голяма и богата държава. И никой не ги обича.
Ами ако вируса беше изпуснат от нас или албанците? Как щяхме да платим репарациите на света?

П.П. как ще ги принудим да плащат? Война нещо?

# 11 913
Какво се случва в този форум  и конкретно в тази тема?! Трият се мнения, които не нарушават правилата! Това вече изглежда не като 'метла", а като цензура.
В същото време се оставят мнения, съдържащи груб език, заяждане.
Точно преди този мой пост https://bg-mam.ma/p/1198767/40587729, имаше мнения на Birdie, в което беше цитирано друго мнение по темата, с много линкове. Докато успея да ги отворя и прочета, за да си съставя собствено мнения по въпроса, те вече са изтрити. Защо?!

Поста ми с анализ, защо считам, че ако е сценарий, то Китай само печели от кризата, също е изтрит. ЗАЩО? С какво това мнение нарушава правилата?!

Ето текста на този изтрит пост, с какво наруших правилата? Не знаех, че този форум е прокитайски настроен.
Скрит текст:
Дали е сценарий?
Според мен, ако е съзнателно пуснат вирус, това може да е само работа на Китай. Пускат го, знаят с какво си имат работа. Налагат локдаун на Ухан, но дават известно време доста чужденци да напуснат и да се разбягат по света.
Реално, Китай е най-малко засегнатата държава - само една провинция. Обезопасиха навреме останалата част.  Светът не им повярва и не взе мерки. Затова пламнаха всички държави, без изключение. Но точно заради липсата на мерки, пламнаха целите държави, за разлика от Китай. Това важи особено много за САЩ.  Едно военно разузнаване би могло да прогнозира такива ефекти.
Китай се справи сравнително бързо, икономиката на страната не пострада особено, поне не колкото в други страни. Дори в Ухан икономиката вече се възстановява. Китай предприе сериозни мерки да не си привнесе допълнително инфекция.
Останалите държави, поради твърде закъснелите мерки, обхванали всички райони, както и свързаността на икономиките им,  ще се нуждаят от много повече време за възстановяване.
А през това време Китай ще развие още по-добре своята икономика, която и без това беше най-силната преди кризата. Да не забравяме, че сега парите отиват основно в медицинската индустрия, а Китай  ще доставя на другите именно такива продукти.
Да не забравяме и , че Китай е основен световен играч в изкупуването на държавни дългове.

Излиза, че Китай е единствената държава, извличаща ползи от тази пандемия.

ПС Това са си мои лични разсъждения по темата. Не ангажирам никого с тях.
Искам да напомня, че ние, потребителите, с нашите мнения и информация създаваме този форум. Ако ни няма нас, то няма да просъществува и акционерното дружество, създадено именно благодарение на потребителите.
Правилата важат както за нас, така и за модерирането на мненията.  И е проява на неуважени, когато неоснователно се трият мнения.

Моля да бъдат възстановени.
Моля, след възстановяването,  мнението ми да бъде взето предвид, а този пост изтрит.
Благодаря.

На мен ми казаха , че създавам паника....

# 11 914

Ами ако вируса беше изпуснат от нас или албанците? Как щяхме да платим репарациите на света?

Хубаво, значи, че ние сме все още на ниво филтри от кайсиеви костилки.

# 11 915
  • в страната на чудесата

Санкции са достатъчни. Не заради потенциалното изпускане на вируса, а заради нарочното супресиране на Тайван, късното и недостатъчно информиране, упорита дезинформация. И закриване на СЗО в този и състав.

# 11 916

Ами зависи какво ще реши света, те тия въпроси за отговорността все още не са на днесен ред понеже света все още гори и трябва да се изгаси пожара, обаче после ще се постави тоя въпрос, вирусът естествен ли е изкуствен ли е, и каква отговотност ще се носи, за да не се повтаря това в бъдеще.

# 11 917
Може ли да се подаде анонимен сигнал за събиране на много хора в къща за гости?

# 11 918
Според мен каквато и да е истината (аз мисля че вируса е изпуснат по невнимание, не нарочно, и смятам че се е използвал за благородни цели, изследвания за ваксини и т.н.) но Китай трябва да понесе отговорност и в 2-та случая дали защото по невнимание подпали света или го подпали заради нецивилизованост. Те по 2-ото поне взимат мерки и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки. 2-ото засега само в една част на Китай но се надявам че и останалата също.
Може и да не е изпуснат от Китай, а от Русия, в чиято най-секретна лаборатория за разработка на вируси в Новосибирск те обявиха, че е избухнал пожар на 17.9.2019, но "нямало риск". Ние всички знаем кои са Русия и какво значи тяхната дума. Бисмарк мисля бе казал, че мастилото по подписаните договори от Русия струва повече от самите договори.
Но е вярно, че китайците муат всичко дето се движи, сурово, готвено, сушено..

# 11 919
Рефрешнаха данните в уърлдометърс, тестовете скочиха от 18 000 на над 26 000 и имаме нови 32 заразени общо 878.

Процента положителни тестове е 3,32%, при мен нещо това рефрешване се забави, обаче тестовете май не го обновяват всеки ден, нещо ми се вижда странно как толкоз бързо скочиха с над 8 000, досега не съм следял кога и как се обновяват.

# 11 920
  • Варна
Ами зависи какво ще реши света, те тия въпроси за отговорността все още не са на днесен ред понеже света все още гори и трябва да се изгаси пожара, обаче после ще се постави тоя въпрос, вирусът естествен ли е изкуствен ли е, и каква отговотност ще се носи, за да не се повтаря това в бъдеще.
Света? Света в какъв състав?
Наистина ли си вярвате на тези утопии.

# 11 921
  • София
Тогава защо не пламна Русия още тогава? Или ако си знаеха, че са те, досега сто пъти да бяха потушили нещата, защо им е сега да сърбат попарата? Москва е 11 милиона, едва ли на Путин му е кеф да сложи един от най-скъпите и печеливши градове в света, който на всичко отгоре е и столицата им, под пълна карантина?

# 11 922
Питат за име, ако се обадиш на 112. Но не виждам как това има значение. Мислиш, че някой ще проверява кой е звънял или хората казват кой се е обадил ли? Подай си сигнала и толкоз.

# 11 923
Питат за име, ако се обадиш на 112. Но не виждам как това има значение. Мислиш, че някой ще проверява кой е звънял или хората казват кой се е обадил ли? Подай си сигнала и толкоз.
Да,знам, че се казва името. Замесен в случката е полицай и ще лъсна, а не искам.
Някой от темата ако се навие да звънне, да ми пише на ЛС. Става дума за събиране на 20 човека в къща за гости.

# 11 924
Санкции са достатъчни. Не заради потенциалното изпускане на вируса, а заради нарочното супресиране на Тайван, късното и недостатъчно информиране, упорита дезинформация. И закриване на СЗО в този и състав.
Да, да, да ... 1000 пъти.
Ако ще има СЗО да си изпълнява задачите. Ръководството да не бъде назначавано по политически причини, а по компетентност.
Този вирус няма да бъде последното предизвикателство, без значение, мутирал от животни, синтезиран целенасочено, по грешка излязъл от лаборатория, дошъл с метеорит ....

Общи условия

Активация на акаунт